Uređivanje ili štampanje PowerPoint propratnih sadržaja u programu Word

Možete da odštampate PowerPoint, ali ako želite da koristite funkcije uređivanja i oblikovanja usluge Word, možete da radite na njemu i odštampate handout koristeći Word.

U otvorenoj prezentaciji uradite sledeće:

 1. Izaberite stavku Datoteka > Izvoz.

 2. U okviru Izvezi kliknite na dugme Kreiraj propratni sadržaj, a zatim u okviru Kreiranje propratnog sadržaja u programu Microsoft Word kliknite na dugme Kreiraj propratni sadržaj.

  Kreiranje propratnog sadržaja u programu Word
 3. U polju Slanje u Microsoft Word izaberite željeni raspored stranice, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste nalepili sadržaj za koji želite da ostane nepromenjen kada se sadržaj iz originalne PowerPointprezentacijeažurira, izaberite stavku Nalepi , a zatim kliknite na dugme U redu.

  • Da biste se uverili da se sve ispravkeoriginalnog PowerPoint prezentacije odražavaju na Word dokumentu, izaberite stavku Nalepi vezu , a zatim kliknite na dugme U redu.

   Dijalog „Slanje u Microsoft Word“

   Prezentacija se otvara kao Word u novom prozoru. Možete da uredite, odštampate ili sačuvate kao što biste to Word dokumentu.

   Propratni sadržaj onakav kako izgleda u programu Word

U otvorenoj prezentaciji uradite sledeće:

 1. Izaberite stavke Datoteka > Sačuvaj & Pošalji.

 2. U okviru Tipovidatoteka izaberite stavku Pravljenje sadržaja, a zatim u okviru Kreiranje sadržaja u programu Microsoft Wordkliknite na dugme Kreiraj handouts.

 3. U dijalogu Slanje u Microsoft Office Word izaberite raspored na stranici koji želite, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste nalepili sadržaj za koji želite da ostane nepromenjen kada se sadržaj iz originalne PowerPointprezentacijeažurira, izaberite stavku Nalepi , a zatim kliknite na dugme U redu.

  • Da biste se uverili da se sve ispravkedo kojih PowerPoint originalne prezentacije odražavaju u Word dokumentu, izaberite stavku Nalepi vezu , a zatim kliknite na dugme U redu.


   Dijalog „Slanje u Microsoft Word“ Prezentacija se otvara kao Word u novom prozoru. Možete je urediti, odštampati ili sačuvati kao što biste to uradili sa svakim Word dokumentom.

U otvorenoj prezentaciji uradite sledeće:

 1. Kliknite na dugme Microsoft Office, Slika dugmeta „Office“ na stavku Objavljivanje, a zatim izaberite stavku Kreiranje handoutsa u programu Microsoft Office Word.

  Kreiranje propratnih sadržaja u programu Word

 2. U dijalogu Slanje u Microsoft Office Word izaberite raspored na stranici koji želite, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste nalepili sadržaj za koji želite da ostane statičan ili nepromenjen, kada se sadržaj u originalnoj PowerPoint 2007 prezentaciji ažurira, izaberite stavku Nalepi ,a zatim kliknite na dugme U redu.

  • Da biste se uverili da se sve ispravkedo kojih PowerPoint 2007 originalne prezentacije odražavaju u Office Word 2007 dokumentu, izaberite stavku Nalepi vezu , a zatim kliknite na dugme U redu.

   Napomene: 

   • Ako izaberete stavku Nalepi vezu , svaki put kada otvorite Word 2007 koji sadrži povezanu prezentaciju, bićete upitani da prihvatite ili odbacite sve ispravke napravljeneu povezanoj prezentaciji.

   • Nemojte premeštati datoteku Word 2007, jer veza može lako da se raskine, kao i sa svakom povezanom datotekom. Da biste otklonili probleme sa povezivanjem, držite sve datoteke povezane sa PowerPoint 2007 prezentacijom u istoj fascikli, a zatim ih povežite, tako da će veze raditi ako odlučite da narežete prezentaciju na CD.

 3. Otvorite Word, a zatim odštampajte handouts.

Rad na problemima sa izvozom

Proces izvoza prezentacije u Word koristi dosta memorije. Što je datoteka duža i veća, to je programima i računaru teže da dovrše proces. Ako dobijete poruku o grešci koja kaže "PowerPoint ne možete da pišete u Microsoft Word", pokušajte ponovo sa procesom nakon što ponovo pokrenete računar i otvorite samo PowerPoint. Ponovno pokretanje računara oslobodiće memoriju za proces izvoza, a zatvaranje drugih programa tokom procesa će uraditi isto.

Ako imate veoma veliku datoteku koja i dalje nije u potpunosti izvezena, možete da operaciju Sačuvaj kao na prezentaciji da biste napravili drugu kopiju. Iz te kopije uklonite slajdove koji su već izvezeni, a zatim pokrenite još jedan izvoz preostalih slajdova koji treba da se izveze. Kada se taj drugi proces izvoza završi, kombinujte dve .docx datoteke u jednu.

Povratne informacije o problemima sa izvozom u Word

Ako niste zadovoljni pouzdanošću ove funkcije, komentarišite ili glasajte u našem okviru za predloge.

Takođe pogledajte

Povezivanje ili ugrađivanje PowerPoint slajda

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×