Upućivanje Lync poziva

Ako vaša organizacija to dozvoli i vaš hardver to podržava, možete da koristite softver za komunikaciju Microsoft Lync Online za upućivanje i primanje govornih poziva u okviru organizacije. Biće vam potrebna mogućnost za Voice over Internet Protocol (VoIP), mikrofon i zvučnici. Takođe, za te pozive možete da koristite bilo koji uređaj koji preporučuje vaša organizacija, na primer USB slušalice. Možete da koristite listu Kontakti da biste pozvali neke unutrašnje saradnike ili spoljne kontakte (spoljni partneri čije je preduzeće spoljno ili povezano sa vašim). Više informacija o traženju kontakata potražite u članku Korišćenje Lync Online pretrage.

Lync Online automatski otkriva audio uređaje, ali ćete možda želeti da proverite opcijeaudio uređaja da biste izabrali alternativne uređaje, prilagodili nivoe jačine zvuka ili proverili da li sve ispravno funkcioniše. Više informacija potražite u postavkama audio uređaja.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Upućivanje poziva

Da biste uputili audio poziv, otvorite Lync, pronađite kontakt i na listi Kontakti ili u rezultatima pretrage:

  • Postavite pokazivač na kontakt i na kartici kontakta koja se pojavi kliknite na dugme Pozovi.

Vrh stranice

Pozivanje nekoliko osoba

Lync Online vam omogućava da istovremeno pozovete nekoliko osoba tako što ćete izabrati ljude iz grupe.

  1. Na listi Kontakti ili u rezultatima pretrage pronađite grupu u kojoj se nalaze ljudi koje želite da pozovete. Ako je potrebno, razvijte grupu.

  2. Pritisnite i držite taster CTRL i kliknite na svaku osobu kojoj želite da se obratite.

  3. Kliknite desnim tasterom miša na bilo koji od izabranih kontakata i kliknite na dugme Pozovi.

Napomena:  Svakoga u grupi možete da pozovete tako što ćete pronaći grupu koju želite da pozovete na listi Kontakti ili u rezultatima pretrage i kliknuti na dugme Pozovi .

Vrh stranice

Dodavanje zvuka u razgovor preko trenutnih poruka

Kontakte možete da pozovete dok ste u razgovoru preko trenutnih poruka tako što ćete u prozoru razgovora uraditi nešto od sledećeg:

  • Da biste pozvali kontakt sa kojim trenutno razgovarate, kliknite na dugme Pozovi.

  • Da biste pozvali nekoga ko ne učestvuje u razgovoru, pronađite tu osobu na spisku kontakata i kliknite na dugme Pozovi.

Prozor razgovora ostaje otvoren i dodaje se zvuk. Prikazuju se kontrole zvuka kao što su Jačina zvuka i Privremeno isključivanje.

Vrh stranice

Završavanje poziva

Kad završite s pozivom, uverite se da ste ispravno prekinuli vezu.

  • Kliknite na dugme Završi poziv.

    Napomena:  Ako ste dodali zvuk u razgovor preko razmene trenutnih poruka, završavanje telefonskog poziva na ovaj način ne zatvara prozor razgovora. Da biste istovremeno završili telefonski poziv i razgovor preko razmene trenutnih poruka, kliknite na dugme Zatvori u prozoru razgovora.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×