Uvod u programska okruženja u programu InfoPath

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft Office InfoPath podržava nekoliko programskih okruženja za prilagođavanje predloška obrasca pomoću programskog koda. Utvrđivanje koje programsko okruženje je najbolja za vas zavisi od programskog jezika koji vam vaša organizacija želi i razvojnog okruženja i alatki koje su vam dostupne.

U ovom članku

Za izvršavanje skripti koda

Microsoft Script Editor (MSE) je podrazumevani integrisane razvojnog okruženja za InfoPath ako Microsoft .NET Framework 2.0 i Microsoft Core XML Services 6.0 nisu instalirani na vašem računaru kada instalirate InfoPath. Kada radite u programu MSE, možete da koristite Microsoft JScript ili Microsoft Visual Basic Scripting Edition (VBScript) da biste kreirali prilagođenu poslovnu logiku za predložak obrasca.

Možete da otvorite MSE iz u režimu za dizajniranje tako što ćete postaviti pokazivač programiranje u meniju Alatke , a zatim izabrati stavku Microsoft Script Editor, ili tako što ćete pritisnuti tastere ALT + SHIFT + F11. Kada otvorite program MSE iz programa InfoPath, pojavljuje se MSE uređivač koda i podrazumevani za izvršavanje skripti datoteku predloška obrasca (sa .js ili .vbs oznakom tipa datoteke, u zavisnosti od skript jezika za predložak) se otvara u prozoru za uređivanje koda.

Napomena: Ako ne vidite Microsoft Script Editor u meniju programiranje , morate da izaberete JScript ili VBScript kao skript jezika za predložak obrasca. Veze ka više informacija o postavljanju skript jezika za predložak obrasca u odeljku Takođe pogledajte .

Vrh stranice

Kontrolisani kôd

Ako Microsoft .NET Framework 2.0 i Microsoft Core XML Services 6.0 instalirane na računaru kada instalirate InfoPath, zatim InfoPath koristi Microsoft Visual Studio alatke za aplikacije (VSTA) programsko okruženje kao podrazumevani integrisana okruženje za razvoj. Kada radite u VSTA, možete da koristite Microsoft Visual Basic ili Microsoft C# da biste kreirali prilagođeni kontrolisani kôd za predložak obrasca. Određene informacije o radu u okruženje za razvoj pogledajte dokumentaciju koja je instalirana sa VSTA.

Dodatna opcija razvoja je dostupna ako Microsoft Visual Studio 2005 i InfoPath instalirane na istom računaru. Možete da preuzmete i instalirate Microsoft Visual Studio 2005 Tools for the 2007 Microsoft Office System, što vam omogućava da kreirate i dizajnirate predloške obrazaca koji koriste kontrolisani kôd iz programa Visual Studio 2005 okruženje za razvoj. Za više informacija o korišćenju Visual Studio za kreiranje InfoPath projekata, pogledajte dokumentaciju za koji je instaliran sa Microsoft Visual Studio 2005 Tools for the 2007 Microsoft Office System.

Vrh stranice

Pitanja kompatibilnosti

Samo jezika C# i Visual Basic .NET podržani su u predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem. Predložaka obrazaca pomoću programskog jezika JScript ili VBScript kodom za pisanje skripti nisu kompatibilne sa pregledačem.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×