Pravljenje padajućih lista i upravljanje njima

Padajuće liste

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.
    • 1:01
    • 4:37
    • 2:47
    • 6:20

Radni list možete da učinite efikasnijim dodavanjem padajućih lista. Neko ko koristi vaš radni list može da klikne na strelicu i da izabere neku stavku sa liste. Prođite kroz ovaj kurs da biste saznali više o tome kako najbolje da ih koristite i upravljate njima.

U ovom kursu:

Padajuće liste (1:01)
Unos podataka je brži i tačniji kada pomoću padajuće liste ograničite podatke koje ljudi mogu da unesu u ćeliju. Kada neko izabere ćeliju, pojavljuje se strelica nadole padajuće liste, tako da osoba može da klikne na nju i izabere željenu opciju.

Postavke padajuće liste (4:37)
Možete da koristite listu razdvojenu zarezima, opseg ćelija ili imenovani opseg kako biste definisali opcije u padajućoj listi. Cilj ovog video zapisa je da vam pokaže kako da koristite opseg ćelija i imenovani opseg.

Poruke o unosu i poruke o grešci (2:47)
Da biste ljudima pomogli da odluče koju opciju iz padajuće liste da izaberu, pa čak i da biste ih obavestili da ćelija sadrži padajuću listu, možete da napravite poruku koja se pojavljuje kada izaberu ćeliju. Moguće je i da se pojavi poruka o grešci kada opcija sa padajuće liste nije ispravno izabrana.

Upravljanje padajućim listama (6:20)
Da biste sprečili promene podataka o padajućoj listi, možete da sakrijete kolone, redove ili čitav radni list koji ih sadrži. Možete i da ih otkrijete u slučaju da treba da ih izmenite. Takođe možete da zaključate i lozinkom zaštitite ćelije na radnom listu ili čak ceo radni list.

Rezime kursa
Kratki pregled ključnih tačaka iz ovog kursa.

Još kurseva je dostupno na lokaciji Microsoft Office obuka.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×