Upravljanje podacima pomoću upita

Pravljenje upita za nepovezane izvore podataka

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Ponekad treba da kreirate upit da izvučete informacije iz izvora podataka koji nemaju direktan odnos (jedan ili jedan-prema-više).

Korišćenje posredno tabela za povezivanje izvora podataka u upitima

Kada pokrenete upit, Access koristi relacije koje ste kreirali pretpostavlja da između tabele i kreira veze između drugih izvora podataka. Ako ne postoji veza treba za upit, povezivanje tabele kao deo tog upita.

Pretpostavimo da želite da vidite koliko porudžbina ste primili za proizvode od različitih dobavljača. Dobavljači tabele nije povezan sa Detalji porudžbine kupovine tabelu, koja sadrži ID-ova proizvoda i količina informacija. Međutim, porudžbine tabele je povezan sa tabeli Detalji porudžbine kupovinu.

Više tabela izvora podataka, sa i bez unapred definisane relacije.

Savet: Ako je potrebno možda ovu vezu izvan upit koji kreirate, najbolje je da kreirali posredno relaciju za kasniju upotrebu. Da biste saznali kako, pogledajte odeljak Kreiranje relacija više-prema-više.

Ako ne želite da kreirate posredno tabelu u bazi podataka, koristite tabelu porudžbine kao posrednička tabela u upitu. Dodavanje tabele sa leve strane tabele porudžbine i kreirajte vezu.

Koristite jednu tabelu za indirektno povezivanje dve druge tabele

Tabeli porudžbine povezuje dve različite tabele, dobavljače i kupovine Detalji porudžbine. Povezivanje tabela pomoću polja kao što su (ID u tabeli dobavljač) i ID dobavljača u tabeli "porudžbine" koji zadovoljava sledeće kriterijume:

 • Dva polja imaju iste ili kompatibilne tipove podataka. Na primer, povezivanje sa tekstualnom polju polje "broj".

 • Polja Identifikujte koje se podudaraju, jedinstvene zapise u svakoj tabeli. Na primer, ne želite da se povežete dva polja prezime jer prezimena uvek nisu jedinstveni.

 • Polja uverite se da je rezultat ispravne zapise. Na primer, ako se povezujete ID dobavljača za kupovinu ID, možete dobiti neke podudaranja ako slični su ID-ove. Ali rezultati neće ima smisla zato što ID dobavljača nema nikakve veze sa kupovine ID. Bolji izbor je povezivanje ID-a iz tabele dobavljač ID dobavljača u tabeli "porudžbine" – zapise vraćene će imati smisla pošto oba polja identifikuje dobavljača.

Koraci

Da li imate posredno tabelu u bazi podataka ili samo planirate da koristite u upitu, sledite ove korake:

 1. Dodajte tabelu posredno upitu između dve nepovezanih tabele.

 2. Kreiranje sve potrebne veza sa tabelom posredno.

  Veze možete koristiti bilo koju odgovarajući tip spoja, ali morate da budete povezani pomoću polja koje zadovoljavaju kriterijum što je opisano ranije u ovom modulu.

  Kreiranje potrebne za povezivanje sa tabelom posredno
 3. Dovršite upit.

  Pratite uobičajeni korake za kreiranje upita: dodavanje polja za izlaz, unesite sve kriterijume i pokrenete ili sačuvate upit. Da biste saznali kako, pogledajte odeljak Kreiranje osnovnih upita.

  Napomena: Ne morate da uključite posredno tabele u rezultatima. Samo treba da bude deo izvora podataka za upit tako da Access možete da se povežete podatke.

Da li želite još?

Pravljenje osnovnih upita

Kreirajte upite spajajući više izvora podataka

Pravljenje upita sa spoljnim spajanjem

Obuka za Excel

Obuka za Outlook

Ponekad treba da tabele upita ili drugih izvora podataka koji nisu povezani, a da ne delite spoja. Postoje dva načina za to.

Možete da koristite posredno tabelu: to jest, tabelu koja deli spaja sa podacima izvora koji želite da koristite.

Ili, možete da dodate spoja.

Počnimo sa posredno tabele. U ovom bazom podataka primer zaposlenih morate da unesete status za svaku porudžbinu, ali ponekad su zaboravili.

Pitanje na koje želite da odgovorite, onda je: „porudžbina koje nemaju status, a koji zaposleni zaboravili da ih unesete”?

Na površini, izgleda da treba da koristite tri tabele u upitu: zaposlenih, naloge i Status naloga detalja zato što su odgovaraju tačke podataka u pitanja: „porudžbina koje nemaju status, a koji zaposleni zaboravili da ih unesete”?

Dodavanje tabele u upit, a možete da vidite ove dve tabele su se pridružili, ali to je u redu? Možemo da dodate spoja.

Tako da nam se pridruže na polja ID pokrenete upit, a... ništa.

Sada možemo da šta treba da uradimo na prvom mestu, i vidi na relacije između tabela.

Kad to vidimo kako izgleda lanac relacije: zaposlenima da porudžbine, porudžbine da biste OrderDetails i OrderDetails da OrderDetailsStatus.

Porudžbine i OrderDetailStatus nisu povezani, ali Detalji porudžbine je povezana sa obe. Zbog toga OrderDetails naše posredno tabele.

Naizmenično, koji vodi do pravilo: dok god posredno tabele su deo izvora podataka, možete da upit ove nepovezanih tabela i važeći rezultat.

Ne morate da uključite posredno tabele u rezultatima, ali mora da bude deo izvora podataka u upitu.

Dakle, dodajemo OrderDetails na upit... zadržite polja isti,... i pokretanje upita.

Evo odgovora i... nismo filtriraju prazne vrednosti.

Sada, hajde da dodamo spoja u upit. Da biste to uradili, imate nekoliko dodatnih pravila na umu.

Prvo, tabele ili upite koje želite da se pridruže moraju da imaju polja sa iste ili kompatibilne tipove podataka.

Na primer, broj i valuta tipovi podataka su kompatibilni, ali nisu brojeva i teksta.

Drugo, na spoj koji ste kreirali samo se nalazi u upitu. Ne kreirate relaciju između tabela ovde.

I treće, rezultati bi trebalo da imaju smisla. Ako spoj daje podatke na porudžbine i kompanija automobila, na primer, koje bi trebalo da verovatno počeli iz početka.

Recimo da treba da znam koji kupci poručili koje proizvode.

Dodajte smo kupci i porudžbine OrderDetails novi upit. Sada ćemo dodajte spoja. Prevucite smo ID kupca iz tabele "Kupci" odgovarajuće polje u tabeli "porudžbine".

Evo linije spoja i sada imamo drugo pravilo: Access postavlja polje prevučete leve strane novi spoja. Ako ovo nije ono što želite, izaberite red spoj, pritisnite taster Delete i počeli iz početka.

Sad kad smo snimili se za to, možete da gradite upit. Dodali smo ime i prezime iz klijente, zatim ID proizvoda... ID porudžbine... Količina,... "i" cena po jedinici iz OrderDetails ".

Evo podatke i pokrenite upit.

Sada znate dve tehnike možete da koristite kada želite da postavite upit izvora nepovezanih podataka: koristite posredno tabelu ili dodajte spoja i odgovore na pitanja se pojavljuju podataka.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×