Uputstva za imenovanje polja, kontrola i objekata

Uputstva za imenovanje polja, kontrola i objekata

Napomena: Funkcionalnost objašnjena u ovom članku se ne odnosi na „Access veb aplikacije“ i „Access veb baze podataka“. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa Access veb aplikacijama, pročitajte članak Pravljenje Access aplikacije.

Imena polja, kontrola i objekata u Microsoft Access bazama podataka na radnoj površini:

  • Mogu da sadrže do 64 znaka.

  • Mogu da sadrže bilo kakvu kombinaciju slova, brojeva, razmaka i specijalnih znakova, osim tačke (.), znaka uzvika (!), kratkouzlaznog akcenta (`) i uglastih zagrada ([ ]).

  • Ne nogu da počinju razmakom.

  • Ne mogu da sadrže kontrolne znakove (ASCII vrednosti od 0 do 31).

  • Ne mogu da sadrže dvostruki znak navoda (") u imenima tabela, prikaza ili uskladištena procedura u Microsoft Access projekat.

Iako možete da koristite razmake u imenima polja, kontrola i objekata, većina primera u dokumentaciji za Microsoft Access prikazuje imena polja i kontrola bez razmaka pošto razmaci u imenima u nekim okolnostima mogu da izazovu neusaglašenosti u imenima u jeziku Microsoft Visual Basic for Applications.

Kada imenujete polje, kontrolu ili objekat, dobro je proveriti da ime nije jednako imenu svojstvo ili drugog elementa koji koristi Microsoft Access. U suprotnom, baza podataka u nekim okolnostima može da se ponaša neuobičajeno. Na primer, ako se pozivate na vrednost polja Ime u tabeli ImeInfo koristeći sintaksu ImeInfo.Ime, Microsoft Access će prikazati vrednost svojstva Ime te tabele a ne vrednost polja Ime.

Drugi način da izbegnete neočekivane rezultate je da uvek koristite operator ! umesto operatora . (tačka) za pozivanje na vrednost polja, kontrole ili objekta. Na primer, sledeći identifikator eksplicitno se poziva na vrednost polja Ime a ne svojstvo Ime:

[ImeInfo]![ime]

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×