Zašto imam problema sa prijavljivanjem u Microsoft timove?

Važno: U mnogim slučajevima, samo IT administrator ili sysadmin mogu da rešavaju probleme sa prijavljivanjem. Ako ovde ne vidite kôd greške u dolenavedenoj tabeli, obratite im se sa kodom statusa.

Ispod je lista poznatih problema na koje možete da naiđete kada se prijavljujete u timove. Dodajemo još kada se pojave. Ako ne vidite problem u tabeli, obavestite nas o korišćenju alatke za povratne informacije na dnu stranice.

Poznati problemi

Kôd

Opis

Radnja rešavanja problema

0xCAA20003

Naleteli ste na problem sa autorizaciji.

Uverite se da su datum i vreme ispravno podešeni. Da li su datum i vreme precizni, uticaće na vašu mogućnost povezivanja sa bezbednim lokacijama (https).

0xCAA82EE2

Zahtev je istekao.

Uverite se da ste povezani sa Internetom. Zatim radite sa IT administratorom da biste se uverili da druge aplikacije ili konfiguracija zaštitnog zida ne sprečavaju pristup.

0xCAA82EE7

Nije moguće rešiti ime servera.

Uverite se da ste povezani sa Internetom. Zatim radite sa IT administratorom da biste se uverili da druge aplikacije ili konfiguracija zaštitnog zida ne sprečavaju pristup.

0xCAA20004

Zahtev treba da odobri vlasnik resursa ili server za ovlašćenje.

Obratite se IT administratoru kako bi mogli da potvrde da je vaša organizacija usaglašeno sa smernicama konfiguracije Azure Active Directory (AAD).

0xCAA90018

Ne koristite prave akreditive.

Windows akreditivi sa kojima ste se prijavili razlikuju se od vaših akreditiva Microsoft 365. Pokušajte ponovo da se prijavite sa ispravnim kombinacijom e-pošte/lozinki. Ako i dalje primate ovaj Statusni kôd, kontaktirajte IT administrator.

nema

Moraćete ponovo da unesete PIN kôd pomoću pametne kartice.

Ponovo umetnite pametnu karticu. Takođe, certifikat pametne kartice je možda oštećen, u tom slučaju obratite se IT administratoru.

Važno: U mnogim slučajevima, samo IT administrator ili sysadmin mogu da rešavaju probleme sa prijavljivanjem. Ako ovde ne vidite kôd greške u dolenavedenoj tabeli, obratite im se sa kodom statusa.

Ispod je nekoliko problema sa modernom autentifikacijom, uključujući ono što jeste i šta da radite ako naiđete na probleme.

Ako ste IT administrator i želite detaljnije informacije o tome kako da rešite problem sa prijavljivanjem, pogledajte članak modeli identiteta i potvrda identiteta u Microsoft timovima.

Šta je to savremena potvrda identiteta?

Microsoft timovi su primenili bolji način potpisivanja – Nazovimo ga savremena potvrda identiteta. (Ako ste ikad čuli termin "jedinstveno prijavljivanje" ili "SSO", o tome pričamo ovde.) Korist moderne potvrde identiteta je to što vam omogućava da se prijavite u Microsoft timove bez ponovnog unosa e-pošte i lozinke svaki put kada želite da započnete novu sesiju. To je bezbedniji i pouzdaniji način prijavljivanja u Microsoft timove.

Savremena potvrda identiteta je proces koji vam omogućava bezbedno prijavljivanje na aplikaciju. Pošto savremena potvrda identiteta uključuje SSO, to je takođe deo procesa koji omogućava Microsoft timovima da znaju da ste već uneli akreditive (na primer, radnu e-poruku i lozinku) negde i da ne treba više da ih unosite da biste pokrenuli aplikaciju.

Prijavljivanje pomoću moderne potvrde identiteta će se razlikovati u zavisnosti od nekoliko stvari, kao ako radite u operativnom sistemu Windows ili na Mac računaru. Takođe će se razlikovati u zavisnosti od toga da li je preduzeće omogućilo jedinstveno-faktor autorizacije sa jednim ili više faktora (multifaktor potvrda verodostojnosti obično uključuje verifikovanje akreditiva putem telefona tako što ćete obezbediti jedinstveni kôd ili uneti PIN broj ili predstavljanje otiska prsta). U svakom sluиaju, kada završite proces prijavljivanja pomoću moderne potvrde identiteta, nećete morati ponovo da pružite akreditive – od tog momenta će se Microsoft timovi automatski prijaviti na vaš nalog kada pokrenete aplikaciju sa iste mašine.

Zašto ne mogu da se prijavim?

Moderna potvrda identiteta je odlična, ali postoji mogućnost da se organizacija nastiže na povremeni problem.

Svaka organizacija koja koristi Microsoft timove već ima modernu potvrdu identiteta – aplikacija je isporučena sa modernom autentifikacijom, koja je jako povezana sa njom i trebalo bi da može da prepozna vaše akreditive kao povezane sa Office 365 nalogom. Ako ne možete da dovršite proces prijavljivanja, možda nešto nije u redu sa vašim domenom ili Office 365 nalogom. IT administrator ili sysadmin će biti vaša tacka u smislu rešavanja problema, zato idite u kontakt sa njima da biste dobili više informacija i sledeće korake.

Više informacija o pristupu Microsoft timovima potražite u članku Kako da dobijem pristup Microsoft timovima.

Šta znači kôd statusa na dnu moje poruke o grešci?

Ako ste primili poruku o grešci dok ste pokušali da se prijavite u Microsoft timove, pogledajte u donjem levom uglu prozora – trebalo bi da vidite kôd statusa. Ove informacije će biti veoma važne za IT administratore u okviru dijagnoze šta nije u redu sa vašim procesom prijavljivanja, zato napravite belešku statusnog koda i komunicirajte sa njima. Ako vas zanima šta znači kôd statusa ili želite da pokušate sa osnovnim procedurama rešavanja problema, možete da potražite Statusni kôd u gorenavedenoj tabeli.

Važno: U mnogim slučajevima, samo IT administrator ili sysadmin mogu da rešavaju probleme sa prijavljivanjem. Ako ovde ne vidite kôd greške u dolenavedenoj tabeli, obratite im se sa kodom statusa.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×