13.oktobar 2020 – KB4579311 (OS Build 19041,572)

Datum izdavanja::

Verzija:

13.10.2020.

OS verzija 19041,572

Novi
Važna Beleške sa izdanja se menjaju! Da biste saznali više o novoj URL adresi, ispravkama metapodataka i drugo, pročitajte članak sledeće za beleške za Windows izdanje.

VAŽNO Počevši od jula 2020, nastavićemo nebezbednosna izdanja za Windows 10 i Windows Server, verziju 1809 i novije. Ne postoji promena kumulativnih mesečnih bezbednosnih ispravki (koje se nazivaju "B" izdanje ili ažuriranje u utorak izdanje). Više informacija potražite na našem blogu u članku Nastavak opcionalnih mesečnih nebezbednosnih ispravki za Windows 10 i Windows Server.

VAŽNOPočevši od jula 2020, sve ispravke Windows operativnog sistema onemogućiće RemoteFX vGPU funkciju zbog bezbednosne ranjivosti. Više informacija o ranjivosti potražite u člankuCVE-2020-1036 i KB4570006. Nakon instaliranja ove ispravke, pokušaji pokretanja virtuelnih mašina (VM) koje imaju omogućenu RemoteFX vGPU funkciju neće uspeti, a pojaviće se poruke poput ove:

Ako ponovo omogućite RemoteFX vGPU, pojaviće se poruka poput ove:

 • "Nije moguće pokrenuti virtuelni mašinsko jer su svi GPUs koji mogu da imaju mogućnost da budu onemogućeni u hiper-V menadžeru".

 • "Nije moguće pokrenuti virtuelni mašinsko zato što server ima nedovoljne GPU resursa."

 • "više ne podržavamo Remoteff 3D video adapter. Ako i dalje koristite ovaj adapter, možete da budete izloženi bezbednosnom riziku. Naučite više (https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2131976) "

Više informacija o različitim tipovima ispravki za Windows, kao što su kritične ispravke, bezbednosne ispravke, ispravke upravljačkih programa, servisni paketi itd. potražite u sledećem članku.

Napomenu Pratite @WindowsUpdate da biste saznali kada se novi sadržaj objavi na kontrolnoj tabli o informacijama o izdanju.

Napomenu Ovo izdanje sadrži i ispravke za Microsoft HoloLens (OS Build 19041,1124) objavljeno 13. oktobra 2020. Microsoft će objaviti ispravku direktno za Windows Update klijent kako bi se poboljšala pouzdanost usluge Windows Update na Microsoft HoloLens uređajima koji se nisu ažurirali na ovu najnoviju verziju operativnog sistema.

Istaknute ispravke

 • Ispravke za poboljšanje bezbednosti prilikom korišćenja Microsoft Office proizvoda.

 • Ispravke verifikacije korisničkih imena i lozinki.

 • Ispravke za poboljšanje bezbednosti kada Windows obavlja osnovne operacije.

Poboljšanja i popravke

Ova bezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Ova verzija obuhvata sva poboljšanja od operativnog sistema Windows 10, verzija 2004.

 • Nema dodatnih dokumentovanih problema u ovom izdanju.

Ova bezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem sa mogućim uzdizanjem privilegija u Win32k.

 • Rešava problem sa uslugom smernica grupe koja može rekurno da izbriše kritične datoteke po abecednim redosledu od%SystemRoot%\System32. Do ovog problema dolazi kada se smernice konfigurišu za brisanje kešenih profila. Ove brisanja datoteka mogu uzrokovati prestanak greške "0x5A (CRITICAL_SERVICE_FAILED)" kvarova pokretanja grešaka.

 • Rešava problem sa kreiranjem nultih portova pomoću korisničkog interfejsa.

 • Bezbednosne ispravke za Windows platformu App i Frameworks, Microsoft Graphics komponenta, Windows medijum, Windows osnove, Windows potvrda identiteta, Windows virtuelizacija i kernel kernel.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima potražite u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. To se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Korisnici Microsoft uređivača metoda unosa (IME) za japanski ili kineski jezici mogu da naiđete na probleme prilikom pokušaja različitih zadataka. Možda imate problema sa unosom, primate neočekivane rezultate ili možda ne možete da unesete tekst.

Svi IME problemi koji su naveli u KB4564002 su rešeni u KB4586853.

Kada instalirate pogonski program nezavisnih proizvođača, možda ćete dobiti grešku "Windows ne može da verifikuje izdavača ovog softvera upravljačkog programa". Možda ćete videti i grešku "u temi nije prisutan potpis" kada pokušate da prikažete svojstva potpisa pomoću programa Windows Explorer.

Do ovog problema dolazi kada je jedan od navedenih prisutnih u paketu upravljačkih programa:

 • Nepropisno oblikovana datoteka kataloga se identifikuje tokom operativnog sistema Windows. Počevši od ovog izdanja, Windows zahtijeva validnost DER kodiranih PKCS # 7 sadržaja u katalogu datoteka. Katalozi datoteke moraju da budu potpisani po odeljku 11,6 opisivanja DER kodiranja za skup članova u sistemu x. 690.

 • Oznaka tipa datoteke kataloga upravljačkih programa nije podržano proširenje.

Ako se to desi, trebalo bi da se obratite proizvođaču prodavca ili proizvođaču uređaja (OEM) i zamolite ga da ažurira problem da biste rešili problem.

sistemski i korisničke certifikate mogu da se izgube prilikom ažuriranja uređaja iz operativnog sistema Windows 10, verzije 1809 ili novije u noviju verziju operativnog sistema Windows 10. Uređaji će biti uticali samo Ako su već instalirali bilo koju najnoviju kumulativnu ispravku (lCU) objavljenoj 16. septembra 2020 ili novijim verzijama, a zatim nastavite da biste ažurirali noviju verziju operativnog sistema Windows 10 sa medija ili instalacionog izvora koji nemaju lecu koji su objavljeni 13. oktobra 2020 ili noviji integrisani. Ovase prvenstveno događa kada se upravljani uređaji ažuriraju korišćenjem zastarelih razara ili medija pomoću alatke za upravljanje ispravkama kao što je Windows Server Update Services (WSUS) ili administrator Microsoft krajnjih tačka konfigurisanja. ovo može da se desi i kada koristite zastareli medijum medij ili ISO slike koji nemaju integrisanu najnoviju ispravku.

uređaja za napomene pomoću usluge Windows Update za preduzeća ili koji se direktno povezuje sa uslugom windows Updatenije uticao na njih. Bilo koji uređaj koji se povezuje sa uslugom Windows Update bi uvek trebalo da prima najnovije verzije ispravke za funkciju, uključujući najnoviju lecu, bez dodatnih koraka.

 IAko ste već susreli ovaj problem na uređaju, možete da ga ublažite kroz prozor za deinstaliranje tako što ćete seing vratiti na prethodnu verziju operativnog sistema Windows koristeći uputstva ovde. Deinstaliranje prozora u zavisnosti od konfiguracije okruženja i verzije koju ažurirate u ćete morati da ažurirate na noviju verziju operativnog sistema Windows 10 kada se problem reši u okruženju. obratite pažnju u okviru prozora za deinstaliranje ymožete da povećate broj dana koji morate da vratite na prethodnu verziju operativnog sistema Windows 10 pomoću usluge dism /set-osuninstall . morate da izvršite ovu promenu pre podrazumevanog deinstaliranja prozora je istekao. za više informacija potražite u članku Deinstalacija komandi za komande operativnog sistema.

Radimo na rezoluciji i Obezbedićemo ažurirane bunde i osvježene medije narednih nedelja.

Pri korišćenju uređivača metoda unosa za Microsoft japanski (IME) za unos Kanji znakova u aplikaciju koja automatski dozvoljava unos furigana znakova, možda nećete dobiti ispravne furigana znake. Možda ćete morati ručno da unesete furigana znake.

Napomenu Aplikacije pogođene pomoću funkcije Immgetkompoztim () koje utiču na njih.

Radimo na rešenju problema i dostavićemo ispravku u predstojećem izdanju.

 

Uputstvo za preuzimanje ove ispravke

Pre instaliranja ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa instaliranjem najnovije kumulativne ispravke i primenom Microsoft bezbednosnih popravki. Opšte informacije o SSU ispravkama potražite u članku Servisne stek ispravke i Servisne stek ispravke (SSU): Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4577266) će vam automatski biti ponuđeno. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update.

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nema. Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa uslugom WSUS ako konfigurišete Proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 10, verzija 1903 i novije verzije

Klasifikacija: Bezbednosne ispravke

 

Informacije o datoteci

Da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 4579311

Napomenu Neke datoteke pogrešno imaju "nije primenljivo" u koloni "CSV datoteka" u koloni "verzija datoteke". To može dovesti do lažnih pozitivnih ili lažnih negativnih grešaka prilikom korišćenja nekih alatki trećih strana za prepoznavanje skeniranja radi provere valjanosti verzije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×