Veličina slike nije proporcionalno u programu Publisher

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Slike je neproporcionalno promenjena. Slika će izgledati izobličeno prilikom štampanja ili objavite je na Veb lokaciji.

Da biste pronašli i izabrali stavku, kliknite na poruku o grešci u oknu zadataka Kontrolora dizajna , kliknite na strelicu i zatim kliknite na dugme Idi na ovu stavku.

Automatsko ispravljanje

Promena razmere slike     Kada kliknete na ovu ispravku, Publisher proporcionalno rescales sliku. Publisher koristi dimenziju (širinu ili visinu) kao osnovu, a zatim smanjuje drugu dimenziju dok slika proporcionalna.

Ručno ispravljanje

Da biste ručno da biste rešili ovaj problem, uradite nešto od sledećeg:

Precizno podešavanje razmere slike

  1. Kliknite desnim tasterom miša na sliku, izaberite stavku Oblikuj slikui zatim izaberite karticu Veličina .

  2. U okviru razmeraunesite identičnim vrednostima u poljima Visina i Širina . Možete promeniti vrednost u oba polja, ali da biste vratili proporciju slike, Visina i Širina mora imati istu vrednost.

  3. Opozovite izbor u polju za potvrdu Fiksiraj odnos širina/visina , a zatim izaberite opciju u odnosu na originalnu veličinu slike.

Uspostavljanje početnih vrednosti slike prvobitnu veličinu

  1. Izaberite sliku koju želite da vratite u prethodno stanje.

  2. U okviru kartice Alatke za slike izaberite karticu Oblikovanje , a zatim izaberite stavku Uspostavi početne vrednosti slike.

    Napomena: Ako kliknuti na dugme Uspostavi početne vrednosti slike ne utiče na sliku, kliknite desnim tasterom miša na sliku, izaberite stavku Oblikuj sliku, izaberite karticu Veličina i zatim se uverite da u odnosu na originalnu veličinu slike je potvrđen. Zatim izaberite stavku Uspostavi početne vrednosti slike .

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×