Upravljanje zadacima za podatke - dijalog

U programu Access koristite dijalog „Upravljanje zadacima za podatke“ za prikaz i upravljanje operacijama uvoza i izvoza (poznate i kao specifikacije) koje ste kreirali za trenutnu bazu podataka. Kada pokrenete razne čarobnjake za uvoz i izvoz, možete da sačuvate operaciju u vidu specifikacije za kasniju upotrebu.

Kartice „Sačuvani uvozi i „Sačuvani izvozi“

Da biste prikazali dijalog „Upravljanje zadacima za podatke“ u programu Access izaberite stavke Spoljni podaci > Sačuvani uvozi ili Spoljni podaci > Sačuvani izvozi. Možete da kliknete na bilo koju karticu u dijalogu da biste se prebacivali između specifikacija sačuvanog uvoza i sačuvanog izvoza.

Da biste promenili ime specifikacije, opis, putanju i ime datoteke izvora ili odredišne datoteke, uradite sledeće:

  • Uredite ime specifikacije tako što ćete kliknuti na nju, a zatim uneti promene u okvir za tekst. Pritisnite taster ENTER da biste sačuvali ili taster ESC da biste otkazali promene.

  • Uredite putanju ili ime datoteke specifikacije tako što ćete kliknuti na nju, a zatim uneti promene u okvir za tekst. Pritisnite taster ENTER da biste sačuvali ili taster ESC da biste otkazali promene.

  • Uredite opis tako što ćete kliknuti iznad putanja i imena datoteke, a zatim uneti promene u okvir za tekst. Pritisnite taster ENTER da biste sačuvali ili taster ESC da biste otkazali promene.

    Napomene: 

    • Ne možete da uređujete druge postavke koje su sačuvane kao deo specifikacije, kao što je ime radnog lista ili imenovani opsega, tipove podataka polja i izvor odredišne tabele.

    • Kada odaberete drugu izvornu datoteku za specifikaciju uvoza, uverite se da nova datoteka ispunjava sve uslove koji su od suštinske važnosti za uspešno dovršavanje operacije.

Pokretanje

Možete da ponovite operaciju tako što ćete kliknuti na specifikaciju, a zatim izabrati stavku Pokreni. Kada dovršite operaciju, videćete poruku koja opisuje status operacije.

Više informacija potražite u članku Pokretanje sačuvane operacije uvoza ili izvoza.

Kreiranje Outlook zadatka

Da biste ponovili operaciju u redovnim intervalima, uzmite u obzir kreiranje zadatka u programu Outlook koji izvršava odgovarajuću specifikaciju. Morate imati Microsoft Outlook instaliran na računaru ili uređajuda biste mogli da kreirate Outlook zadatak. Da biste zakazali zadatak, izaberite specifikaciju, a zatim izaberite stavku Kreiraj Outlook zadatak. Navedite postavke u prozoru „Zadatak“ u programu Outlook, a zatim izaberite stavku Sačuvaj i zatvori.

Više informacija potražite u članku Planiranje operacije uvoza ili izvoza.

Brisanje

Ako više ne trebada izvršavate određenu operaciju, možete da izbrišete specifikaciju. Izaberite specifikaciju i kliknite na dugme Izbriši.

Napomena: Sve promene koje izvršite – kao što je ime specifikacije, ime datoteke ili postavke putanje, kao i brisanje specifikacija – nije moguće opozvati.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×