16. jun 2020. – KB4567513 (Verzija operativnog sistema 17763.1294)

Datum izdavanja::

Verzija:

16.6.2020.

Verzija operativnog sistema 17763.1294

VAŽNOProcenjujemo situaciju javnog zdravlja i razumemo uticaj koji ovo ima na mnoge od naših klijenata. Da bismo rešili neke od problema na koje klijenti nailaze, odložićemo planirani datum završetka podrške za Home, Pro, Pro Education, Pro for Workstations i IoT Core izdanja operativnog sistema Windows 10, verzija 1809 do 10. novembra 2020. To znači da će uređaji primati mesečne bezbednosne ispravke samo od maja do novembra. Konačna bezbednosna ispravka za ova izdanja operativnog sistema Windows 10, verzija 1809 biće objavljena 10. novembra 2020. umesto 12. maja 2020.

Više informacija o različitim tipovima ispravki za Windows, kao što su kritične, bezbednosne, ispravke upravljačkih programa, servisni paketi itd. potražite u sledećem članku.

Istaknute stavke

  • Ispravlja problem koji može da ometa štampanje kod nekih štampača, da stvori greške pri štampanju ili da izazove neočekivano zatvaranje aplikacija i štampanja na čekanju.

Poboljšanja i popravke

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

  • Rešava problem koji može da ometa štampanje kod nekih štampača. Štampanje na čekanju može da napravi grešku ili da se neočekivano zatvori kada pokušava da štampa, i ugroženi štampač neće proizvesti nikakav sadržaj. Možete i da naiđete na probleme sa aplikacijama iz kojih pokušavate da štampate, kao što je primanje poruke o grešci, ili aplikacija može neočekivano da se zatvori. Ovaj problem može da utiče i na štampače zasnovane na softveru, na primer kada se štampa kao PDF.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. To se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instalacije ažuriranja KB4493509, na uređajima koji imaju instalirane neke azijske jezičke pakete može se prikazati poruka o grešci „0x800f0982 - PSFX_E_MATCHING_COMPONENT_NOT_FOUND“.

  1. Deinstalirajte i ponovo instalirajte sve nedavno dodate jezičke pakete. Uputstva potražite u odeljku Upravljanje postavkama jezika unosa i jezika prikaza u sistemu Windows 10.

  2. Izaberite stavku Proveri da li postoje ispravke i instalirajte kumulativnu ispravku za april 2019. Uputstva potražite u odeljku Ažuriranje sistema Windows 10.

Napomena Ako ponovo instaliranje jezičkog paketa ne umanji problem, uspostaviti početne vrednosti računara na sledeći način:

  1. Idite na aplikaciju Postavke > Oporavak.

  2. Izaberite Prvi koraci ispod opcije oporavka Uspostavi početne vrednosti ovog računara.

  3. Izaberite Zadrži moje datoteke.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Datoteka usluge podsistema autoriteta lokalne bezbednosti (LSASS) (lsass.exe) može da otkaže na nekim uređajima uz poruku o grešci „Kritični sistemski proces, C:\WINDOWS\system32\lsass.exe, nije uspeo uz statusni kod c0000008. Računar se sada mora ponovo pokrenuti.“

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4558998.

Kada instalirate KB4550969 ili noviju verziju, kada koristite zastarelu verziju pregledača Microsoft Edge, možda ćete dobiti grešku "0x80704006. Hmmmm... Ne mogu da dođem do ove stranice "kada pokušavam da dođem do veb-sajtova na nestandardnim portovima. Bilo koji veb-sajt koji koristi port naveden u specifikaciji Fetch Standard u okviru loših portova ili blokiranja porta može uzrokovati ovaj problem.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4577069.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem. Opšte informacije o SSU ispravkama potražite u članku Servisne stek ispravke i Servisne stek ispravke (SSU): Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4562562) će vam biti automatski ponuđen. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u katalogu Microsoft Update.

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update i Microsoft Update

Ne

Pogledajte druge opcije u nastavku.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete da uvezete u WSUS ručno. Pogledajte Katalog Microsoft Update za uputstva.

 

Informacije o datoteci

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4567513

Napomena Uz neke datoteke pogrešno je navedeno „nije primenjivo“ u koloni „Verzija datoteke“ CSV datoteke. To može dovesti do lažnih pozitivnih ili lažnih negativnih grešaka prilikom korišćenja nekih alatki trećih strana za prepoznavanje skeniranja radi provere valjanosti verzije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×