Zaštita dizajna predloška obrasca

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U polju za potvrdu Omogući zaštitu možete izabrati u programu Microsoft Office InfoPath da biste onemogućili korisnike da otvaraju ili menjaju predložak obrasca u režimu za dizajniranje. Kada omogućite ovu postavku, komanda Dizajn ovaj obrazac nije dostupna u meniju Alatke u programu InfoPath kada korisnici popune obrazac zasnovan na tom predlošku.

Napomene: 

  • Korisnici i dalje možete da otvorite ili da izmenite dizajn tako što ćete otvoriti obrazac direktno u režimu za dizajniranje. Međutim, u tim slučajevima, korisnici poruku koja navodi da je obrazac zaštićen.

  • Da biste ograničili pristup vašem predlošku obrasca, primenite Information Rights Management (IRM), koja je dostupna u Microsoft Office 2007.

  • Microsoft Office Resource Kit (ORK) možete da koristite da biste instalirali predloške smernice koje onemogućavaju režim za dizajniranje InfoPath za sve korisnike osim onih naveden kao dizajneri predloška obrasca. Da biste pronašli najnovije informacije o da biste sprečili korisnike da uređuju predloške obrazaca i pregled dodatnih predložaka smernica, posetite lokaciju Microsoft Office Resource Kit Web.

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

  2. U okviru kategorijeizaberite stavku Napredno.

  3. U okviru Zaštita, potvrdite izbor u polju za potvrdu Omogući zaštitu .

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×