Srodne teme
×
We couldn’t sign you in
Select the account you want to use.

Datum izdanja:

10.8.2021.

Verzija:

OS build 14393.4583

13.07.21.
VAŽNO
Ovo izdanje uključuje paket za Flash uklanjanje. Ako preuzete ovu ispravku, Adobe Flash će biti uklonjen sa računara. Više informacija potražite u temi Ažuriranje na Adobe Flash Player prelasku podrške.   

19.11.20.
Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu Windows 10 istorije ažuriranja verzije 1607. 

Istaknute stavke

 • Ažurira problem koji pogrešno prikaže neke znakove Yu Gothic i Yu Mincho u režimu vertikalnog pisanja. 

 • Ažurira problem sa zumiranjem do kojih dolazi kada koristite Microsoft Edge IE režim na uređajima koji koriste više visokih DPI monitora.

 • Ažurira podrazumevane zahteve privilegija instalacije tako da morate da budete administrator da biste instalirali upravljačke programe kada koristite stavke Point i Print

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Rešava problem koji pogrešno prikaže neke znakove Yu Gothic i Yu Mincho pogrešno u režimu vertikalnog pisanja.

 • Rešava problem sa zumiranjem do Microsoft Edge IE režima na uređajima koji koriste više visokih DPI monitora.

 • Rešava problem koji izaziva prekid Windows funkcije AppLocker za proveru valjanosti datoteke koja ima više potpisa. Greška se 0x3B.

 • Menja podrazumevane zahteve privilegija za instaliranje upravljačkih programa kada koristite tačku i štampanje. Kada instalirate ovu ispravku, morate imati administrativne privilegije da biste instalirali upravljačke programe. Ako koristite funkcije "Tačka i štampanje", pogledajte KB5005652,Promena podrazumevanog ponašanja u poenima i štampanje iCVE-2021-34481 za više informacija.

 • Rešava problem sa postavkama administrativnog predloška koje konfigurišete pomoću objekta smernica grupe (GPO). Kada promenite vrednost postavki smernica na NOT CONFIGURED, sistem nastavlja da primenjuje prethodne postavke umesto da ih ukloni. Do ovog problema dolazi nakon instaliranja ispravki iz juna 2020. ili novije verzije i najčešći je za roming korisničke profile.

 • Rešava problem zbog kog dodatno izuzimanje sesije prijava izaziva lsass.exe prestane da radi kada se korisnik odjavi.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji "Vodič za bezbednosne ispravke".

Windows poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno u e Windows Za ažuriranje da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada instalirate ovu ispravku, API OpenEncryptedFileRaw(A/W)šifrovanog sistema datoteka (EFS) koji se često koristi u softveru za rezervne kopije neće raditi kada napravite rezervnu kopiju na Windows Server 2008 SP2 uređaju ili sa tog uređaja. OpenEncryptedFileRaw će nastaviti da radi na svim drugim verzijama programa Windows (lokalno i udaljeno).

Ovo ponašanje je očekivano zato što smo rešili problem u izdanjima CVE-2021-36942.

Napomišite Ako ne možete da koristite softver za rezervne kopije na sistemima Windows 7 SP1 i Server 2008 R2 SP1 ili novijim verzijama posle instaliranja ove ispravke, obratite se proizvođaču rezervnog softvera za ispravke i podršku.

Nakon instaliranja ispravki objavljenih 22. aprila 2021. ili novije verzije, javlja se problem koji utiče na verzije sistema Windows Server koje se koriste kao Key Management Services (KMS) host. Klijentski uređaji Windows 10 Enterprise LTSC 2019 i Windows 10 Enterprise LTSC 2016 možda neće uspeti da se aktiviraju. Do ovog problema dolazi samo kada koristite novu šifru za količinsku licencu korisničke podrške (CSVLK). 

Napomena Ovo ne utiče na aktiviranje bilo koje druge verzije ili izdanja programa Windows. 

Klijentski uređaji koji pokušavaju da se aktiviraju i na koje ovaj problem utiče mogu da prime grešku „Greška: 0xC004F074“. Usluga licenciranja softvera je prijavila da nije moguće aktivirati računar. Nije moguće kontaktirati Key Management Service (KMS). Dodatne informacije potražite u evidenciji događaja aplikacije.

Stavke evidencije događaja povezane sa aktivacijom još jedan su način koji ukazuje na to da ovaj problem može da utiče na vas. Otvorite stavku Prikazivač događaja na uređaju klijenta koji nije uspeo da se aktivira i idite na stavku Windows evidencije> Aplikacija. Ako vidite samo ID događaja 12288 bez odgovarajućeg ID-a događaja 12289, to znači nešto od sledećeg:

 • KMS klijent nije mogao da stigne do KMS hosta.

 • KMS host nije odgovorio.

 • Klijent nije primio odgovor.

Za više informacija o ovim ID-ovima događaja, pogledajte članak Korisni događaji KMS klijenta – ID događaja 12288 i ID događaja 12289.

Ovaj problem je rešen u KB5010359.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju steku servisiranje (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB5001402) biće vam automatski u ponudi. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu. 

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj.

Windows Update for Business

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod:Windows 10

Klasifikacija:bezbednosne ispravke

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije o datoteci za ku 5005043 mulativneispravke da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×