Vraćanje stavki iz korpe za otpatke SharePoint sajta u prethodno stanje

Kada izbrišete stavke iz SharePoint biblioteke dokumenata ili liste, one se odmah ne uklanjaju iz SharePoint. Izbrisane stavke idu u korpu za otpatke na sajt na vremenski period. Korpa za otpatke SharePoint nije ista kao na radnoj površini Windows korpa za otpatke.

Ostavite veliki utisak sa Objavama

Dok su stavke u korpi za otpatke na lokaciji, možete da vratite stavke koje ste izbrisali na originalnu lokaciju. Ako koristite SharePoint u Microsoft 365, možete da prikažete i vratite stavke koje je izbrisao neko drugi, dok god imate dozvole za uređivanje.

Informacije o praznini stavki iz korpe za otpatke lokacije potražite u članku Brisanje stavki ili Pražnjenje korpe za otpatke SharePoint lokacije. Informacije o vraćanju SharePoint datoteka uskladištenim u OneDrive potražite u članku vraćanje prethodne verzije datoteke u usluzi OneDrive.

Napomene: 

Vraćanje stavki iz sistema SharePoint u regale za reciklažu sistema Microsoft 365 i SharePoint Server

Možete da vratite u prethodno stanje stavke koje brišete i stavke koje drugi brišu (dok god imate dozvole za uređivanje).

Napomena: Neke funkcionalnosti se postepeno uvode u organizacije koje su se opredelile za program „Prvo izdanje“. To znači da možda još uvek ne vidite ovu funkciju ili da izgleda drugačije od onoga što je opisano u člancima pomoći.

 1. Na traci za brzo pokretanje sa leve strane ekrana izaberite stavku Korpa za otpatke.

  Ako ne vidite korpu za otpatke na traci za brzo pokretanje, slijedite ove korake:

  • Kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , a zatim izaberite stavku Sadržaj sajta.

  • Korpa za otpatke se nalazi u gornjem desnom delu stranice sa sadržajem sajta.

   Dugme "Recikliraj za stranicu SharePoint online lokacije"

  Napomena: Ako ne vidite korpu za otpatke u sistemu SharePoint serveri 2016 ili 2013, korpa za otpatke je možda izbrisana. Obratite se administratoru farme ili servera. Ako ste administrator, pogledajte članak Konfigurisanje postavki SharePoint korpe za otpatke.

 2. Na stranici korpa za otpatke kliknite na polje sa leve strane stavki ili datoteka koje želite da vratite.

  Izaberite stavke za vraćanje u prethodno stanje

 3. Kliknite na dugme Vrati u prethodno stanje.

  Kliknite na dugme vrati u prethodno stanje da biste vratili stavke

Napomena: Ako ne vidite stavku koju tražite, a ona je nedavno izbrisana, administrator kolekcije lokacija možda može da je vrati u prethodno stanje iz korpe za otpatke kolekcije lokacija. Ako ste administrator kolekcije lokacija, pogledajte članak Vraćanje izbrisanih stavki iz korpe za otpatke kolekcije lokacija.

Kada se stavka vrati u prethodno stanje, ona se vraća na istu lokaciju sa koje je izbrisana. 

Izbrisane stavke se zadržavaju u regalima za otpatke na određeni vremenski period. Vreme zadržavanja za SharePoint je 93 dana. Počinje kada izbrišete stavku sa prvobitne lokacije. Kada izbrišete stavku iz korpe za otpatke lokacije, ona se nalazi u korpi za otpatke kolekcije lokacija. On ostaje tamo do kraja 93 dana, a zatim se trajno briše.

Listu, stavku na listi, biblioteku, datoteku ili verziju datoteke možete da vratite na originalnu lokaciju, sve dok niste već izbrisali njene nadređene lokacije. Na primer, ne možete da vratite verziju datoteke ako je sama datoteka izbrisana. To je zato što kada izbrišete datoteku, brišete sve verzije datoteke. Slično tome, datoteku ne možete da vratite u prethodno stanje ako je biblioteka kojoj je pripadala izbrisana. Prvo morate da vratite biblioteku i zatim je vratite u biblioteku.

Kada vratite biblioteku, vraćaju se i sve datoteke koje biblioteka sadrži. Takođe, kada vratite stavku koja je prvobitno bila locirana u izbrisanoj fascikli, fascikla se ponovo kreira na originalnoj lokaciji i ona se vraća u fasciklu. Ipak, čitav sadržaj fascikle se ne vraća u prethodno stanje.

Ostavite komentar

Da li je ovaj članak bio koristan? Ako jeste, javite nam na dnu ove stranice. Javite nam šta je bilo nejasno ili šta nedostaje. Dodajte verziju SharePoint, OS i pregledača. Iskoristićemo vaše povratne informacije da bismo dodatno proverili podatke, dodali informacije i ažurirali ovaj članak.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×