Sadržaj
×

Datum izdavanja::

12.10.2021.

Verzija:

OS build 22000.258

Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki Windows i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Pregled izdanja Windows 11 (originalno izdanje) možete da vidite na stranici istorije ažuriranja.

NapomišitePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavljuje na na dashboard sa informacijama o izdanju.

Vaš pregledač ne podržava video.

Istaknute stavke 

  • Ispravke bezbednosti za Windows sistem.   

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju: 

  • Rešava poznate probleme sa kompatibilnošću između nekih Intel "Killer" i "SmartByte" mrežnog softvera i Windows 11 (originalno izdanje). Uređaji sa ugroženim softverom mogu da ispune User Datagram Protocol (UDP) pakete pod određenim uslovima. Tako se kreiraju performanse i drugi problemi za protokole na osnovu UDP-a. Na primer, neke veb lokacije mogu da se učitaju sporije nego druge na uređajima na koje ovo utiče, što može dozvati sporije striming video zapisa u određenim rezolucijama. VPN rešenja zasnovana na UDP-u takođe mogu biti sporija.  

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Više informacija o otklonjenim bezbednosnim ranjivostima potražite na veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke i Bezbednosne ispravke iz oktobra 2021.

Windows 11 servisne stek ispravke - 22000.190

  • Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranje, što je komponenta koja instalira Windows ispravkama. Ažuriranja steka (SSU) obezbeđuju da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranje kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Uređaji koji prvi put pokušaju da se povežu sa mrežnim štampačem možda neće uspeti da preuzmu i instaliraju neophodne upravljačke programe štampača.

Ovaj problem je zapažen na uređajima koji pristupe štampačima putem servera za štampanje, koristeći HTTP veze. Kada se klijent poveže sa serverom da bi instalirao štampač, dolazi do neodudaja direktorijuma, što izaziva neispravno generisanje datoteka instalacionih programa. Zbog toga se možda neće preuzeti upravljački programi.

Napomi: Metode povezivanja štampača opisane u ovom problemu ne koriste se obično uređaji dizajnirani za kućnu upotrebu. Okruženja štampanja na koja ovaj problem utiče češće se mogu naći u preduzećima i organizacijama.

Ovaj problem je rešen u KB5006746.

Instalacija štampača koji koriste Internet Printing Protocol (IPP) možda neće biti uspešno dovršena.

NapomišiteIPP se ne koristi često na uređajima koji su dizajnirani za kućnu upotrebu. Okruženja štampanja na koja ovaj problem utiče češće se mogu naći u preduzećima i organizacijama.

Ovaj problem je rešen u KB5006746.

Svojstva štampanja definisana na serveru možda neće biti ispravno obezbeđena klijentima. Imajte napom da je ovaj problem specifičan za servere za štampanje i ne utiče na standardno mrežno štampanje. Ovaj problem neće uzrokovati neuspešne operacije štampanja, međutim, prilagođene postavke definisane na serveru – na primer, duplex postavke štampanja – neće se primeniti automatski, a klijenti će štampati samo sa podrazumevanim postavkama.

Do ovog problema dolazi zbog neispravne zgrade datoteke sa podacima koja sadrži svojstva štampača. Klijenti koji dobiju ovu datoteku sa podacima neće moći da koriste sadržaj datoteke, već će umesto toga nastaviti sa podrazumevanim postavkama štampanja. To ne utiče na servere koji koriste podrazumevane postavke štampanja i nemaju prilagođene postavke koje treba obezbediti klijentima.

Napomišite Metode povezivanja štampača opisane u ovom problemu ne koriste se često uređaji dizajnirani za kućnu upotrebu. Okruženja štampanja na koja ovaj problem utiče češće se mogu naći u preduzećima i organizacijama.

IT administratori sa privilegijama administratora mogu i dalje da instaliraju upravljačke programe štampača na klijent preko drugih načina, kao što je kopiranje paketa upravljačkih programa sa poznate dobre lokacije paketa. Pored toga, klijenti i dalje mogu ručno da se izmene da bi usvojili željene postavke štampača.

Microsoft radi na rešenju i ciljanju njegovog izdanja u budućoj ispravki.

Možete da dobijete odziv za administrativne akredicije svaki put kada pokušate da štampate u okruženjima u kojima su server za štampanje i klijent za štampanje u različitim vremenskim zonama.

Napomišite Ugrožena okruženja opisana u ovom problemu ne koriste se često uređaji dizajnirani za kućnu upotrebu. Okruženja štampanja na koja ovaj problem utiče češće se mogu naći u preduzećima i organizacijama.

Ovaj problem je rešen u KB5006746.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft kombinuje najnoviju stek ispravku servisnog paketa (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj.

Windows Ispravka za preduzeća

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod:Windows 11

Klasifikacija:bezbednosne ispravke

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU kada instalirate kombinovani SSU i LCU paket, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete pomoću ove komande: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update Standalone Installer (wusa.exe) sa prekidača /deinstalac na kombinovanom paketu neće raditi zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije o datoteci za kumulativnuispravku da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene 5006674 u ovoj ispravki. 

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranje, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 22000.190.  

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×