Zašto ne mogu da ugradim video u PowerPoint?

Zašto ne mogu da ugradim video u PowerPoint?

Napomena: Microsoft 365 aplikacije i usluge neće podržati Internet Explorer 11 počevši od 2021 17. Saznajte više. Imajte u vidu da će Internet Explorer 11 ostati podržani pregledač. Internet Explorer 11 je komponenta operativnog sistema Windows i prati smernice životnog ciklusa za proizvod na kojem je instalirana.

UPowerPoint za veb i u PowerPoint za Microsoft 365 možete da umetnete video zapise na mreži sa sajta YouTube i Vimeo. Ako imateMicrosoft 365 nalog organizacije (verzija 1907 ili novije), možete da umetnete i video zapis na mreži iz Microsoft Stream, video usluge za preduzeća.

U drugim verzijama programa PowerPoint, YouTube video zapisi su trenutno jedini video zapisi na mreži koje možete da umetnete.

Ako želite da PowerPoint podržava video zapise sa drugih kanala, pošaljite nam povratne informacije.

Greška: „PowerPoint ne može da umetne video putem ovog koda za ugradnju“

Da biste ugradili video koji počinje sa http ili kôd za ugradnju koji počinje sa <IFRAME i završava se sa </iframe>:

Dijalog "YouTube" Deljenje

Dijalog "YouTube" ugrađivanje

Pogledajte sledeću proceduru za uputstva za kopiranje koda za ugradnju iz usluge YouTube.

Ugrađivanje YouTube video zapisa 

 1. Pronađite YouTube video koji želite da umetnete.

 2. Ispod okvira video zapisa kliknite na dugme deli.

  Deljenje na YouTube-u

 3. Kliknite na dugme Kopiraj.

  Dijalog "YouTube" Deljenje

 4. U programu PowerPoint izaberite stavke Video > Video na mreži. Kliknite desnim tasterom miša na polje Iz koda za ugradnju video zapisa, izaberite stavku Nalepi da biste nalepili kôd za ugradnju i kliknite na strelicu.

  Dugme na traci za umetanje video zapisa na mreži u programu PowerPoint
 5. Na kartici Projekcija slajdova, izaberite stavku Od trenutnog slajda da biste prikazali i reprodukovali ugrađeni video. Možda ćete morati da kliknete na čuvar mesta za video da bi se slika pregleda pojavila prvi put.

  Ako vaš video nije ispravno ugrađen, pročitajte članak Zahtevi za korišćenje PowerPoint YouTube funkcije i uverite se da imate instalirane neophodne ispravke za vašu verziju programa PowerPoint.

Rešavanje problema: Preuzimanje odgovarajuće verzije programa Internet Explorer

PowerPoint zahteva tehnologiju reprodukcije video zapisa u programu Internet Explorer kako bi se reprodukovao video koji je ugrađen na slajdu. 

Preuzimanje ili ažuriranje programa Internet Explorer 

 • Koristite Internet Explorer 11 u operativnim sistemima Windows 7, Windows 8/8.1 i Window 10.

 • Koristite Internet Explorer 9, servisni paket 2 u operativnom sistemu Windows Vista.

Internet Explorer ne mora da bude otvoren tokom reprodukovanja video zapisa; PowerPoint jednostavno koristi njegovu osnovnu tehnologiju prilikom reprodukovanja.

PowerPoint 2010U programu , mogućnost reprodukovanja YouTube video zapisa je prekinuta, kao što je objašnjeno u nastavku.

Greška: Ugrađeni Flash video zapisi više nisu podržani

YouTube video zapisi u programu PowerPoint 2010 više ne funkcionišu.    Google je u septembru 2017. povukao Flash Player infrastrukturu koja je programu PowerPoint 2010 neophodna za reprodukovanje YouTube video zapisa.

Najefikasniji metod za rešavanje ovog problema jeste prelazak na noviju verziju sistema Office. Takođe možete da koristite PowerPoint za veb, koji je besplatan i može da se koristi uz Microsoft nalog (Hotmail, outlook.com, live.com). PowerPoint za veb dozvoljava umetanje i reprodukciju YouTube video zapisa.

(PowerPoint 2013 i novije verzije su zasnovane na HTML5 infrastrukturi za reprodukovanje video zapisa – umesto programa Flash Player – i zbog toga ovo u najvećoj meri ne utiče na njih.)

Ako želite da uvek imate najnoviju verziju Office, možete da postaneteMicrosoft 365 pretplatnik. Kliknite da biste pokušali ili kupovali i uporedili pretplatu u odnosu na jednokratnu kupovinu.

Ugradnja YouTube video zapisa pomoću programa PowerPoint 2010

Možete da umetnete video pomoću uputstava u sledećem pasusu, ali PowerPoint 2010 ne može da reprodukuje video. Međutim, novije verzije programa PowerPoint mogu da reprodukuju video.

 1. Pronađite YouTube video koji želite da umetnete.

 2. Ispod okvira video zapisa, kliknite na dugme Deli, a zatim ispod toga izaberite stavku Ugradi.

  Kliknite na dugme „Deli“ i izaberite stavku „Ugradi“

 3. Kliknite desnim tasterom miša na kôd za ugradnju i izaberite stavku Kopiraj.

  Kopiranje iFrame koda za ugradnju

 4. U programu PowerPoint 2010, izaberite stavke Video > Video sa veb sajta. Kliknite desnim tasterom miša na polje </c2>Umetni video sa veb sajta</c0>, izaberite stavku Nalepi da biste nalepili kôd za ugradnju i kliknite na dugme Umetni.

  Dugme na traci za umetanje video zapisa na mreži u programu PowerPoint 2010

  Važno:   Ako vidite stavku Video sa veb sajta u padajućem meniju, ali je ona onemogućena ili zasivljena, uverite se da imate instaliran Adobe Shockwave Player.

 5. Ako vaš video nije ispravno ugrađen, pročitajte članak Zahtevi za korišćenje PowerPoint YouTube funkcije i uverite se da imate instalirane neophodne ispravke za vašu verziju programa PowerPoint.

U PowerPoint za Microsoft 365 za Mac računare ili PowerPoint 2019 za Mac, možete da umetnete video zapis na mreži sa lokacije YouTube ili Vimeo na slajdu.

U PowerPoint za Microsoft 365 za Mac računaremožete da umetnete i video zapis na mreži iz Microsoft Stream, video usluga za preduzeća – osobe u organizaciji mogu da otpremaju, prikazuju i dele video zapise jednim od njih. Ova funkcija zahteva PowerPoint za Microsoft 365 za Mac računare verziju 16.27 ili noviju verziju.

U PowerPoint 2016 za Mac možete da umetnete e-poruku ili Vimeo video pomoću programskog dodatka pod imenom Internet video igrač.

Uputstva o svim ovim opcijama potražite u članku Umetanje video zapisa sa lokacije YouTube ili druge lokacije.

Žao nam je, ali PowerPoint za Mac 2011 ne podržava Umetanje video zapisa na mreži.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×