Dodavanje tabela

Izrada tabela pomoću Dizajnera tabele

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Kada kreirate tabelu sa Dizajna tabele, možete da se više namerno o dizajniranju baze podataka, Podešavanje tipova polja, kreiranje liste za pronalaženje i kreiranja sporednog ključa da biste uparili sa vaše primarni ključ.

Kreirajte tabelu sa dizajna tabele

 1. Izaberite stavku Kreiranje > Dizajn tabele.

  Pristupite komande na traci za kreiranje > dizajn tabele
 2. U novu tabelu, za prvo polje, unesite ime polja i tip podataka.

  Prvo polje ime i tip podataka nove Access tabele
 3. Da biste podesili primarni ključ za tabelu, izaberite Ime polja ćeliju za odgovarajuće polje, a zatim izaberite Primarni ključ.

  Izbor polje primarnog ključa u novi Access tabele

  Indikator Primarnog ključa se pojavljuje sa leve strane imena polja. Možete da promenite primarni ključ u bilo kom trenutku, ali svaki tabela može da ima samo jedan primarni ključ.

 4. Izaberite stavke datoteka > Sačuvaj, a ime tabele.

Postoji mnogo više opcija kada kreirate i izmenite tabele sa Dizajna tabele.

Prebacivanje između dizajnera tabele između prikaza lista sa podacima i prikaz dizajna
 • Prebacivanje između Prikaza dizajna i Prikaz lista sa podacima za bilo koju sačuvanu tabelu.

 • Bilo koje polje da označite kao primarni ključ u tabeli.

 • Koristite izradu da biste kreirali izraz ili unosa maske.

 • Testiranje pravila za validaciju.

 • Umetanje i brisanje redova.

 • Kreiranje liste za pronalaženje.

 • Kreiranje, preimenujte i brisanje makroa za podatke.

 • Definisanje relacije i zavisni elementi objekta.

Da li želite još?

Obuka za Excel

Obuka za Outlook

Možete da kreirate tabelu u Prikazu lista sa podacima ili u prikazu Dizajna tabele . Rad u Prikazu lista sa podacima , jednostavno je – kao unos podataka u unakrsnoj tabeli. Sa druge strane, kada radite u prikazu Dizajna tabele , može biti u više namerno o dizajniranju baze podataka i postavljanje vaše tipova polja. Možete da kreirate listu za pronalaženje i da kreirate i sporednog ključa da biste uparili sa vaše primarni ključ.

Na traci, možemo izaberite stavku Kreiraj, a zatim Dizajna tabele. Ako volite da koristite primamljive prečice, držite pritisnut taster Alt i pritisnite slovo pored komandu koju želite da koristite. U ovom slučaju, to je „C”, a zatim TD.

Pokreće dizajnera tabele i pojavljuje se ova nova kartica. Ovo je KONTEKSTUALNE karticu pristup ima nekoliko njih i mogu se pojaviti samo kada su vam potrebne. Ova ima komande za umetanje ili brisanje polja i za postavljanje primarnog ključa.

Ovde u koloni Ime polja smo unesite ID telefon. Sa liste " Tip podataka " izaberite stavku "Automatsko numerisanje" i izaberite Primarni ključ. Možete takođe da kliknite desnim tasterom miša na red i videti mnogo iste komande. Ponovo pritisnite taster Alt i slovo pored komandu koju želite da koristite.

Polje next Hajde unesite broj telefona i izaberite tip podataka Jedan red teksta .

Ispod nje, hajde unesite tip i počnite da biste kreirali listu za pronalaženje. Izaberite stavku Čarobnjak za pronalaženjeotkucajte vrednosti koje želimo, a zatim kliknite na dugme dalje. Jedna kolona je u redu. U prvom redu, možemo unesite broj tipova telefon za listu: sistema office, a zatim mobilnifaks, hitnei kod kuće. Kliknite na dugme dalje. Polje već ima ime smo uneli, pa sada samo na dugme Završi.

Da ste napravili ovo polje u svom odvojenom tabelu, ali nije zato što je mala količinu podataka. Ono što smo učinili umesto da je kreiranje liste za pronalaženje. Sada kada smo unesite ime, samo izaberemo desnom vrednost iz liste koju možemo da podesimo.

Na kraju, treba da kreirate naše sporedni ključ. Hajde da to zovemo FK ID kupca. ID kupca je ime primarni ključ u tabeli "Klijenti" i FK predstavlja sporedni ključ. Drugim rečima, ovo je CSS način da znam da je to sporedni ključ i je njen primarni ključ polje ID kupca u tabeli klijenta.

Dalje, možemo Postavljanje tipa podataka na broj. Preneli ovo pravilo dizajna baze podataka. Tipovi podataka za vaš primarnim i sporednim ključevima morati da odgovaraju ili kompatibilni. U ovom slučaju, koristimo kompatibilan tip podataka, kao primarni ključ u tabeli "Klijenti" je polje tip podataka "Automatsko numerisanje".

Ne zaboravite, pristupanje kontrolama za vrednosti u poljima "Automatsko numerisanje". Čuva ih u nizu dodate korisnička imena, a nikada ne možete da duplirate neke od tih sekvencijalni vrednosti. Zato što treba da duplirane vrednosti u polje sporednog ključa kad god klijenta ima više od jedne broj telefona, ne želite da koristite Tip podataka "Automatsko numerisanje".

Treba kompatibilan tip podataka, ali i u ovom slučaju je broj. Druge tipove podataka kao što su tekst takođe su kompatibilni sa ključnim polja.

Sačuvate tabelu, to pozivanje brojeva telefona.

Sada znate kako da kreirate tabelu u prikazu dizajna tabele, a u procesu, napravite listu vrednosti i sporedni ključ. Završili ste!

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×