Pređi na glavni sadržaj

Uvlačenje, izvlačenje, premeštanje i brisanje zadataka

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Nakon što ste dodali listu zadataka na lokaciju, možda ćete želeti da promenite način na koji su zadaci strukturisani na listi zadataka. Zadatak možete da uvučete ili izvučete, da ga pomerite nagore ili nadole na listi ili da trajno izbrišete zadatak sa liste.

Možda ćete hteti da neki zadaci budu uvučeni ispod drugih, kako biste ukazali da se radi o skupu podzadataka koji pripadaju većem zadatku u projektu. Postoje dva načina da to uradite:

  • Dugmad „Uvlačenje“ i „Izvlačenje“    Kliknite na prostor levo od polja za potvrdu zadataka koji želite da uvučete ili izvučete, ili pritisnite taster Ctrl i kliknite na prostor levo od polja za potvrdu da biste izabrali više zadataka. Nakon toga na kartici Zadaci, u grupi Hijerarhija izaberite stavku Uvuci ili Izvuci.

  • Tasterske prečice    Zadatak izabran, pritisnite taster Alt + Shift + Strelica nadesno da biste uvukli zadatak ili Alt + Shift + strelica nalevo da biste izvukli zadatak.

Savet:  Zadatke možete da uvučete kao podzadatke dok ih kreirate. Na listi zadataka izaberite Meni otvaranja (…) za zadatak koji želite da upotrebite kao nadređeni zadatak za podzadatak koji dodajete. U okviru koji se pojavi kliknite na dugme Kreiraj podzadatak.

Zadatke takođe možete da pomerate nagore ili nadole na listi zadataka. Postoje tri načina da to uradite:

  • Prevucite    Kliknite na dugme razmak sa leve strane u polju za potvrdu za zadatak premeštate. Kursor pretvori u strelicu sa četiri. Kliknite i prevucite zadatak na lokaciju na listi zadataka gde želite da zadatak na listi. Lista zadataka mora biti otvoren za uređivanje da biste koristili ovaj metod.

  • Dugmad „Premesti nagore“ i „Premesti nadole“    Kliknite prostor levo od polja za potvrdu, pored oznake potvrde, za zadatak koji pomerate. Na kartici Zadaci, u grupi Hijerarhija kliknite na dugme Premesti nagore ili Premesti nadole kako biste premestili zadatak unutar liste.

  • Tasterske prečice   Izaberite zadatak tu koju želite da premestite, a zatim Pritisnite strelicu Alt + Shift + Strelica nagore da biste premestili zadatak na listi, ili pritisnite taster Alt + Shift + Strelica nadole da biste premestili zadatak nadole na listi. Lista zadataka mora biti otvoren za uređivanje da biste koristili ovaj metod.

Ako odlučite da vam zadatak više nije potreban kao deo projekta, možete da ga obrišete sa liste zadataka. Postoje tri načina da to uradite:

  • Tasterske prečice    Izaberite task(s) koje želite da uklonite, a zatim pritisnite taster Delete. Lista zadataka mora biti otvoren za uređivanje da biste koristili ovaj metod.

  • Dugme "Izbriši"    Kliknite na razmak sa leve strane u polju za potvrdu ili potvrde za zadatak su uklanjanje, ili držite pritisnut taster Ctrl i kliknite na dugme razmak sa leve strane u polju za potvrdu da biste izabrali više zadataka. Zatim, na kartici Zadaci , u grupi Upravljanje izaberite stavku Izbriši.

  • Meni otvaranja   Kliknite na dugmeMeni otvaranja(…) za zadatak uklanjaju, a zatim, u okviru koji se pojavljuje, kliknite na dugmeMeni otvaranja(...) ponovo. Kliknite na dugme da biste izbrisali stavku.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×