Uređivanje dokumenta u biblioteci dokumenata

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Uređivanje datoteka u biblioteci dokumenata SharePoint u sistemu Microsoft 365 ili SharePoint Server 2019 direktno u pregledaču ili iz za aplikacije Microsoft 365 su dostupne za uređivanje u pregledaču i u aplikacije datoteka mnoge druge tipove tipovima datoteka (kao što je Word ili Excel) podržani za pregledanje u pregledaču. Za druge tipove datoteka, gde aplikacije su dostupne na uređaju, preuzmite Uredi u aplikaciji i zatim otpremite.

Uređivanje dokumenta u biblioteci dokumenata

Uređivanje dokumenta u aplikaciji Microsoft 365 (kao što je Word ili Excel) tako što ćete izabrati vezu na ime datoteke.

 1. Otvorite biblioteku dokumenata i kliknite na vezu na datoteku koju želite da uredite.

  Biti izabrana datoteka
 2. Ako je tip datoteke je podržana za pregledanje, ona će se otvoriti na mreži. Ako ne možete upitati preuzimanja.

  Kada preuzima ili otvorena u aplikaciju na mreži, možete da uređujete i sačuvate datoteku.

Kada vršite uređivanje na mreži u Microsoft 365, datoteka se automatski čuvaju. Ako uređujete datoteku van mreže, moraćete da otpremite u biblioteku.

Otvorite datoteku da biste uredili u biblioteci dokumenata

 1. Druga opcija za uređivanje iz biblioteke dokumenata je da kliknete na dugme Prikaži radnje tačke ... > Otvori. Takođe možete da imate opciju da kliknite na dugme Pregled.

  Neki tipovi datoteka mogu dozvolite izbor aplikacija za uređivanje, kao što su Word za veb ili Word (u aplikaciju za stone računare).

  Meni "datoteka elipsa" sa otvorenom istaknuta
 2. Uređivanje datoteke u mreži aplikacije ili van mreže aplikaciju koju ste odabrali.

 3. Kada završite pomoću Microsoft 365 aplikacije, uverite se da je status ne piše „Čuvanje” i zatvorili karticu ili prozor. Ako koristite vanmrežne Office aplikacije, sačuvajte datoteku, a zatim zatvorite aplikaciju.

Kada otvorite datoteku i odaberite stavku van mreže aplikacije iz menija, vaš je sačuvana datoteka u biblioteku pri svakom čuvanju u aplikaciji. Ako uređujete datoteku koja zahteva da preuzmu dokument, kao što su boje, morate da biste otpremili sačuvanu datoteku. Kad otpremite datoteku sa istim imenom koja postoji u biblioteci, dobićete status poruke „1 stavka nije otpremljene” u polju status

Polje Status prikazuje neuspešno otpremanje

Kliknite na polje statusa za opciju da biste zamenili originalnu datoteku.

Otpremanje ne uspe dijalog sa istaknutim dugmetom zameni

Ako je omogućeno kreiranje verzija u SharePoint i zamenite datoteke, koje nisu zapravo zamene original, ali kreiranje drugu verziju. Više informacija o kreiranju verzija potražite u članku Prikaz istorije verzija datoteke u SharePoint biblioteci dokumenata

Odjavljivanje datoteke ili u biblioteci dokumenata

Ako biblioteka dokumenata ne nametnete odjavljivanje pre uređivanja, možete da uređujete datoteke to bez provere. Ako želite da uređujete ili u biblioteci dokumenata zahteva za odjavljivanje prvi, možete pogledati datoteku pre nego što otvaranje i uređivanje. Više informacija o provera datoteka ili potražite u odeljku ili provera prijavljivanje datoteka u biblioteci dokumenata

Pretplata da biste na najbolji način iskoristili vreme

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×