Upravljanje privatnošću dokumenta

OneDrive biblioteka koja vam je obezbeđena za vas obično je zaštićena od javnih prikaza po podrazumevanoj vrednosti. Samo vi možete da pristupite ličnim dokumentima i datotekama medija koje skladištite u njoj, osim ako ne delite fasciklu sa dokumentima ili pojedinačni dokument sa drugim osobama u organizaciji za redigovanje ili saradnju.

Napomena: Funkcije i pristup biblioteci mogu da se razlikuju od onoga što je opisano u ovom članku, u zavisnosti od prilagođavanja vaše organizacije.

Ugrađena privatnost za lične dokumente

Svi dokumenti i datoteke u OneDrive biblioteci najvišeg nivoa na ličnom sajtu podrazumevano su zaštićeni od javnih prikaza, što ga čini pristupačnom lokacijom za skladištenje poverljivih dokumenata ili originalnih radnih verzija koje želite da sačuvate, na primer. Samo vi možete da vidite ovaj sadržaj, osim onih dokumenata koje izričito naznačite da želite da delite.

Najčešće se deli fascikla za deljenje za dokumente koje želite da delite sa svima u organizaciji. Dozvole za ovu fasciklu su najčešće podešene za Prikaz.

Vrh stranice

Promena dozvola za deljenje za dokument

Možete da promenite dozvole ljudi koji dele fasciklu ili dokument direktno iz biblioteke dokumenata. Dokumenti mogu da naslede dozvole iz fascikle koja ih sadrži i možete da promenite te postavke iz biblioteke.

Napomena: Promene u fascikli primenjuju se na sve dokumente u okviru fascikle, osim ako ne izaberete dokument i posebno postavljate druge dozvole za osobe sa kojima ste delili dokument.

Napomena: Funkcije i pristup biblioteci mogu da se razlikuju od onoga što je opisano u ovom članku, u zavisnosti od prilagođavanja vaše organizacije.

Da biste promenili dozvole za osobu koja deli fasciklu sa dokumentima ili jedan dokument:

  1. Iz OneDrive za posao ili školu biblioteke, u koloni " Deljenje " za fasciklu ili dokument, izaberite stavku deli sa nekim osobama Ikona stavke „Podeljeno sa nekim osobama“ . Stranica sa detaljima se pojavljuje uz opcije deljenja.

  2. Za svaku osobu čije dozvole želite da promenite, kliknite na strelicu nadole sa desne strane imena, a zatim kliknite na dugme može da uređuje, može da prikažeili prekine deljenje. Da biste dozvolili drugoj osobi da deli dokument ili fasciklu ili dokument, izaberite stavku Pozovi osobe, podesi dozvole i kliknite na dugme deli.

  3. Ako želite da promenite postavke nasleđivanja, pri čemu dokument može da nasledi dozvole iz nadređene fascikle, kliknite na dugme Više opcija i koristite opcije trake da biste poništili nasleđe.

  4. Kliknite na dugme Sačuvaj promene.

Više informacija o podešavanju dozvola za deljenje dokumenata potražite u članku Deljenje stavki u biblioteci.

Vrh stranice

Deljenje dokumenata sa drugim osobama u organizaciji

Lična OneDrive biblioteka vam omogućava da delite fasciklu ili dokument sa drugim osobama za njihovu referenca ili za saradnju. Da biste delili fasciklu sa dokumentima ili jedan dokument sa više osoba, možete da kliknete na dugme Deljeno sa nekom ikonom ( Ikona stavke „Podeljeno sa nekim osobama“ ) i pozovete osobe da dele dokument za pregled ili uređivanje. Možete i da kliknete na tri tačke (...) sa desne strane fascikle ili dokumenta u biblioteci, a zatim otkucajte ime osobe sa kojom želite da delite stavku za pregled ili uređivanje.

Vrh stranice

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×