Video: popravljanje greške „Nejasan spoljni spoj“

Video:

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

U video zapisu

Poruka "dvosmisleno spoljno spajanje" pojavljuje se kada Access utvrdi da upit može da da razne rezultate na osnovu toga što se pridruži prvo. Da biste izvršili izvršavanje upita, moraćete da izvršite neke promene. Najbolje rešenje najčešće se deli na delove. To je podešavanje tako da se barem jedan od spojeva obavlja u manjem upitu "podređenog" koji se zatim pridružite drugim tabelama ili upitima u "roditeljskom" upitu. Access zatim izvršava spojeve u dečjem upitu (ili upiti) prvo, a onda se spojeve u roditeljskom upitu traju, eliminiše dvosmislenost.

U zavisnosti od toga koliko tabela imate u upitu, možda ćete morati da napravite nekoliko podređenih upita da biste izbegli dvosmislene spoljne spojeve. Ovaj video prikazuje jednostavan primer u tri tabele, gde su dve tabele ravnomeni razdvojene u podređenim upitima, a zatim spoljni spoj sa trećem tabelom se obavlja u nadređenom upitu. Evo osnovnih koraka, koje podrazumevamo da ste već prilično upoznati sa korišćenjem obiиnog upita za izdvajanje:

  1. Kreirajte novi podređeni upit koji sadrži tabele koje želite da pridružite prvo (u video zapisu, ovo su tabele preduzeća i osobe).

  2. U podređenim upitima kliknite dvaput na izlazna polja koja su vam potrebna da bi se ona pojavila na koordinatnoj mreži upita.

Važno:  Uverite se da ste objedinili polje "pridruživanje" iz originalnog upita. U primeru video, preduzeća su bila pridružena regionima oblastima pomoću polja "RegionID", tako da uključujemo režim "režim" u koordinatnu mrežu upita deteta.

  1. Sačuvajte i zatvorite podređeni upit i otvorite originalni upit u prikazu dizajna. Ovo će postati nadređeni upit.

  2. Izbrišite tabele koje ste dodali u podređeni upit, a zatim dodajte podređeni upit (dizajn > Prikaži tabelu > upiteili jednostavno prevlačite podređeni upit iz okna za navigaciju u nadređeni upit).

  3. U nadređenom upitu uspostavite spoj kao što je bio ranije, samo ovaj put u podređeni upit.

  4. Dodajte izlazna polja iz podređenog upita u koordinatnu mrežu upita.

  5. Sačuvajte i uradite nadređeni upit.

Vladavina palca za dvosmislene spoljne spojeve

Neispravni spoljni spojevi se javljaju kada imate dva ili više spojeva u upitu, a jedan od njih je spoljni spoj koji upućuje na ravnopravan spoj ili postoje dva spoljna spajanja koja ukazuju jedan na drugi, na primer, ove dve konfiguracije su dvosmislene i moraće da se podele na odvojene upite:

Da li je > Tabela2---Tabela3

Da li je > Tabela2 < – Tabela3

Spoljni spojevi koji ukazuju u istom smeru, ili udaljeni od drugih spoljnih spojeva ili jednakih, su u redu:

To je to, > Tabela2--> Tabela3

Je <--> Tabela3

, Tabela2---Tabela3 <

Više informacija o izvršnom upitu potražite u članku uvod u upite ili Kreiranje obiиnog upita za izdvajanje.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×