Upravljanje snimcima u Lync upravljaču snimcima

Podrška za Office 2010 završila se 13. oktobra 2020.

Izvršite nadogradnju na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa bilo kog uređaja i da biste nastavili da dobijate podršku.

Nadogradi odmah

Pomoću komunikacionog programa Microsoft Lync 2010 upravljač snimcima možete da upravljate razgovorima i sastancima u programu Microsoft Lync Online koje ste snimili. Da biste naučili kako da koristite Lync upravljač snimcima za snimanje sastanaka i slušanje snimaka, pogledajte članak Snimanje i reprodukcija sastanaka u programu Lync Online.

U ovom članku

Istraživanje upravljača snimcima

Svi sačuvani snimci pojavljuju se u upravljaču snimcima. U upravljaču snimcima možete da reprodukujete snimke, preimenujete ih ili kreirate video format koji možete da delite sa drugima. Te zadatke možete da postignete korišćenjem kartica Lync snimci i Windows Media snimci (.wmv) u upravljaču snimcima.

Da biste otvorili upravljač snimcima kliknite na Start, izaberite prvo Svi programi, zatim Microsoft Lync i onda Upravljač snimcima programa Microsoft Lync.

Istraživanje kartice Lync snimci

Kliknite na karticu Lync snimci da biste videli snimke iz programa Lync Online sačuvane na računaru. Na kartici Lync snimci možete da reprodukujete, preimenujete, brišete ili pregledate Lync snimke. Takođe, ceo snimak, ili njegov deo, možete da sačuvate u formatu Windows Media i objavite ga drugima.

Kada reprodukujete snimak iz upravljača snimcima, snimak se otvara i reprodukuje u Microsoft Lync 2010 plejeru snimaka. Lync 2010 plejer snimaka pruža bogato iskustvo gledanja za izlagača koji je kreirao snimak. Možete da pregledate zvučne i video delove Lync snimka, razgovore putem razmene trenutnih poruka, deljenje programa, Microsoft PowerPoint prezentacije, belu tablu i ankete onako kako su se odvijali tokom Lync sastanka ili razgovora. Takođe, možete da sakrijete bilo koju od ovih funkcija kako biste se fokusirali na druge delove Lync snimka. Pomoću indeksiranja možete da preslušate određenog govornika ili pregledate određeni sadržaj a možete i da pristupite listi učesnika i preuzmete priloge.

Istraživanje kartice Windows Media snimci (.wmv)

Kliknite na karticu Windows Media snimci (.wmv) da biste prikazali Lync snimke koje ste odabrali da sačuvate u video formatu. Na kartici Windows Media snimci (.wmv) možete da reprodukujete, izbrišete ili pronađete video na vašem računaru ili na nekom drugom mestu na mreži. Lako možete da delite Windows Media video datoteku sa drugima.

Postoje dva načina da kreirate Windows Media verziju snimka: možete automatski da je kreirate kada završite Lync sesiju i sačuvate snimak (tako što ćete izabrati Takođe kreiraj verziju koju možete da podelite sa drugima) ili možete da je kreirate kasnije pomoću kartice Lync snimci.

Vrh stranice

Reprodukovanje snimka u Lync upravljaču snimcima

 1. Kliknite na karticu Lync snimci ili na karticu Windows Media snimci (.wmv)

 2. Izaberite snimak i zatim kliknite na Reprodukuj.

Vrh stranice

Pregledanje fascikle sa snimcima

Kada snimite Lync sesiju, Lync snimak se podrazumevano čuva na vašem računaru, u fascikli C:\Users\korisničkoime\Lync snimci. Tu podrazumevanu lokaciju možete da promenite u programu Lync (u opcijama Čuvanje datoteka).

Ako kreirate i Windows Media verziju snimka, ona se podrazumevano čuva na vašem računaru, u fascikli C:\Users\korisničkoime\Lync snimci. Tu lokaciju možete da promenite kada kreirate Windows Media snimak, kada budete prekidali Lync sesiju ili korišćenjem upravljača snimcima. Za detalje pogledajte sledeći odeljak, „Objavljivanje snimka koji možete da delite sa drugima“.

 1. Kliknite na dugme Start, zatim na Svi programi, onda kliknite na Microsoft Lync, pa na Upravljač snimcima programa Microsoft Lync.

 2. Kliknite na karticu Lync snimak ili na karticu Windows Media snimci (.wmv)

 3. Izaberite snimak i zatim kliknite na Pregledaj.

Vrh stranice

Objavljivanje snimka koji možete da delite sa drugima

Snimak možete učiniti dostupnim drugim osobama tako da sačuvate ceo Lync snimak, ili neke njegove delove, kao Windows Media datoteku i objavite tu Windows Media datoteku na deljenoj mrežnoj lokaciji ili u Microsoft SharePoint Server 2010 biblioteci resursa.

 1. Kliknite na dugme Start, zatim na Svi programi, onda kliknite na Microsoft Lync, pa na Upravljač snimcima programa Microsoft Lync.

 2. Izaberite karticu Lync snimci.

 3. Izaberite snimak i zatim kliknite na Objavi.

 4. Da biste promenili ime snimka, u okviru Ime datoteke snimka otkucajte novo ime.

 5. Da biste promenili lokaciju snimka, u okviru Sačuvaj u uradite nešto od sledećeg:

  • U okvir za tekst nalepite Veb adresu, na primer URL adresu SharePoint Server 2010 biblioteke resursa.

  • Kliknite na Potraži i pomerite se do fascikle u kojoj želite da sačuvate video.

Napomena:  Ako imate SharePoint Server 2010 i odgovarajuća prava, možete sačuvati snimak u Microsoft SharePoint biblioteci resursa. Ako imate problema pri otpremanju datoteke na SharePoint Server 2010, zatražite od SharePoint administratora da poveća podrazumevanu maksimalnu veličinu za otpremanje (podrazumevana je 50 MB) i postavku vremenskog ograničenja otpremanja.

 1. Da biste izabrali tip sadržaja koji želite da uključite u objavljeni video ili da biste zadali vreme početka i završetka snimka, kliknite na Opcije.

 2. U okviru Sadržaj u videu potvrdite izbor u poljima za potvrdu pored tipova sadržaja koje želite da uključite. Ako tip sadržaja nije dostupan, to znači da nije bio prvobitno uključen u Lync sesiju.

Napomena:  Ako je određeni sadržaj u originalnoj Lync sesiji bio veoma velik (na primer, velika bela ploča, dugačka sesija razmene trenutnih poruka ili deljenje dva monitora), on može biti manje čitljiv u gotovom videu. Pored toga, poruke pisane perom u delu snimka sa razmenom trenutnih poruka obično se odsecaju zbog ograničene širine u gotovom videu.

 1. U okviru Vreme upotrebite Vreme početka i Vreme završetka da biste u originalnom zapisu izabrali gde želite da objavljena verzija počne ili da se završi.

Vrh stranice

Preimenovanje snimka

Da biste preimenovali snimak, uradite sledeće:

 1. Kliknite na dugme Start, zatim na Svi programi, onda kliknite na Microsoft Lync, pa na Upravljač snimcima programa Microsoft Lync.

 2. Izaberite karticu Lync snimci.

 3. Izaberite snimak i zatim kliknite na Preimenuj. Naslov snimka postaje istaknut.

 4. Upišite novo ime, a zatim pritisnite taster ENTER.

Vrh stranice

Brisanje snimka

Da biste izbrisali snimak, uradite sledeće:

 1. Kliknite na dugme Start, zatim na Svi programi, onda kliknite na Microsoft Lync, pa na Upravljač snimcima programa Microsoft Lync.

 2. Kliknite na karticu Lync snimci ili na karticu Windows Media snimci (.wmv).

 3. Izaberite snimak i zatim kliknite na Izbriši.

Napomena: Kada je Windows Media snimak smešten na drugom računaru, brisanjem snimka uklanja se samo veza do snimka u upravljaču snimcima. Da biste izbrisali stvarni snimak morate da ga obrišete na lokaciji na kojoj je sačuvan.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×