Sadržaj
×

Važno: 

  • Podrška za Windows 8 je završena 12. januara 2016. a podrška za Windows 8.1 obustaviće se 10. januara 2023. Uči više

  • Microsoft 365 aplikacije više nije podržana na Windows 8 ili Windows 8.1 kada dostignu datume završetka podrške. Da biste izbegli probleme sa performansama i pouzdanošću, preporučujemo da pređete na noviju verziju operativnog sistema Windows.

  • Ako ste IT stručnjak odgovoran za primenu sistema Office u preduzeću, trebalo bi da vidite kraj podrške Windows 8 podrške i Microsoft 365 aplikacije i Windows 8.1 kraj podrške i Microsoft 365 aplikacije.

Izaberite karticuMicrosoft 365ili Druge verzije sistema Office ispod da biste saznali više o tome šta treba da uradite za svoju verziju sistema Office.

Microsoft 365 i moderne smernice za životni ciklus

Microsoft 365 smernicama modernog životnog ciklusa koje zahtevaju da klijenti ostanu u toku u zavisnosti od servisiranja i sistemskih zahteva za proizvod ili uslugu, uključujući korišćenje programa Microsoft 365 na operativnom sistemu Windows koji je trenutno podržan.

Korišćenje Microsoft 365 na starijim, nepodržanim operativnim sistemima može da izazove probleme sa performansama i pouzdanošću tokom vremena. Kao vredni Office pretplatnik, želimo da nastavimo da pružamo stabilno Office iskustvo.

Windows 8, Windows 8.1 i Microsoft 365

Windows 8 podrške 12. januara 2016. i više ne prima bezbednosne ispravke. Stoga, ako koristite Microsoft 365 na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows 8 i konfigurisani ste za automatske ispravke, više nećete primati ispravke za Office aplikacije, uključujući funkciju, bezbednost i druge ispravke kvaliteta.

Windows 8.1 dostiže kraj podrške 10. januara 2023. Ako posle tog datuma koristite Microsoft 365, više nećete dobijati ispravke za Office aplikacije; ovo obuhvata funkcije, bezbednost i druge ispravke kvaliteta.

Da biste nastavili da primate ispravke Microsoft 365 proizvoda, preporučujemo da nadogradite Windows 8 ili 8.1 na podržani operativni sistem

Ako trenutno niste spremni da izvršite nadogradnju, Office na vebu je dostupna alternativa.

Napomena: Ako računarom upravlja vaše preduzeće ili škola, obratite se IT tehničkoj podršci ili IT administratoru da biste saznali kako da nadogradite računar. Pratite preporuke organizacije ili ustanove za prenos datoteka i aplikacija.

Windows 8, Windows 8.1 i druge verzije sistema Office

Verzije sistema Office bez pretplate, kao što su Office Home & Student, Office Home & Business ili Office Professional Plus, i dalje će biti potpuno podržane na osnovu fiksnih smernica za životni ciklus. Međutim, Windows 8 više ne prima bezbednosne ispravke, što ga ostavlja ranjivim na bezbednosne pretnje.

Isto važi i za Windows 8.1 kada dostigne datum završetka podrške 10. januara 2023.

Ako Microsoft Office koristite na Windows 8 ili Windows 8.1 računaru, preporučujemo da izvršite nadogradnju na podržani operativni sistem

Sledeća tabela prikazuje podržane verzije sistema Office i Windows operativnog sistema.

Windows OS

Office 2013

Office 2016

Office 2019

Office LTSC i Office 2021

Windows 7

Podržano (sa izuzecima*)

Podržano (sa izuzecima*)

Nije primenljivo

Nije primenljivo

Windows 8

Podržano (sa izuzecima*)

Podržano (sa izuzecima*)

Nije primenljivo

Nije dostupno

Windows 8.1

Podržano (sa izuzecima*)

Podržano (sa izuzecima*)

Nije primenljivo

Nije dostupno

Windows 10

Podržano

Podržano

Podržano

Podržano

Windows 11

Podržano

Podržano

Podržano

Podržano

*Ove verzije sistema Office će i dalje biti podržane sve dok su u okviru Microsoft smernica za životni ciklus. Izuzetak od ovoga je ako koristite Office u operativnom sistemu Windows 7 ili Windows 8, a utvrdićemo da je vaš problem izazvan ili povezan sa jednim od onih koji su van operativnih sistema, a ne sa sistemom Office. U ovom slučaju, vaš problem neće biti podržan.

Nadogradnja sa Windows 8.1 ili Windows 8

Da biste održali pouzdanost i stabilnost usluge Microsoft 365, preporučujemo da iskoristite najnovije hardverske mogućnosti tako što ćete se prebaciti na novi računar sa Windows 11. Računari su se znatno promenili od Windows 8.1 i Windows 8 objavljeni. Današnji računari su brži, moćniji i pristupačniji , a uz to dobijaju i Windows 11 instalirani.

Većina Windows 8.1 ili Windows 8 uređaja neće ispuniti zahteve hardvera za nadogradnju na Windows 11, kao alternativu, kompatibilne Windows 8 i 8.1 računare mogu da se nadograde na Windows 10 tako što će kupiti i instalirati punu verziju softvera. Pre nego što uložite u Windows 10 nadogradnju, razmotrite da Windows 10 dostići datum završetka podrške 14. oktobra 2025. 

Pomoć za pronalaženje novog računara koji odgovara vašim potrebama i budžetu potražite u člancima Pomozite mi da odaberem računar i Otkrijte pogodnosti novog Windows računara.

Ako ste kupili novi Windows 11 ili Windows 10 računar, ali vam je potrebna pomoć oko prenosa datoteka, pogledajte članke Priprema za nadogradnju Windows 11 ili Prelazak na Windows 10 računar.

Takođe pogledajte

Kraj podrške za Windows 7 i Windows 8.1

Microsoft smernice za životni ciklus

Osnovni podaci o sistemu Office: Koju verziju sistema Office koristim?

Koju verziju operativnog sistema Windows koristim?

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×