Pređi na glavni sadržaj

Vodeni žig: dodavanje, uređivanje i uklanjanje vodenog žiga

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U programu Microsoft Publisher 2010, možete simulirati prozirna tradicionalne vodenog žiga dodavanjem teksta ili slika u pozadini sve ili neke stranice u publikaciji. Ovaj članak je vodič za tok posla za dodavanju vodenih žigova na publikaciju.

U ovom članku

Dodavanje teksta kao vodenog žiga

Dodavanje slike kao vodenog žiga

Dodavanje WordArt kao vodenog žiga

Uklanjanje vodenog žiga

Dodavanje teksta kao vodenog žiga

Možete brzo da dodate vodeni žig teksta, kao što je radna verzija ili samo za internu upotrebu na svim stranicama publikacije koristeći tehniku prikazane u članku Dodavanje vodenog žiga koji se pojavljuje na svakoj stranici.

Dodavanje slike kao vodenog žiga

Slike, veličine sa malim preko cele stranice, posluži kao efikasne pozadine za tekst kada boje teksta dosledno poredi sa bojama na sliku. Možete da koristite sliku, clip art kolekcije ili neku drugu sliku, kao što je logotip preduzeća. Prvo, dodate okvir na stranicu. Zatim umetnite sliku u okvir. Na kraju, možete oblikovati na slici. Sve korake u članku Dodavanje vodenog žiga koji se pojavljuje na svakoj stranici.

Dodavanje WordArt kao vodenog žiga

Proces za Dodavanje vodenog žiga WordArt je slično proces za dodavanje teksta kao vodenog žiga u publikaciji, prikazane su korake u članku Dodavanje vodenog žiga koji se pojavljuje na svakoj stranici.

Uklanjanje vodenog žiga

Uklanjanje vodenog žiga je jednostavno poput izabrati i izbrisati tekst, slike ili WordArt objekat koji se koristi kao vodeni žig.

Da biste izbrisali vodeni žig koji se pojavljuje na svakoj stranici publikacije:

  1. Na kartici Dizajn stranice , izaberite stavku Master stranice, postavite pokazivač na ime master stranice koja sadrži vodeni žig i zatim kliknite na dugme Uredi Master stranice.

  2. Kliknite na tekst ili sliku i pritisnite taster Delete.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×