KB 3098833

Simptomi

Novčane priznanice automatski deponovane u Bank Rec pojedinačno u softveru Microsoft Dynamics GP u GP 2015. (pogledajte Metod 2).

Potvrde o kešu se i dalje objavjuju kao pojedinačni depoziti u GP 2016. (Pogledajte naplaćeno u okviru Metod 2).

Računi u banci i dalje objavljujemo u bankovnom prihodu kao pojedinačne uplate.  (pogledajte Metod 3). 

Uzrok

Pogledajte uzroke u sledećem odeljku.

Rezolucija

Postoji nekoliko opcija koje mogu automatski da uplate gotovinske priznanice u modul Bank Rec. Ako želite da je isključite ili uključite, proverite svaki od dolenavršenih metoda:

1. METOD – U softveru Microsoft Dynamics GP 2013 i prethodnim verzijama, ako imate instaliran analitički računovodstveni, pređite na stavku Alatke u meniju Microsoft Dynamics GP, postavite pokazivač na stavku Podešavanje, postavite pokazivač na stavku Preduzeće, postavite pokazivač na stavku Analitičko računovodstveno i izaberite stavku Opcije. Potvrdite da je polje za potvrdu Automatski objava uplate na računu u br.označeno ili nije označeno. (Ova opcija je uklonjena iz softvera Microsoft Dynamics GP 2015 R2. Pogledajte 2. metod.)

2. METOD – Ako ste Microsoft Dynamics GP 2015 R2 (14.00.0725), dodata je nova opcija. Izaberite stavku Alatke u meniju Microsoft Dynamics GP, postavite pokazivač na stavku Podešavanje, postavite pokazivač na stavku Preduzeće, postavite pokazivač na stavku Preduzeće i kliknite na stavku Opcije. Uverite se da je opcija Automatski objavaj depozite gotovine ili da nije označena. Sve uplate na računovodstvenog računa prema računovodstvenosti banke označavaju sekao" pojedinačni depoziti po potvrdi novca kada je označena ova opcija.

NAPOKON: U softveru Microsoft Dynamics GP 2016 RTM (16.00.0404), ova ista opcija preduzeća će sada objaviti uplate u istoj "paketu" kao "bankovni uplatni paket" u e-pošti "Usavršavanje banke".

(Napoome: Međutim, potvrde o gotovini i dalje mogu da se objave kao jedan depoziti, ako je 1) Upravljanje višestrukošću nije omogućeno.  Morate da uključite Upravljanje više valuta.  Ovo neće biti promenjeno.  Ili 2) ako imate instalirane Project "Računovodstveno". Trebalo bi da podesite bezbednost na prozor koji nije PA za stavke Unos novčanih prihoda i Paket za potraživanja kao zaobilaženje posla.   To će biti u razmatranje za buduću ispravku.  


3. METOD – Ako se računi automatski objavljujeju u bankovnom prihodu kao pojedinačni depoziti, proverite da li imate instaliran modul "Upravljanje plaćanjem" (PDM) ili ne. Ovaj modul će uticati i na ponašanje prozora plaćanja u e-pošti i u upravljanju potraživaima (tj. prekidom prilikom čuvanja ili objavljivanja), tako da se ne preporučuje za instalaciju u SAD (zato nemojte da instalirate PDM zbog toga što dobijate uplate na automatsko deponiranje novca ili možete da naiđete na druge probleme). Često se svi moduli instaliraju tokom nadogradnje ili početne instalacije, a ovaj modul je greškom instaliran. Ako treba da je uklonite, možete da je uklonite iz Dynamics.set datoteke i ponovo testirate ili da je deinstalite iz usluge Microsoft Dynamics GP u članku Programi i funkcije. 

DODATNE INFORMACIJE:

Kako funkcioniše datum objavljivanja kada je označena opcija "Automatski objavljuje depozite gotovine":

•Postavljanje instalacije (u okviru stavke Alatke | postavljanje | objavljivanje | Objavljivanje) za prodaju – Prihodi za gotovinu:

Datum objavljivanja od: Metod objavljivanja: Datum depozita koji se koristi:

Datum transakcije na nivou transakcije transakcije

Batch Batch level Posting date on batch

Datum GP korisnika na nivou grupne transakcije

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×