Sadržaj
×

Datum izdavanja::

13.7.2021.

Verzija:

OS build 14393.4530

NOVO 13.7.21.
VAŽNO
Ovo izdanje uključuje paket za Flash uklanjanje. Ako preuzete ovu ispravku, Adobe Flash će biti uklonjen sa računara. Više informacija potražite u temi Ažuriranje na Adobe Flash Player prelasku podrške. 

19.11.20.
Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu Windows 10 istorije ažuriranja verzije 1607. 

Istaknute stavke

  • Ispravke za uklanjanje programa Adobe Flash sa uređaja. 

  • Ispravke za verifikaciju korisničkih imena i lozinki.

  • Ispravke radi poboljšanja bezbednosti Windows izvršava osnovne operacije.

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

  • Uklanja podršku za postavku PerformTicketSignature i trajno omogućava režim sprovođenja za CVE-2020-17049. Dodatne informacije i korake za omogućavanje pune zaštite na serverima kontrolera domena potražite u temi Upravljanje primenom promena u kerberos S4U za CVE-2020-17049.

  • Rešava problem koji neispravno prikaže neke datoteke Enhanced Metafile Format (EMF). Do ovog problema dolazi ako EMF datoteke gradite pomoću aplikacija nezavisnih lice uz ExtCreatePen() i ExtCreateFontIndirect().

  • Adresuje grešku preusmeravanja preusmeravanja do koje dolazi kada sistem izbriše objekte povezivanja kada se veze zatvore.

  • Uklanja komponentu Adobe Flash sa uređaja.

  • Dodaje napredne zaštite za šifrovanje standardnog šifrovanja (AES) za CVE-2021-33757. Dodatne informacije potražite u kB5004605.

  • Rešava ranjivost kod koje primarni tokeni za osvežavanje nisu uglavnom šifrovani. Ovaj problem može omogućiti da se tokeni ponovokode dok token ne istekne ili se obnovi. Više informacija o ovom problemu potražite u temi CVE-2021-33779.

  • Bezbednosne ispravke za Windows aplikacije, Windows Fundamentals, Windows Authentication, Windows User Account Control (UAC), Operating System Security, Windows Kernel, Windows Graphics, Microsoft Scripting Engine, Windows HTML platforme, Windows MSHTML platformu i Windows Active Directory.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Više informacija o otklonjenim bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji "Vodič za bezbednosne ispravke".

Windows Poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaokrenite posao

Nakon instalacije ispravki objavljenih 13. jula 2021. na kontrolerima domena (DC-ovima) u okruženju, štampačima, skenerima i višefunkcionalnim uređajima koji nisu usavršeni sa odeljkom 3.2.1 RFC 4556 specifikacije možda neće uspeti da se odštampa kada koristite potvrdu identiteta pametne kartice (PIV).

Ovaj problem je rešen u KB5005393.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju ispravku steka za servisiranje (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB5001402) će vam automatski biti u ponudi. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu. 

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj.

Windows Ispravka za preduzeća

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod:Windows 10

Klasifikacija:bezbednosne ispravke

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za kumulativne ispravke 5004238.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×