Upravljanje snimcima u Lync upravljaču snimcima

Podrška za Office 2010 završila se 13. oktobra 2020.

Izvršite nadogradnju na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa bilo kog uređaja i da biste nastavili da dobijate podršku.

Nadogradi odmah

Pomoću Microsoft Lync 2010 upravljača snimcima možete upravljati razgovorima i sastancima u programu Microsoft Lync 2010 koje ste snimili. Da biste saznali kako da koristite Lync upravljač snimcima da biste snimili sastanke, a zatim poslušali snimke, pogledajte članak Snimanje i reprodukcija sastanaka u programu Lync 2010.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Istraživanje upravljača snimcima

Svi sačuvani snimci pojavljuju se u upravljaču snimcima. Iz upravljača snimcima možete reprodukovati snimke, preimenovati ih ili kreirati video format koji možete deliti sa drugim osobama. Izvršite ove zadatke pomoću kartica Lync snimci i Windows Media snimci (.wmv) u upravljaču snimcima.

Da biste otvorili upravljač snimcima, kliknite na dugme Start, izaberite stavku Svi programi, izaberite stavku Microsoft Lync, a zatim stavku Microsoft Lync upravljač snimcima.

Istraživanje kartice „Lync snimci“

Izaberite karticu Lync snimci da biste videli Lync 2010 snimke sačuvane na računaru. Na kartici Lync snimci možete reprodukovati, preimenovati, izbrisati ili potražiti Lync snimke. Cele snimke ili njihove delove takođe možete sačuvati u Windows Media formatu i objaviti ih drugim osobama.

Kada reprodukujete snimak iz upravljača snimcima, snimak se otvara i reprodukuje u Microsoft Lync 2010 plejeru za snimke. Lync 2010 plejer za snimke pruža bogat utisak pri prikazivanju izlagaču koji je kreirao snimak. Možete prikazati zvuk, video zapise, razgovore putem razmene trenutnih poruka (IM), deljenje aplikacije, Microsoft PowerPoint prezentacije, tablu za pisanje i delove anketiranja Lync snimaka na isti način na koji su bili prikazani tokom Lync sastanka ili razgovora. Takođe možete sakriti bilo koju od ovih funkcija kako biste se fokusirali na druge delove Lync snimka. Pomoću indeksiranja možete da poslušate određenog govornika ili prikažete određeni sadržaj, a možete i pristupiti listi učesnika i preuzeti priloge.

Napomena:  Ako se u koloni snimka Status pojavi stavka Greška, to znači da je došlo do problema pri prvobitnom čuvanju snimka. Snimak možete pokušati da oporavite tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na njega, a zatim izabrati stavku Ponovo pokušaj. Lync upravljač snimcima će pokušati da ponovo obradi snimak. Ako je snimak moguće oporaviti, stavka Status će se promeniti u Dovršeno.

Istraživanje kartice „Windows Media snimci (.wmv)“

Izaberite karticu Windows Media snimci (.wmv) da biste prikazali Lync snimke koje ste odabrali da sačuvate u video formatu. Na kartici Windows Media snimci (.wmv) možete reprodukovati, izbrisati ili potražiti video zapis na računaru ili nekoj drugoj lokaciji na mreži. Windows Media video datoteku možete jednostavno deliti sa drugim osobama.

Postoje dva načina kreiranja Windows Media verzije snimka: možete je kreirati automatski kada završite Lync sesiju i sačuvate snimak (izborom stavke Kreiraj i verziju koja se može objaviti drugim osobama), a možete je kreirati i kasnije sa kartice Lync snimci.

Vrh stranice

Reprodukcija snimka u Lync upravljaču snimcima

 1. Izaberite karticu Lync snimci ili Windows Media snimci (.wmv)

 2. Izaberite snimak, a zatim kliknite na dugme Reprodukuj.

Vrh stranice

Objavljivanje snimka koji možete deliti sa drugim osobama

Snimak možete učiniti dostupnim drugim osobama tako što ćete sačuvati ceo Lync snimak ili neki njegov deo u vidu Windows Media datoteke i objaviti Windows Media datoteku na deljenoj lokaciji na mreži ili u biblioteci resursa sistema Microsoft SharePoint Server 2010.

 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Svi programi, izaberite stavku Microsoft Lync, a zatim stavku Microsoft Lync upravljač snimcima.

 2. Izaberite karticu Lync snimci.

 3. Izaberite snimak, a zatim kliknite na dugme Objavi.

 4. Da biste promenili ime snimka, otkucajte novo ime u okviru Ime datoteke snimka.

 5. Da biste promenili lokaciju snimka, u okviru Sačuvaj u uradite nešto od sledećeg:

  • U okvir za tekst nalepite Veb adresu, na primer URL biblioteke resursa sistema SharePoint Server 2010.

  • Kliknite na dugme Potraži i pronađite fasciklu u kojoj želite da sačuvate video zapis.

Napomena:  Ako imate SharePoint Server 2010 i odgovarajuća prava, snimak možete sačuvati u Microsoft SharePoint biblioteci resursa. Ako dođe do problema prilikom otpremanja datoteke u sistem SharePoint Server 2010, zamolite SharePoint administratora da poveća podrazumevanu maksimalnu veličinu otpremanja (podrazumevano je 50 MB) i postavku vremenskog ograničenja otpremanja.

 1. Da biste izabrali tip sadržaja koji želite da uključite u objavljeni video zapis ili naveli vreme početka i vreme završetka snimka, kliknite na dugme Opcije.

 2. U okviru Sadržaj u video zapisu potvrdite izbor u polju za potvrdu pored tipa sadržaja koji želite da uključite. Ako tip sadržaja nije izabran, onda nije originalno uključen u Lync sesiju.

Napomena:  Ako je određeni sadržaj u originalnoj Lync sesiji bio veoma veliki (na primer, velika tabla za pisanje, duga sesija razmene trenutnih poruka ili deljenje na dva monitora), sadržaj će možda biti manje čitljiv u završenom video zapisu. Pored toga, sve poruke pisane perom u delu snimka sa trenutnim porukama obično se skraćuju zbog ograničene širine u završenom video zapisu.

 1. U okviru Vreme koristite stavke Vreme početka i Vreme završetka da biste izabrali na kojim mestima originalnog snimka želite da počne i da se završi verzija za objavljivanje.

Savet:  Na kartici „Windows Media snimci“ možete kopirati punu putanju i ime datoteke snimka u ostavu tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša snimak, a zatim izabrati stavku Kopiraj lokaciju. Zatim možete nalepiti putanju u e-poruku na primer. Ova funkcija je posebno korisna u slučaju da ste sačuvali Windows Media snimak na deljenom resursu i želite da pošaljete lokaciju drugim osobama.

Vrh stranice

Preimenovanje snimka

Da biste preimenovali snimak, uradite sledeće:

Napomena:  Ovim koracima menja se ime snimka, ali ne i njegova lokacija.

 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Svi programi, izaberite stavku Microsoft Lync, a zatim stavku Microsoft Lync upravljač snimcima.

 2. Izaberite karticu Lync snimci.

 3. Izaberite snimak, a zatim kliknite na dugme Preimenuj. Naslov snimka se markira.

 4. Otkucajte novo ime, a zatim pritisnite taster ENTER.

Vrh stranice

Brisanje snimka

Da biste izbrisali snimak, uradite sledeće:

 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Svi programi, izaberite stavku Microsoft Lync, a zatim stavku Microsoft Lync upravljač snimcima.

 2. Izaberite karticu Lync snimci ili Windows Media snimci (.wmv).

 3. Izaberite snimak, a zatim kliknite na dugme Izbriši.

Napomena:  Kada se Windows Media snimak nalazi na drugom računaru, brisanjem snimka uklanja se samo veza ka snimku iz upravljača snimcima. Da biste zaista izbrisali snimak, morate ga izbrisati sa lokacije na kojoj je sačuvan.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×