Uvoz ili kopiranje automatske kompletne liste na drugi računar

Lista za automatsko dovršavanje je funkcija koja prikazuje predloge za imena i e-adrese kada počnete da kucate. Ove predloge su moguća podudaranja sa liste imena i e-adresa iz e-poruka koje ste poslali. 

Lista za automatsko dovršavanje

Metod za kopiranje liste za automatsko dovršavanje sa jednog računara na drugi zavisi od toga koji tip naloga e-pošte ste dodali u Outlook. Ako imateMicrosoft 365 nalog, Exchange Server nalog ili IMAP nalog (to je najčešći tip drugog naloga e-pošte), onda se lista za automatsko dovršavanje skladišti kao skrivena datoteka u Outlook datoteci sa podacima. Pogledajte članak Kopiranje liste za automatsko dovršavanje za uputstva.

Ako imate POP3 nalog (manje uobičajen, ali se često koristi za dobavljače e-pošte kao što su Komcast, Earthlinka i Verizon), lista za automatsko dovršavanje se skladišti u datoteku uskladištenu na računaru. Pogledajte članak kopiranje i uvoz. nk2 datoteke.

Ako ne znate koji tip naloga imate , izaberite stavke> Postavke naloga > postavkama naloga. Ovde možete da pronađete tip naloga.

Kopiranje liste za automatsko dovršavanje

1. prvi: izvoz poruke poštanskog sandučeta automatskog dovršavanja

 1. Napustite Outlook, a zatim zatvorite Outlook Web Access ili Outlook Web App (OWA) na svim radnim stanicama koji su povezani sa vašim poštanskim sandučetom.

 2. Preuzmite i instalirajte MFCMAPI iz http://mfcmapi.codeplex.com.

 3. Pokreće mfckmapi. exe.

 4. U meniju sesija kliknite na dugme Prijavise.

 5. Ako se od vas zatraži profil, izaberite željeni naziv profila, a zatim kliknite na dugme u redu.

 6. U gornjem oknu pronađite liniju koja odgovara poštanskom sandučetu, a zatim kliknite dvaput na nju.

 7. U oknu za navigaciju sa leve strane proširite kontejner korena, a zatim razvijte vrh informacionog skladišta ili IPM_SUBTREE.

 8. Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu prijemnog poštanskog sandučeta , a zatim izaberite stavku Otvori povezanu tabelu sadržaja. Ova radnja otvara novi MFCMAPI prozor koji sadrži različita svojstva.

 9. U okviru kolone Tema kliknite desnim tasterom miša na stavku sa temom ipm. Konfiguracija. dovršavanje, a zatim izaberite stavku Izvezi poruku. Ova radnja otvara prozor " Sačuvaj poruku u datoteci ".

 10. Na padajućoj listi izaberite stavku MSG datoteka, a zatim kliknite na dugme u redu.

 11. Izaberite lokaciju fascikle u koju želite da sačuvate poruku, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj. Obratite pažnju na ovu lokaciju.

2.2: uvoz poruke poštanskog sandučeta

 1. Napustite Outlook, a zatim zatvorite Outlook Web Access ili Outlook Web App (OWA) na svim radnim stanicama koji su povezani sa vašim poštanskim sandučetom.

 2. Preuzmite i instalirajte MFCMAPI iz http://mfcmapi.codeplex.com.

 3. Pokreće mfckmapi. exe.

 4. U meniju sesija kliknite na dugme Prijavise.

 5. Ako se od vas zatraži profil, izaberite željeni naziv profila, a zatim kliknite na dugme u redu.

 6. U gornjem oknu pronađite liniju koja odgovara poštanskom sandučetu, a zatim kliknite dvaput na nju.

 7. U oknu za navigaciju sa leve strane proširite kontejner korena, a zatim razvijte vrh informacionog skladišta ili IPM_SUBTREE.

 8. Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu prijemnog poštanskog sandučeta , a zatim izaberite stavku Otvori povezanu tabelu sadržaja. Ova radnja otvara novi MFCMAPI prozor koji sadrži različita svojstva.

 9. Da biste izbegli duplirane stavke, morate da izbrišete postojeću poruku automatskog dovršavanja.

  Napomena: Pre nego što izbrišete IPM. Konfiguracija. poruka automatskog dovršavanja, morate da izvezete poruku pomoću koraka u odeljku "kako da izvezete automatski kompletan keš".

  Da biste izbrisali postojeću poruku automatskog dovršavanja, slijedite ove korake:

  1. U koloni Tema pronađite stavku sa temom ipm. Konfiguracija. dovršavanje.

  2. Kliknite desnim tasterom miša na stavku, a zatim izaberite stavku Izbriši poruku. Otvoriće se prozor Brisanje stavke .

  3. Na padajućoj listi izaberite stavku trajno brisanje (briše se iz izbrisane zadržavanje stavki ako je podržana), a zatim kliknite na dugme u redu.

 10. U meniju fascikla izaberite stavku Uvezi, a zatim kliknite na dugme od MSG.

 11. Pronađite. msg datoteku koju ste napravili u redu 11 koraka "izvezite poruku za poštansko sanduče automatskog dovršavanja", a zatim kliknite na dugme u redu.

 12. U prozoru Učitaj MSG koji se pojavljuje izaberite stavku učita poruka u trenutnu fasciklu na listi Load stil , a zatim kliknite na dugme u redu.

Informacije o dovršavanju automatskog dovršavanja se uvozi iz IPM. Konfiguracija. Autocomplete_<heksadecimalni kôd>. msg, gde čuvar mesta<heksadecimalni> kôd predstavlja dugu nisku brojeva i slova.

Kopiranje i uvoz. nk2 datoteke

1. prvi: kopirajte automatsku kompletnu datoteku sa starog računara

 1. Pošto je podrazumevana fascikla skrivena fascikla, najlakši način da otvorite fasciklu jeste da koristite komandu %AppData%\Microsoft\Outlook u polju za pretragu Windows (ili potražite c:\Users\username\Appdata\roaming\microsoft\outlook).

 2. U Outlook fascikli pronađite datoteku sa automatskim dovršavanjem (. nk2).

  Napomena: Oznake tipa datoteke se podrazumevano kriju u operativnom sistemu Windows. Da biste promenili da li se prikazuju oznake tipa datoteke, u meniju Alatke (u operativnom sistemu Windows 7 ili Windows Vista pritisnite taster ALT da biste videli meni Alatke ), izaberite stavku Opcije fascikle. Na kartici Prikaz potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Sakrij oznake tipa datoteke poznatih tipova datoteka .

 3. Kopirajte datoteku na novi računar. Datoteka je mala i može se nalaziti na prenosivom mediju kao što je USB memorijski štap.

2.2: kopirajte automatsku kompletnu datoteku na novi računar

 1. Na novom računaru, na kontrolnoj tabli kliknite ili kliknite dvaput na stavku Pošta.

  Pošta se pojavljuje na raznim lokacijama kontrolne table u zavisnosti od verzije operativnog sistema Microsoft Windows, izabran je prikaz kontrolne table i da li je instaliran 32 64-bitni operativni sistem ili verzija programa Outlook 2010.

  Najlakši način da pronađete Poštu jeste da otvorite kontrolnu tablu u operativnom sistemu Windows, a da zatim u polju za Pretraga na vrhu prozora otkucate Pošta. Na kontrolnoj tabli za Windows XP, u polju Adresa otkucajte Pošta.

  Napomena: Ikona Pošta pojavljuje se nakon prvog pokretanja programa Outlook.

 2. Kliknite na dugme Prikaži profile.

 3. Zabeležite ime profila. Moraćete da promenite ime. nk2 datoteke da biste se kasnije podudarali sa imenom.

 4. Kopirajte. nk2 datoteku na novi računar u fascikli u kojoj se čuvaju Outlook konfiguracije. Pošto je podrazumevana fascikla skrivena fascikla, najlakši način da otvorite fasciklu jeste da koristite komandu %AppData%\Microsoft\Outlook u polju za pretragu Windows (ili potražite c:\Users\username\Appdata\roaming\microsoft\outlook).

 5. Kada se datoteka kopira u fasciklu, kliknite desnim tasterom miša na datoteku, izaberite stavku Preimenuji promenite ime tako da se podudara sa imenom profila koje se pojavilo u 3.

Treći broj: uvoz liste sa automatskim dovršavanjem

Sada ste spremni da pokrenete Outlook i uvezete datoteku, ali morate da pokrenete Outlook pomoću posebne jednokratne komande.

 • Otkucajte Outlook/importnk2 u polju za pretragu Windows, a zatim pritisnite taster ENTER.

Lista automatskog dovršavanja bi sada trebalo da sadrži stavke sa drugog računara kada sastavljate poruku i počnete da kucate u poljima za, Ccili Bcc .

Vrh stranice

U programu Outlook 2007 možete da kopirate imena i e-adrese u listu automatskih dovršenosti sa jednog računara na drugi. Na primer, ako nadograđujete na novi računar i ne želite da izgubite sve informacije uskladištene na listi za automatsko dovršavanje, možete da kopirate imena i e-adrese sa starog na novi računar.

Važno: Morate da izađete iz Microsoft Outlook pre nego što pokrenete sledeću proceduru. Imena će biti uključena u listu sa automatskim dovršavanjem kada ponovo pokrenete Outlook.

Kopirajte automatsku kompletnu datoteku sa starog računara

 1. Na starom računaru idite na disk jedinicu: \ user\AppData\Local\Microsoft\Outlook.

  Napomena: U zavisnosti od postavki datoteke, ova fascikla je možda sakrivena.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na ime profila. nk2, a zatim kliknite na dugme Kopiraj.

  Savet: Možete kopirati datoteku na prenosivi medijum, kao što je USB Media Stick, a zatim kopirati datoteku na tačnu lokaciju na novom računaru. Možete i da priložite datoteku e-poruci i da joj pošaljete poruku. Na novom računaru otvorite prilog u programu Outlook, a zatim ga sačuvajte na ispravnoj lokaciji.

 3. Na računaru na kojem želite da popunite listu sa automatskim dovršavanjem, kliknite desnim tasterom miša bilo gde u jedinici: \ user\AppData\Local\Microsoft\Outlook, a zatim izaberite stavku Nalepi da biste sačuvali ime profila. nk2.

 4. Ako je ime korisničkog profila korisnika programa Outlook različito na računaru na kom premeštate. nk2 datoteku, morate preimenovati datoteku sa imenom korisničkog profila korisnika Outlook koji se koristi na novom računaru, kada kopirate datoteku u ispravnu fasciklu. Na primer, ako premestite Kima Akersa. nk2 sa originalnog računara pomoću Outlook korisničkog profila kim Akers, a vi kopirate kim Akers. nk2 File na novi računar, morate da preimenujete datoteku sa imenom Outlook profila koje se koristi na novom računaru.

 5. Kada vam bude zatraženo da zamenite postojeću datoteku, kliknite na dugme da.

 6. Otvorite Outlook da biste prikazali promene na listi sa automatskim dovršavanjem.

Vrh stranice

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×