Vraćanje usluge OneDrive u prethodno stanje

Vraćanje usluge OneDrive u prethodno stanje

Stalna zaštita bilo koje datoteke, bilo gde

Nabavite Word, Excel i PowerPoint plus 1 TB prostora za skladištenje u usluzi OneDrive za pravljenje rezervnih kopija i zaštitu vaših datoteka.

Nadogradi odmah

Ako mnogo vaših OneDrive datoteka bude izbrisano, zamenjeno, oštećeno ili zaraženo malverom, možete da vratite ceo OneDrive u prethodno stanje. Vraćanje datoteka u prethodno stanje pomaže Microsoft 365 pretplatnicima da opozovu sve radnje koje su izvršene na datotekama i fasciklama u poslednjih 30 dana.

Ako ne pretplatite se na Microsoft 365 ili želite da ispravite probleme sa pojedinačnim datotekama jednu po jednu, možete da vratite izbrisane datoteke iz OneDrive korpe za otpatke ili da vratite prethodnu verziju datoteke. Za datoteke u sistemu SharePoint ili Microsoft timovi, možete da vratite biblioteku dokumenata.

Ostavite veliki utisak sa Objavama

Napomena: Video prikazuje OneDrive lični nalog. Kada ste prijavljeni pomoću poslovnog ili školskog naloga, izaberite stavke Postavke > Vraćanje u prethodno stanje za OneDrive da biste počeli.

Vraćanje usluge OneDrive u prethodno vreme

 1. Idite na veb sajt OneDrive. (Proverite da li ste prijavljeni pomoću odgovarajućeg naloga.)

 2. Ako ste prijavljeni pomoću ličnog naloga, na vrhu stranice izaberite stavku postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom >,a zatim izaberite stavku Vrati OneDrive iz leve navigacije.

  Ako ste prijavljeni pomoću poslovnog ili školskog naloga, izaberite stavku postavke > vratite OneDrive.

  Napomena: Opcija vraćanje OneDrive nije dostupna u klasičnom iskustvu OneDrive za posao ili školu ili bez Microsoft 365 pretplate.

 3. Na stranici vraćanje u prethodno stanje izaberite datum sa padajuće liste, na primer od jučeili možete da izaberete prilagođeni datum i vreme. Ako vraćate datoteke u prethodno stanje posle automatskog otkrivanja ransomvera-a, predloženi datum vraćanja će biti popunjen

  Snimak ekrana izbora datuma na ekranu Vraćanje usluge OneDrive u prethodno stanje

 4. Koristite grafikon aktivnosti i feed aktivnosti da biste pregledali nedavne aktivnosti koje želite da opozovete.

  Snimak ekrana korišćenja grafikona aktivnosti i feeda o aktivnosti radi biranja aktivnosti u vraćanju usluge OneDrive u prethodno stanje

  Grafikon dnevne aktivnosti prikazuje količinu aktivnosti datoteka svakog dana za poslednjih 30 dana. To vam daje pregled onoga što se dešava sa OneDrive tokom vremena i može vam pomoći da identifikujete bilo kakve neobične aktivnosti, na primer kada je OneDrive zarazio malverom.

  Feed aktivnosti prikazuje pojedinačne operacije datoteka i fascikli u obrnutom hronološkom redosledu. Možete da se pomerite nadole da biste videli prethodne dane ili da pomerite klizač ispod grafikona dnevnih aktivnosti da biste brzo prešli na određeni dan.

  Savet: Koristite strelicu za razvijanje i skupljanje pored svakog dana u feedu o aktivnostima da biste prikazali ili sakrili aktivnosti za taj dan.

 5. Ako birate prilagođeni datum i vreme, izaberite najraniju aktivnost koju želite da opozovete. Kada izaberete aktivnost, sve aktivnosti koje su izvršene posle toga, automatski se biraju.

  Napomena: Možete da izaberete jedan dan na grafikonu aktivnosti, možete da sakrijete više nedavnih aktivnosti u feedu, ali te nedavne aktivnosti i dalje će biti izabrane ako izaberete aktivnost. Pre nego što kliknete na dugme Vrati u prethodno stanje, pomerajte se do vrha feeda aktivnosti da biste pregledali sve aktivnosti koje želite da opozovete.

 6. Kada budete spremni da vratite OneDrive, kliknite na dugme Vrati da biste opozvali sve aktivnosti koje ste izabrali.

  OneDrive će se vratiti u stanje u kojem je bio pre prve aktivnosti koju ste izabrali. Ako se predomislite u vezi vraćanja koje ste upravo izvršili, možete opozvati oporavak tako što ćete ponovo pokrenuti funkciju Vrati datoteke u prethodno stanje i izabrati radnju vraćanja koju ste upravo izvršili.

Ograničenja i rešavanje problema

 • Vraćanje datoteka koristi istorija verzija i korpu za otpatke radi vraćanja usluge OneDrive, tako da podleže istim ograničenjima kao i te funkcije. Kada je istorija verzija isključena, vraćanje datoteka u prethodno stanje neće moći da vrati datoteke u prethodnu verziju. Više informacija o postavkama kreiranja verzija potražite u članku Omogućavanje i konfigurisanje kreiranja verzija za listu ili biblioteku.

 • Nije moguće vratiti izbrisane datoteke kada su uklonjene iz korpe za otpatke kolekcije sajtova – bilo ručnim brisanjem ili pražnjenjem korpe za otpatke.

 • Albumi se ne vraćaju.

 • Ako otpremite datoteku ili fasciklu ponovo nakon brisanja, vraćanje datoteka u prethodno stanje će preskočiti operaciju vraćanja za tu datoteku ili fasciklu.

 • Ako nije moguće vratiti neke datoteke ili fascikle, datoteka za evidenciju će biti generisana u osnovnoj fascikli usluge OneDrive za hvatanje grešaka. Ime datoteke počinje sa "RestoreLog", a zatim je ID (na primer, RestoreLog-e8b977ee-e059-454d-8117-569b380eed67. log). Možete da delite datoteku evidencije sa našim timom za podršku da biste rešili sve probleme do kojih može doći.

Saznajte više

Office 365 – napredna zaštita

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive za posao ili školu.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

OneDriveAdministratori takođe mogu da pogledaju OneDrive Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive za administratore.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDriveAdministratori mogu da se obrate podršci za Microsoft 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×