„550 5.6.0 MACA. InvalidContent.Exception” i e-pošte nije dostavio zauzvrat Server 2016 i 2013 godine

Radite bilo gde na bilo kom uređaju sa uslugom Microsoft 365

Nadogradite na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa najnovijim funkcijama i ispravkama.

Nadogradi odmah

Simptomi

Razmotrite sledeći slučaj:

 • Šaljete poruku e-pošte pomoću Microsoft Exchange servera 2016 poštansko sanduče ili poštanskog sandučeta Exchange Server 2013.

 • Red za temu poruke e-pošte sadrži nepodržane kodiranih znakova, počevši od CP ili MS, a nakon što „-” umesto broja, kao što je cp-850.

U ovom slučaju, e-poštu nije isporučena. Pored toga, možete da primite poruku izveštaj o neisporučivanju (NDR) koja je slična sledećoj:

Udaljeni Server vratio ' 550 5.6.0 CAT. InvalidContent.Exception: InvalidCharsetException, skup znakova imena (cp-850) je nevažeći ili nije instaliran.; Ne mogu da podnesem sadržajem poruke sa InternalId InternalId, InternetMessageId.'

Zbog toga, e-mailove izveštaj naloga od NDR za pošte cp-850 znakova ne može biti isporučena sa Exchange naloga odredište poštanskim sandučićima.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što Exchange Server 2016 i Exchange Server 2013 ne obradi e-poruku, ako red tema sadrži nepodržane kodiranih znakova.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, instalirajte neku od sledećih ispravki:

Pored toga, funkcija je dostupna da biste omogućili rezervu da koristite podrazumevani znak postavljen u datoteci za konfiguraciju. Ako omogućite ovu opciju, poruke e-pošte koje su podržane kodiranih znakova u red za temu mogu da se isporučuju. Da biste omogućili ovu funkciju, sledite ove korake:

 1. Konfigurisanje ove dve datoteke: EdgeTransport.exe.config i MSExchangeDelivery.exe.config.

  • Napomena Po podrazumevanoj vrednosti, ove dve datoteke se nalaze u sljedećoj mapi: C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V14\Bin, otvorenih datoteka u programu Notepad.

  • U svakoj datoteci, dodajte sledeći elementi konfiguracije u okviru konfiguracija elementa:

   Napomena Jedina razlika u elementu je „Version”. Na primer, koristite „verzija = 15.0.1366.0” za Exchange Server 2013 Kumulativna ispravka 20, „verzija = 15.1.1462.0" za Exchange Server 2016 Kumulativna ispravka 9.

   <configSections>
     <section name="CTS" type="Microsoft.Exchange.Data.Internal.CtsConfigurationSection, Microsoft.Exchange.Data.Common, Version=15.0.1366.0, Culture=Neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35" />
   </configSections>
   <CTS>
     <Globalization>
      <FallbackToDefaultCharset Fallback="true"/>
      <DefaultCulture Culture="en"/>
     </Globalization>
   </CTS>

   Napomene:

   (a) u odeljku configSections mora da bude prvi element konfiguracija elementa koji se sprovodi od strane .net. U suprotnom, usluga prenosa je prestaje da se odaziva prilikom pokretanja.

   (b) verziju, kultura, i token javnog Microsoft.Exchange.Data.Common skupština mora biti ispravan. Možete ih pronaći od globalne skupština keša (GAC).

   (c) FallbackToDefaultCharset element se koristi za uključivanje ili isključivanje ove funkcije. Možete da uključite ili isključite ovu opciju tako što ćete postaviti atribut rezervutrue ili false.

   (d) DefaultCUlture element je da navedete fallback kultura skup znakova na email poruke nije podržana. Morate postaviti atribut kultura važeći kultura ime. U suprotnom, Exchange će koristiti kulture trenutna nit kao rezervni kulturu. U konfiguraciji uzorak fallback kulturu postavljeno na „sr”.

 2. Čuvanje datoteke za EdgeTransport.exe.config i MSExchangeDelivery.exe.config.

 3. Ponovo pokrenite uslugu transporta imale efekta.

Napomena Pažljivo se moraju uređivati datoteku za konfiguraciju. Ne postoje tragovi ili evidencije događaja za dijagnostiku. Funkcija neće raditi na očekivani način ako je štamparska greška u datoteci za konfiguraciju. Pored toga, obratite pažnju na poruku koja sadrži skup znakova koji nisu podržani, ne garantujem ništa sa porukom kada ga prima, a ne garantujemo tačnost od nekih poruka koje je uzrokovano ovu poruku kada bude primljen.

Štaviše, evo srodne vezu pomoću koje možete da uputite: e-poruku koja sadrži nepodržane kodiranu znakova u red za temu nije isporučena u Exchange Server 2010 okruženju.

Više informacija

Problem može doći nakon primjene ove nadopune zajedno sa ažuriranje datoteka EdgeTransport.exe.config. When EdgeTransport.exe.config datoteke se ažurira sa Set-AppConfigValue tokom instalacije kasnije Kumulativna ispravka za Exchange Server 2016 ili Exchange Server 2013, možete dobiti sledeću poruku o grešci:

Microsoft.Exchange.Data.Common.LocalizedException: Set-AppConfigValue: odeljku čvor pronađen u datoteci F:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V15\bin\EdgeTransport.exe.config, ali to nije jedinstven.

Da biste otklonili problem, pre nego što pokrenete kasnije Kumulativna ispravka za Exchange Server 2016 ili Exchange Server 2013, trebalo bi sledeće korake da biste uklonili odeljku CTS kao gore navedeni iz EdgeTransport.exe.config datoteke:

 • Zaustavite sve usluge Exchange.

 • Kopiranje i sačuvajte datoteku EdgeTransport.exe.config.

 • Uklonite sledeći odeljak CTS (kao i gore navedene) iz datoteke EdgeTransport.exe.config.<CTS> <Globalization> <FallbackToDefaultCharset Fallback="true"/> <DefaultCulture Culture="en"/> </Globalization> </CTS>

 • Sačuvajte ažuriranu datoteku EdgeTransport.exe.config.

 • Pokrenite instalacioni program kasnije Kumulativna ispravka je Exchange Server 2016 ili Exchange Server 2013.

 • Kada se instalacija dovrši, sledite ovaj članak da biste ažurirali datoteku EdgeTransport.exe.config.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem kod Microsoft proizvoda koji su navedeni u odeljku „Odnosi se na”.

Reference

Saznajte više o terminologiji koje je Microsoft koristi za opisivanje softverskih ažuriranja.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×