Uvod u prilagođavanje predložaka obrazaca pomoću programskog koda

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft Office InfoPath obezbeđuje projektantima obogaćenog razvojnog okruženja za prilagođavanje predložaka obrazaca. Predloške obrazaca može se prilagoditi pisanjem programskog koda koji odgovara na obrazac i validacija podataka događaje, pristupiti i manipuliљe osnovni XML dokument obrasca, primenjuje prosleđivanje prilagođenih podataka i objedinjuje i pristupa spoljnim izvorima podataka. Prilagođavanje predloška obrasca može da obuhvata menjanje jedne od datoteke predloška obrasca da biste ispunili određeni.

Važno je da razumete nekoliko ključnih koncepata koji su obuhvaćeni programiranjem predloška obrasca. Ovi koncepti uključuju InfoPath programiranje komponente, deklarativnih i programsko programiranje, i podržane programske jezike i okruženja.

U ovom članku

Programske komponente

Programiranje programa InfoPath obuhvata Prilagođavanje predloška obrasca tako što ćete promeniti njegovu izvorne datoteke ili pisanjem skripte da biste kreirali prilagođene funkcije koje koriste InfoPath objektni model. Glavne komponente predloška obrasca koji može da uključuje programske interakcije su navedene u sledećoj tabeli.

Komponenta

Opis

Objektni model

Biblioteka hijerarhijskog tipa sastoji se od kolekcija, objekata, svojstva, metode i događaji koji projektantima predložaka obrazaca programsko kontrolu nad različite aspekte InfoPath okruženje i pristup osnovnom XML dokumentu za obrazac za uređivanje.

Validacija podataka

Kombinacija XML šeme, izraza i za izvršavanje skripti kôd koji se koristi za validaciju i ograničavanje podataka koje korisnici mogu da unesete u obrascu.

Rukovanje događajima

Skup događajem koji odgovara promene u osnovnom XML dokumentu za obrazac, odgovorite na prikaz prebacivanje, primene prilagođenog obrasca koje se prosleđuju ili odgovaranje na pune osnovni XML dokument obrasca.

Korisnički interfejs

Skup prilagodljivih komponenti korisničkog interfejsa koja uključuje menija, trake sa alatkama, dugmad, komandne trake i okna zadataka.

Uređivanje kontrola

Skup specifične za InfoPath kontrole koriste za upravljanje i interakciju sa osnovnim XML dokument obrasca, koji sadrži kolekcije, opcionalne stavke i polja. Imajte na umu da možete da radite sa ovim direktno kontrolama za uređivanje, ali pomoću obrasca osnovnog XML dokumenta na koji su povezane kontrole.

Obradu greške

Kombinacija događajem, objekat modela pozive i obrasca definicije (.xsf) datoteku stavke koje se koriste za rukovanje greškama u obrascu.

Bezbednost

Skup nivo bezbednosti koji ograničili pristup InfoPath objekat modela i sistemske resurse.

Prosleđivanje podataka

Skup unapred definisanih funkcija koje se mogu koristiti za primenu prilagođenog objavljivanja i prosleđivanja funkcionalnosti za obrazac.

Logikom poslovnih

Skup prilagođenih datoteka za izvršavanje skripti koje sadrže programski kôd koji se koristi za primenu određenog ponašanja uređivanja, validacije podataka, događajem i kontrole toka podataka. Logikom poslovnih možete da uključite pristup spoljnim komponenata Component Object Model (COM).

Integracija obrasca

Integracija drugih Microsoft Office programa, kao što je Microsoft Office Excel ili Microsoft Office Outlook. Integracija može da uključuje upotrebu pozadinsku serveri kao što je Microsoft SQL Server, Microsoft Windows SharePoint Services ili XML Web services.

Vrh stranice

Deklarativnih i programski razvoj

Kada ste promenili datoteke predloška obrasca, možete da prilagodite predložak obrasca deklarativno – to jest, otvorite datoteke u standardnom uređivaču teksta i ručno promeniti elemente, atribute i vrednosti datoteka. Kada ste promenili programsko predloška obrasca, pišete programski kôd pomoću skript jezika ili kontrolisani kôd jezika, zajedno sa InfoPath objektni model i, u nekim slučajevima, COM komponentama, da biste proširili i poboljšali ponašanje obrasca predložak.

Slede neki načini na koje možete da prilagodite deklarativno predloška obrasca:

 • Izmena datoteke XML šeme (.xsd)

 • Izmena prikaza (.xsl) datoteke kreirane u režim dizajna

 • Izmena u datoteke definicije obrasca (.xsf)

 • Menjanje datoteka XML predloška (.xml)

Slede neki načini na koje možete da prilagodite programski predloška obrasca:

 • Dodavanje logike obrade faze razvoja obrasca

 • Dodavanje prilagođene validacije podataka

 • Dodavanje prilagođenog rukovanja greškama

 • Primena prosleđivanja podataka

 • Odgovaranje na objedinjavanja obrazaca ili uvoz

 • Koristite prilagođenim oknima zadataka

 • Korišćenje prilagođenih dijaloga

 • Pristup i izmena osnovnog XML dokument obrasca

 • Pristup i izmena u datoteke definicije obrasca (.xsf)

 • Korišćenje spoljnih COM komponente

Detaljne informacije o InfoPath programskim komponentama i prilagođavanju predloška obrasca deklarativno ili programski, potražite u InfoPath Developer Reference, koji je instaliran sa programom InfoPath i se može pristupiti iz programa InfoPath pomoći u režim za dizajniranje.

Vrh stranice

Programski jezici i okruženja

Poput drugih Microsoft Office programa, InfoPath podržava nekoliko programskih okruženja i programskih jezika koje projektanti mogu koristiti za automatizaciju i proširenje Office programe. Međutim, dok većina Office programi koriste Microsoft Visual Basic for Applications (VBA) kao primarni programski jezik, InfoPath koristi dva skript jezika – Microsoft JScript i Microsoft Visual Basic Scripting Edition (VBScript) i 2 kontrolisani kôd jezika za Microsoft Visual C# i Microsoft Visual Basic. Pored toga, programsko okruženje koje se koristi pri pisanju skripti u programu InfoPath je na Microsoft Script Editor (MSE), ne Visual Basic Editor. Na kraju, okruženje koje se koristi za pisanje upravljanog koda je Microsoft Visual Studio 2005 alatke za aplikacije (VSTA), koja se može instalirati kada Microsoft .NET Framework 2.0 i Microsoft Core XML Services 6.0 su prisutne.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×