Zakažite emitovanje Skype sastanka pomoću čitača ekrana

Zakažite emitovanje Skype sastanka pomoću čitača ekrana

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Zakazujte sastanke ili događaje Emitovanje Skype sastanka pomoću tastature i naratora, ugrađenog Windows čitača ekrana za korisnike na mreži sastavljenu od najviše 10.000 učesnika.

Ako zakažete sastanak u programu Outlook i pozovete više od 250 osoba, zakazivanje će automatski biti prebačeno na Emitovanje Skype sastanka portal.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Za tasterske prečice idite na odeljak Tasterske prečice za Skype za posao.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

 • Budući da se Emitovanje Skype sastanka pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu na radnoj površini. Na primer, kombinaciju tastera Ctrl+F6 ćete koristiti umesto tastera F6 za prebacivanje na određene komande i sa njih. Osim toga, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe za veb pregledač, a ne Emitovanje Skype sastanka.

U ovoj temi

Prijavite se na portal za emitovanje Skype sastanka

Prijavite se na portal pomoću poslovnog ili školskog naloga.

 1. U pregledaču idite na portal za emitovanje Skype sastanka. Otvoriće se prozor za prijavljivanje.

 2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete svoje korisničko ime, a zatim pritisnite taster Enter.

  Napomena: Ako ne čujete svoje korisničko ime, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Koristite drugi nalog, veza“, a zatim pritisnite taster Enter. Otkucajte korisničko ime koje želite da koristite, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Čućete: „Lozinka, uređivanje.“ Otkucajte lozinku, a zatim pritisnite taster Enter.

  Otvoriće se stranica Emitovanje Skype sastanka portala.

Zakažite sastanak

Navedite datum i vreme, učesnike i njihove tipove pristupa vašem emitovanju.

 1. Na stranici Emitovanje Skype sastanka portala pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme za novi sastanak“, a zatim pritisnite taster Enter.

  Otvoriće se stranica Postavke sastanka.

 2. Definišite sledeće detalje sastanka:

 3. Kada definišete postavke sastanka, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme za kreiranje“, a zatim pritisnite taster Enter.

 4. Otvoriće se stranica rezimea sastanka. Za uputstva o tome kako se šalje pozivnica, pogledajte Pošaljite pozivnicu.

Dodajte temu, vreme i trajanje sastanka

Definišite temu, datum i vreme sastanka, kao i trajanje emitovanja.

 1. Na stranici Postavke sastanka pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Naslov sastanka, uređivanje“, a zatim otkucajte temu emitovanja.

 2. Da biste promenili postavke za vreme i trajanje sastanka, pritisnite taster Tab. Čućete: „Datum početka, <current month>“.

  Možete da promenite sledeće postavke:

  • Mesec početka

  • Dan početka u mesecu

  • Godina početka

  • Sati vremena početka

  • Minuti vremena početka

  • Trajanje sastanka u satima

  Da biste se kretali između postavki, pritiskajte taster Tab ili Shift+Tab dok ne čujete postavku koju želite da izmenite.

  Da biste otvorili listu opcija za neku postavku, pritisnite Alt+taster sa strelicom nadole. Da biste se kretali kroz listu, pritiskajte Caps Lock+taster sa strelicom nadesno dok ne čujete željenu opciju. Da biste izabrali neku opciju, pritisnite Caps Lock+Enter.

Dodajte učesnike sastanka

Možete da dodate učesnike bilo kao članove tima događaja ili učesnike.

Dodajte članove tima događaja

Član tima događaja može da učestvuje u događaju kao izlagač, producent, organizator ili moderator i može da ima kontrolu nad emitovanjem.

 1. Na stranici Postavke sastanka pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „E-adresa ili pseudonim svakog člana događaja, tim događaja, uređivanje“.

 2. Otkucajte imena, e-adrese ili liste slanja članova tima događaja odvojene zarezima.

 3. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Proveri imena, dugme“, a zatim pritisnite taster Enter.

Dodajte učesnike

Učesnik može da gleda događaj na mreži, ali ne može da nastupa kao izlagač ni da kontroliše emitovanje. Možete da navedete pristup učesnika sa sledećim tipovima učesnika:

 • Anonimno: svako sa vezom ka emitovanju može da se pridruži bez prijavljivanja.

 • Celo preduzeće: svako iz vašeg preduzeća može da se pridruži sastanku. Prijavljivanje je obavezno. Ovaj tip je podrazumevano izabran.

 • Samo sa pozivnicom: samo učesnici koji su posebno navedeni u pozivnici mogu da se pridruže sastanku. Prijavljivanje je obavezno.

 1. Na stranici Postavke sastanka pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Izabrano“, a zatim trenutno izabran ili podrazumevani tip učesnika.

 2. Da biste promenili trenutni tip učesnika, pritiskajte Caps Lock+taster sa strelicom nadesno ili nalevo dok ne čujete željenu opciju. Da biste izabrali neku opciju, pritisnite Caps Lock+Enter.

 3. Ako ste izabrali Samo sa pozivnicom, pritisnite taster Tab. Čućete: „Učesnici, uređivanje, e-adresa ili pseudonim pojedinca ili lista distribucije“.

  Otkucajte imena, e-adrese ili liste slanja članova tima događaja odvojene zarezima. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Proveri imena, dugme“, a zatim pritisnite taster Enter.

Definišite opcije snimanja video zapisa

Možete da kreirate snimak ili video zapis emitovanja na zahtev za one koji ne mogu da prisustvuju sastanku ili žele da se kasnije vrate na emitovanje.

 1. Na stranici Postavke sastanka pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „Kreirajte video snimak za preuzimanje, polje za potvrdu“. Narator najavljuje i da li je opcija izabrana ili opozvana. Da biste je izabrali, pritisnite razmaknicu.

 2. Pritisnite taster Tab. Čućete: „Učini video zapis dostupnim nakon sastanka“. Narator najavljuje i da li je opcija izabrana ili opozvana. Da biste je izabrali, pritisnite razmaknicu.

Omogućite transkripciju i prevođenje

Da bi vaše emitovanje bilo dostupno većem broju korisnika, možete da omogućite transkripciju emitovanja i automatsko prevođenje transkripcije. Tada učesnici mogu da prikažu skrivene titlove na izabranom jeziku tokom emitovanja.

Napomena: Neke organizacije mogu da ograniče dostupnost ove funkcije.

 1. Na stranici Postavke sastanka pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „Omogući transkripciju i prevod automatski generisanih natpisa“. Narator najavljuje i da li je opcija izabrana ili opozvana. Da biste je izabrali, pritisnite razmaknicu.

 2. Otvoriće se lista jezika. Pritisnite taster Tab. Čućete: „Primarni jezik govora za emitovanje“.

 3. Da biste promenili primarni jezik govora, pritisnite Alt+taster sa strelicom nadole. Otvoriće se lista opcija. Pritisnite Caps Lock+taster sa strelicom nalevo ili nadesno dok ne čujete željeni jezik, a zatim pritisnite Caps Lock+Enter.

 4. Da biste definisali jezike za prevod, pritisnite Caps Lock+taster sa strelicom nadesno dok ne čujete prvi jezik na kom želite da ponudite prevod.

 5. Da biste izabrali jezik, pritisnite Caps Lock+taster sa strelicom nalevo, a zatim pritisnite razmaknicu. Ponovite ovaj korak za sve jezike na koje želite da se transkripcija prevede.

  Napomena: Jedan sastanak može da se prevede na najviše 6 jezika.

Pošaljite pozivnicu

Kada završite sa kreiranjem pozivnice, lako možete da je pošaljete iz programa Outlook.

 1. Na stanici rezimea sastanka pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Kreiraj Outlook pozivnicu, dugme“, a zatim pritisnite taster Enter.

 2. Čućete: „Tekst obaveštenja, Šta želite da uradite uz BroadcastMeetings.ics?“ Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Sačuvaj, dugme“, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Čućete: „Tekst obaveštenja, završeno je preuzimanje datoteke BroadcastMeetings.ics." Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Otvori, dugme“, a zatim pritisnite taster Enter. Pozivnica se otvara u programu Outlook. U fokusu je telo poruke.

 4. Da biste poslali pozivnicu, u programu Outlook pritisnite Alt+S.

Takođe pogledajte

Tasterske prečice za Skype za posao

Osnovni zadaci pomoću čitača ekrana uz Skype za posao

Saznajte kako da se krećete kroz Skype za posao

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×