Kako da koristite naslovnu stranu tipa Surface

Naslovna vrsta maske je mala tastatura koja ima pokretne ključeve. Koristite ga da biste dobili brzinu i osećaj klasične tastature i da biste se kretali od tableta ka laptopu.

Otkucajte pokrivene klikom na dugme magnetno i obezbeđivanje zaštite na površinskom ekranu osetljivom na dodir. Sve naslovne stranice tip Surface imaju standardni raspored tastera na tastaturi, tasterske prečice i dvotipni ekran osetljiv na dodir koji podržava pokrete dodirom.

Više informacija o taиci i pokretima osetljivom na dodir potražite u članku pokreti osetljive na dodir za Windows 10.

Prvi koraci uz naslovnu stranu tipa

Izaberite radnju i Saznajte kako da koristite naslovnu stranicu sa površinskom. 

Povezivanje naslovne strane

Naslovnu stranu unesite magnetiиki na povrљinu. Približite dva druga dok se ne obuhvate tip naslovne strane i klikne na mesto.

Kada se obuhvate tip, on se ne stavlja. Kada želite da ga uklonite, samo ga povucite.

Uz neke pokrivate neke vrste, možete da pleplive nagore na pozadini na površini. Ovo pruža dodatnu stabilnost kada radite u krilu.

Pokriva Surface Pro 3 i Surface 3 podršku za izlomljenu poziciju kucanja

Vraćanje maske za tip

Presavijte naslovnu stranu za tip iza ekrana da biste koristili površinu kao tabletu. Surface neće otkriti pritiskanje ključnih kada je savijeno.

Da biste otkucali tekst dok se pokriva tip, dodirnite ekran bilo gde gde možete da kucate i pojaviće se tastatura na ekranu osetljivom na dodir.

Savijanje maske

Zatvaranje naslovne strane

Naslovna strana štiti ekran kada ga ne koristite. Ekran se automatski isključuje kada zatvorite tip naslovnu stranicu. Kada ga ponovo otvorite, pritisnite dugme Power button na površini da biste ga probudili.

Napomena: Ako zatvorite naslovnu stranu, isključite površinski ekran samo ako je vaš prikaz i Surface tip iste veličine. Ako su vaši omoti i Surface tipovi različiti, pritisnite dugme Power button na površini kada ga zatvorite da biste sačuvali napajanje.

Korišćenje funkcija za naslovnu stranicu

Korišćenje tastature osetljivom na dodir

Tastatura sa osetljivim dodirom pokriva osetljiv klik desnim tasterom miša i klikne na levu dugmad i podržava pokrete. Više informacija o korišćenju pokreta i načinu promene postavki table osetljive na dodir potražite u članku Korišćenje i postavkena tastaturi osetljive na dodir.

Korišćenje tastature

Specijalni ključevi i funkcijski tasteri

Naslovne karte imaju tasterske prečice za uobičajene zadatke kao što su pretraga, reprodukcija zvuka ili video zapisa i još toga. Tasteri koji se pojavljuju na naslovnoj strani se razlikuju i zavise od modela koji imate.

Tasteri u gornjem delu polja pokriva funkcije duplira kao i kada držite taster FN dok pritiskate taster sa glavnim zbirom. FN tasteri takođe funkcionišu u kombinaciji sa drugim tasterima za izvršavanje određenih stvari.

Ovde su specijalne tasterske prečice koje koriste FN ključeve:

Ikona tastera

Šta radi

Smanjuje se/povećava tastaturu na tastaturi.

Uključuje/isključuje zvučni uređaj na/isključeno.

Smanjuje volumen.

Povećava volumen.

Taster Play i Pauziranje

Reprodukuje ili pauzira zvuk ili video zapis.

Zadivi ekran.

Osveže ekran.

Otvara pretragu ili Cortana.

Taster za deljenje dugmeta

Otvara tablu za deljenje.

Otvara početni ekran.

Kliknite desnim tasterom miša na taster menija

Otvara Kontekstualni meni.

FN + Del

Povećava svetlinu ekrana.

FN + BACKSPACE

Smanjuje svetlinu ekrana.

FN + RAZMAKNICA

Postavlja snimak ekrana celog ekrana ili ekrana u Windows ostavu.

FN + ALT + RAZMAKNICA

Postavlja snimak ekrana aktivnog prozora na Windows ostavu.

Funkcijski tasteri

Funkcijski tasteri se koriste za obavljanje određenih zadataka. One su označene kao F1, F2, F3 i tako dalje, do F12. Funkcionalnost ovih ključeva razlikuje se od aplikacije do aplikacije.

FN

Omogućava funkcijske ključeve. Svetlost se pojavljuje u programu FN kada zaključate tastere u režimu funkcije. Više informacija o lukom za zaključavanje FN ključeva potražite u članku ispod.

Zaključavanje ključeva u režimu funkcije

Ako koristite aplikaciju koja često koristi funkcije za funkcije, možete da zaključate gornji broj tastera privremeno tako da su tasterske prečice zaključane.

Evo kako da zaključate i otključate funkcijske tastere:

  • Za naslovnu stranu tipa, otkucajte naslovnu stranu 2 i otkucajte naslovnu stranicu Surface Pro 3
    Držite pritisnut taster FN i pritisnite taster Caps da biste zaključali funkcijske tastere. Držite pritisnut taster FN  i ponovo pritisnite taster Caps da biste ih otključali.

  • Da biste pronašli Surface 3 tip naslovnu stranu, otkucajte naslovnu stranu za Surface Pro 4, Surface 2 potpis tip potpisa, Surface Pro potpis tip za potpis, Surface Pro x tastatura sa tastature i Surface Pro x tastatura
    Pritisnite taster FN da biste zaključali funkcijske tastere. Ponovo pritisnite taster FN da biste ih otključali. Svetlost se pojavljuje u programu FN kada su tasteri zaključani u režimu funkcije.

Korišćenje čitača otisaka prstiju

Naslovna stranica Type pro tip sa ID-om otiska sadrži čitač otisaka prstiju koji vam omogućava da se prijavite na uređaj pomoću operativnog sistema Windows Helo.

Čitač otisaka prstiju na Surface Pro 4 pokriće sa ID-om otisaka prstiju

Da biste saznali kako da podesite površinu da biste prepoznali vaše otiske, pogledajte članak Šta je to Windows Helo?

Imate problema sa čitačem otisaka prstiju? Pogledajte članak Rešavanje problema sa omotom i tastaturi tipa Surface. Ovaj članak sadrži i veze ka dodatnim člancima o otklanjanju problema sa Windows Helo i čitačem otisaka prstiju vaše osobe.

Dodavanje jezika unosa na površinu

Prekrivci tipa dostupni su za Različiti jezici i abecede. Da biste videli koje naslovne lokacije su dostupne na željenom jeziku ili abecedi, posetite Microsoft prodavnicu za tu oblast ili jezik.

Možete da podesite površinu da biste koristili dodatne jezike i rasporede tastera na tastaturi. Više informacija potražite u članku Dodavanje i prebacivanje unosa i prikaz jezika u operativnom sistemu Windows 10 i Promena rasporeda tastature. Ove postavke se čuvaju na površini i primenjuju se na bilo koji tip pokriće koji priložite.

Ako želite da koristite naslovnu stranu na drugoj površini, primenjuju se postavke jezika unosa za tu površinu. Jezičke postavke su povezane sa samim površinskom uređajem, ne pokrivanjem tipa.

Imate problem sa pokrivkom tipa?

Ako imate problema sa pokrivanjem tipa, pogledajte članak Rešavanje problema sa pokrivanjem tipili tastaturana površini.

Srodne teme

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×