Uvoženje lozinki iz tekstualne datoteke (poređenje baza podataka)

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da biste pokrenuli poređenje između dve datoteke Access baze podataka, Microsoft poređenje baza podataka mora da otvorite te datoteke u pozadini u programu Access i te datoteke može biti zaštićene lozinkom. Ako vaša organizacija koristi mnogo lozinki za zaštitu datoteka, možda ćete želeti da napravite listu ove lozinke u tekstualnoj datoteci. Zatim, da uvezete datoteku tako da uporedite baze podataka možete skenirati na listi lozinki da biste pronašli one koji rade na zaštićenim datotekama.

Ako želite da steknete predznanje o čuvanju lozinki pre nego što nastavite, Pročitajte Upravljanje lozinkama koje se koriste za otvaranje datoteka za poređenje.

Najlakši način za kreiranje tekstualne datoteke je pomoću Beležnica, sačuvate datoteku sa oznakom tipa datoteke *.txt (kao što su lozinke.txt). Lozinka i opis (opcionalno) su razdvojene zarezima i postoji bez razmaka iza zareza. Potrebne su bez ponude maraka ("") oko opis. Unesite dodatne lozinke na nove redove, ovako (neke opis, a drugi ne):

Lista lozinki u datoteci programa „Beležnica“

Imajte na umu da lozinka ne mora da bude povezan sa određenom datotekom. Lista lozinki je jednostavno listu koja čita poređenje baza podataka dok ne pronađe lozinku radi na datoteci pokušava da otvori.

  1. U dijalogu Upravljač lozinki kliknite na dugme Uvezi.

    Upravljač lozinki

  2. Pronađite tekstualnu datoteku, kliknite na Otvori i zatim na U redu.


Ako ste uz svaku lozinku naveli i opis, on će se pojaviti pod Opis lozine. Ako lozinka sadrži zarez ne možete da je uvezete jer će taj zarez biti protumačen kao znak za razdvajanje lozinke i njenog opisa. Ako imate lozinku koja sadrži zarez, moraćete ručno da je unesete u dijalog Lozinkatako što ćete izabrati Dodaj.

Ručno dodavanje lozinke


Kad ste uvezli lozinke, na vama je da odlučite da li ćete zadržati tekstualnu datoteku, jer može da vam bude korisna kasnije. Ali, pazite da je sačuvate na bezbednom mestu, kao što ste to uradili sa ostalim lozinkama koje ste zapisali ili na drugi način sačuvali.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×