Zašto dobijam poruku da mi je ponestalo prostora za skladištenje?

Svaki Microsoft nalog sadrži prostor za skladištenje ili poštansko sanduče, za e-poštu i zadatke. Svi Microsoft nalozi počinju sa 15 GB prostora za skladištenje, sa Microsoft 365 Family i Microsoft 365 Personal pretplatnicima na 50 GB prostora za skladištenje. 

Ako je poštansko sanduče popunjeno, nećete moći da sinhronizujete Microsoft zaduženja nalog. Da biste napravili prostor u poštanskom sandučetu da bi se nalog ponovo mogao sinhronizovati, preporučujemo da trajno izbrišete izbrisane zadatke.  
 
Vaši zadaci se skladište na Exchange mreži i takođe su vidljivi u Outlook zadacima. Da biste ispraznili fasciklu "Izbrisane stavke" u programu Outlook:  

  1. Prijavite se u aplikaciju za računare na računaru Outlook sa istim Microsoft nalogom koji koristite zaZaduženja.

  2. Idite na listu fascikli e-pošte, a zatim izaberite stavku Izbrisane stavke > praznu fasciklu.

Možete da kreirate više prostora u poštanskom sandučetu tako što ćete izbrisati poruke i priloge iz prijemnog poštanskog sandučeta. Saznajte više o brisanju poruka iz prijemnog poštanskog sandučeta.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×