10. novembar 2020 – KB4586793 (OS Build 17763,1577)

Datum izdavanja::

Verzija:

10.11.2020.

OS verzija 17763,1577

novi 11/10/20
VAŽNA
zbog minimalnih operacija tokom praznika i predstojećeg zapadnog novog dana u zapadnoj novoj godini, ne postoji preliminarno izdanje (poznato kao "C" izdanje) meseca 2020. decembar. Biće mesečno izdanje bezbednosnog izdanja (poznato kao izdanje "B") za decembar 2020. Uobičajeno mesečno servisiranje za B i C izdanja nastaviće se u januaru 2021.

obratite pažnju na ovo izdanje sadrži i ispravke za Microsoft HoloLens (OS Build 17763,1577) objavljenom 10. novembra 2020. Microsoft će objaviti ispravku direktno za Windows Update klijent kako bi se poboljšala pouzdanost usluge Windows Update na Microsoft HoloLens uređajima koji se nisu ažurirali ovu najnoviju verziju operativnog sistema.

Ažurirano 11/10/20
Više informacija o različitim tipovima ispravki za Windows, kao što su kritične ispravke, bezbednosne ispravke, ispravke upravljačkih programa, servisni paketi itd. potražite u sledećem članku.  Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicuoperativnog sistema Windows 10, verzija 1809 ažuriranu istoriju.

Istaknute ispravke

 • Ispravke za poboljšanje bezbednosti prilikom korišćenja Microsoft Office proizvoda.

 • Ispravke za poboljšanje bezbednosti pri korišćenju uređaja kao što su miš, tastatura ili pero.

 • Ispravke za poboljšanje bezbednosti kada Windows obavlja osnovne operacije.

 • Ažurira datum početka 2020 DST za Fiji ostrva na Fiji na 20. decembar 2020.

Poboljšanja i popravke

Ova bezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Ažurira datum početka 2020 DST za Fiji ostrva na Fiji na 20. decembar 2020.

 • Odnosi se na bezbednosnu ranjivost tako što sprečava aplikacije koje se pokreću kao sistemski nalog od štampe u lokalnim portove koji ukazuju na datoteku. Neuspeh evidencije evidencije radnih poslova 50, upit nije podržan. "u ID-u događaja 372 u evidenciji događaja PrintService\Admin. Da biste u budućnosti rešili ovaj problem, proverite da li se aplikacije ili usluge pokreću kao određeni korisnički ili nalog usluge.

 • Bezbednosne ispravke za Microsoft Scripting mašinu, Microsoft grafiku, Windows unos i sastav, Windows usluga novиanika, Windows osnove i jezgro operativnog sistema Windows.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Za više informacija o rešenim bezbednosnim ranjivosti, obratite pažnju na novu Veb lokaciju vodiča za bezbednosne ispravke .

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. To se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada instalirate KB4493509, uređaji sa instaliranim nekim azijskim jezičkim paketima mogu da dobiju grešku, "0x800f0982-PSFX_E_MATCHING_COMPONENT_NOT_FOUND".

 1. Deinstalirajte i ponovo instalirajte sve nedavno dodate jezičke pakete. Uputstva potražite u odeljku Upravljanje postavkama jezika unosa i jezika prikaza u sistemu Windows 10.

 2. Izaberite stavku Proveri da li postoje ispravke i instalirajte kumulativnu ispravku za april 2019. Uputstva potražite u odeljku Ažuriranje sistema Windows 10.

Napomena Ako ponovo instaliranje jezičkog paketa ne umanji problem, uspostaviti početne vrednosti računara na sledeći način:

 1. Idite u aplikaciju " Postavke " > oporavakaplikacije.

 2. Izaberite Prvi koraci ispod opcije oporavka Uspostavi početne vrednosti ovog računara.

 3. Izaberite Zadrži moje datoteke.

Microsoft radi na rešavanju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Nakon instalacije ove ispravke na kontrolorima domena (DCs) i upravljačima domena samo za čitanje (RODCs) u okruženju, možda ćete naići na Kerberos potvrdu identiteta i problema oko obnove ulaznica. Ovo je izazvalo problem u načinu na koji je cve-2020-17049 adresirano na ove ispravke.

Za određene simptome i ponašanja koji su vezani za ovaj problem pogledajte stranicu sa zdravstvenim Ispravnošću operativnog sistema Windows

Napomenu Ovaj problem utiče samo na Windows servere, Windows 10 uređaje i aplikacije u poslovnim okruženjima.

Ovaj problem se rešava u KB4594442.

Uputstvo za preuzimanje ove ispravke

Pre instaliranja ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem i primenom Microsoft bezbednosnih popravki. Opšte informacije o SSU ispravkama potražite u članku Servisne stek ispravke i Servisne stek ispravke (SSU): Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4587735) će vam automatski biti ponuđeno. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update.

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nema. Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa uslugom WSUS ako konfigurišete Proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 10

Klasifikacija: Bezbednosne ispravke

 

Informacije o datoteci

Da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 4586793.

Napomenu Neke datoteke pogrešno imaju "nije primenljivo" u koloni "CSV datoteka" u koloni "verzija datoteke". To može dovesti do lažnih pozitivnih ili lažnih negativnih grešaka prilikom korišćenja nekih alatki trećih strana za prepoznavanje skeniranja radi provere valjanosti verzije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×