Sadržaj
×

Datum izdavanja::

15.6.2021.

Verzija:

OS build 17763.2028

NOVO 15.6.21.
VAŽNO
Ovo izdanje uključuje paket za Flash uklanjanje. Ako preuzete ovu ispravku, Adobe Flash će biti uklonjen sa računara. Više informacija potražite u temi Ažuriranje na Adobe Flash Player prelasku podrške.

11.5.21.
PODSETNIK
Windows 10, verzija 1809 je završena 11. maja 2021. za uređaje koji koriste izdanja Enterprise, Education i IoT Enterprise. Posle 11. maja 2021. ovi uređaji više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitetne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitetne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju sistema Windows 10.

Nastavićemo da koristimo sledeća izdanja: Enterprise G, HoloLens i LTSC izdanja za Client, Server i IoT.

11.5.21.
PODSETNIK
Microsoft je uklonio Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge za računare koji je van podrške u aprilu 2021. U izdanju 11. maja 2021. instalirali smo novi Microsoft Edge. Dodatne informacije potražite u Microsoft Edge Nova Microsoft Edge zameniti Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge u izdanjuza Windows 10 za april.

17.11.20.
Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki Windows i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu Windows 10, verzija 1809 istorije ažuriranja.

 Istaknute stavke

 • Ažurira problem koji sprečava pokretanje određenih aplikacija čitača ekrana.

 • Ažurira problem koji može da uzrokuje neuspeh VPN-a. 

Poboljšanja i ispravke

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Rešava problem koji sprečava da sortiranje ispravno funkcioniše kada koristite više verzija sortiranja podrške za nacionalni jezik (NLS).

 • Rešava problem sa performansama u funkciji MultiByteToWideChar() koji se javlja kada se koristi na lokalnom računaru koji nije na engleskom jeziku.

 • Rešava problem koji ne uspe da ispravno upravlja unosom memorije dodirom pre nego što se završi sesija korisnika.

 • Rešava problem koji izaziva prekid Windows funkcije AppLocker za proveru valjanosti datoteke koja ima više potpisa. Greška se 0x3B.

 • Rešava problem zbog kojih BitLocker može da ode u režim oporavka nakon što je ažuriranje firmvera modula pouzdane platforme (TPM). Do ovoga dolazi kada je postavljena smernica "Interaktivno prijavljivanje: Prag zaključavanja naloga na računaru" i došlo je do neispravnih pokušaja lozinke.

 • Rešava problem koji sprečava pokretanje određenih aplikacija čitača ekrana kada je omogućen integritet koda koji štiti Hypervisor (HVCI).

 • Rešava problem koji izaziva Windows generiše mnoge događaje AppLocker ili SmartLocker uspeha u programima AppLocker EXE i DLL.

 • Poboljšava tačnost i efikasnost osetljive analize podataka u mašini za klasifikaciju Microsoft 365 sprečavanja gubitka podataka krajnje tačke (DLP).

 • Rešava problem kršenja pravila pristupa uHTTP.sys koji izaziva grešku zaustavljanja. Do ovog problema dolazi samo kada omogućite HTTP praćenje ili evidentiranje.

 • Rešava problem sa VPN uslugom internet ključ Exchange a (IKE) na serverima udaljenog pristupa (RAS). Korisnici povremeno ne mogu da povežu VPN sa serverom preko IKE protokola. Ovaj problem može da počne nekoliko časova ili dana nakon ponovnog pokretanja servera ili ponovnog pokretanja usluge IKEEXT. Neki korisnici mogu da se povežu, dok mnogi drugi ne mogu da se povežu jer je usluga u režimu doS zaštite, što ograničava pokušaje dolaznog povezivanja.

 • Rešava problem koji može da izazove neuspeh VPN-a nakon obnavljanja certifikata koji je automatski upisan za korisnika. Poruka o grešci je "Nema više datoteka".

 • Rešava problem sa kodingom metapodataka koji izaziva da muzičke datoteke bez gubitka (FLAC) postanu neupotrebljive ako promenite njihov naslov, izvođača ili druge metapodatake. Više informacija potražite u dokumentu FLAC kodiranamuzička datoteka je oštećena kada se metapodaci uređuju u Windows Explorer.

 • Rešava problem zbog kojih sesije udaljene radne površine prestaju da se odaziva dok je omogućen User Datagram Protocol (UDP).

 • Rešava problem sa beskonačnom petlji usvchost.exe(TermService) koja može da prouzrokuje visoku protoku CPU- a.

 • Rešava problem uAdamsync.exe koji utiče na sinhronizaciju velikih Active Directory podstaba.

 • Rešava problem koji može da izazove besprekidnu replikaciju kada promovišete novi kontroler domena i kada je omogućena funkcija "Active Directory korpa za otpatke".

 • Rešava problem do kojih dolazi kada je keš Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) poveza pun, a LDAP biblioteka klijenata prima preporuku.

 • Rešava problem koji može da izazove grešku zaustavljanja kada pokrenete SmbConnectStress tokom produženog trajanja.

 • Adresuje grešku preusmeravanja preusmeravanja do koje dolazi kada sistem izbriše objekte povezivanja kada se veze zatvore.

 • Rešava problem koji može da ošteti sistem datoteka nekih uređaja i sprečava ih da se podese nakon pokretanja chkdsk /f.

 • Rešava problem zbog kojih slike i tekst koji se prvi put pojavljuju kada otvorite remoteApp da ostanu na ekranu u beskonačnom broju ekrana.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Windows Poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz usluge Windows Update, uključujući enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaokrenite posao

Kada instalirate KB4493509,uređaji sa nekim azijskim jezičkim paketima mogu da dobiju grešku "0x800f0982 – PSFX_E_MATCHING_COMPONENT_NOT_FOUND".

 1. Deinstalujte i ponovo instalirajte sve nedavno dodate jezičke pakete. Uputstva možete da vidite u temi Upravljanje postavkama jezika unosa i prikaza u programu Windows 10.

 2. Izaberite proveri da li postoje ispravke i instalirajte kumulativnu ispravku iz aprila 2019. Uputstva možete da vidite u Windows 10.

Napomišite Ako poništavanje poništavanja jezičkog paketa ne ublaži problem, uspostavite početne vrednosti računara na sledeći jezik:

 1. Idite u aplikaciju Postavke > Oporavak.

 2. Izaberite Prvi koraci u okviru opcije Uspostavi početne vrednosti za oporavak ovog računara.

 3. Izaberite stavku Zadrži moje datoteke.

Microsoft radi na rešenju i obezbediće ispravku u narednom izdanju.

Nakon instaliranja ispravke KB5001342ili novije, usluga "Klaster" možda neće uspeti jer upravljački program klaster mreže nije pronađen.

Do ovog problema dolazi zbog ažuriranja PnP upravljačkih programa razreda koje koristi ova usluga.  Posle oko 20 minuta trebalo bi da budete u mogućnosti da ponovo pokrenete uređaj i da ne naiđete na ovaj problem.
Dodatne informacije o određenim greškama, uzroku i zaobilaženju ovog problema potražite u temi KB5003571.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Preduslov:

Morate da instalirate ispravku steka servisnog paketa (SSU) od 11. maja 2021. (KB5003243)ili najnoviju SSU (KB5003711) pre instaliranja najnovije kumulativne ispravke (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU će vam biti automatski u ponudi. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje & bezbednosne > Windows Ažuriraj. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Ispravka za preduzeća

Ne

Nijedno. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva možete da vidite u Microsoft Update katalogu.

Informacije o datoteci 

Preuzmite informacije o datoteci za kumulativne ispravke da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene 5003703 uovoj ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×