20.oktobar 2020 – KB4580386 (OS IT 18362,1171 i 18363,1171) Preview

Datum izdavanja::

Verzija:

20.10.2020.

1903-OS 18362,1171 i 1909-OS Build 18363.18363.1171

Važna Beleške sa izdanja se menjaju! Da biste saznali više o novoj URL adresi, ispravkama metapodataka i drugo, pročitajte članak sledeće za beleške za Windows izdanje.

Važnaoperativnog sistema Windows 10, verzija 1903 će dostići 7. decembar 2020. Da biste nastavili da primate ispravke bezbednosti i kvaliteta, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10. Ako želite da ažurirate u operativnom sistemu Windows 10, verzija 1909, morate da koristite paket "Enab. KB4517245" (ekb). Korišćenje EKB-a olakšava nadogradnju i lakše i zahteva jedno ponovno pokretanje. Više informacija potražite u članku Windows 10, verzija 1909 opcija za isporuku.

VAŽNO Počevši od jula 2020, nastavićemo nebezbednosna izdanja za Windows 10 i Windows Server, verziju 1809 i novije. Ne postoji promena kumulativnih mesečnih bezbednosnih ispravki (koje se nazivaju "B" izdanje ili ažuriranje u utorak izdanje). Više informacija potražite na našem blogu u članku Nastavak opcionalnih mesečnih nebezbednosnih ispravki za Windows 10 i Windows Server.

VAŽNOPočevši od jula 2020, sve ispravke Windows operativnog sistema onemogućiće RemoteFX vGPU funkciju zbog bezbednosne ranjivosti. Više informacija o ranjivosti potražite u člankuCVE-2020-1036 i KB4570006. Nakon instaliranja ove ispravke, pokušaji pokretanja virtuelnih mašina (VM) koje imaju omogućenu RemoteFX vGPU funkciju neće uspeti, a pojaviće se poruke poput ove:

Ako ponovo omogućite RemoteFX vGPU, pojaviće se poruka poput ove:

 • "Nije moguće pokrenuti virtuelni mašinsko jer su svi GPUs koji mogu da imaju mogućnost da budu onemogućeni u hiper-V menadžeru".

 • "Nije moguće pokrenuti virtuelni mašinsko zato što server ima nedovoljne GPU resursa."

 • "više ne podržavamo Remoteff 3D video adapter. Ako i dalje koristite ovaj adapter, možete da budete izloženi bezbednosnom riziku. Naučite više (https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2131976) "

Šta je novo Windows 10 u verziji 1909 i Windows 10 u verziji 1903, napomene uz izdanje

Windows 10 u verzijama 1903 i 1909 deli zajednički osnovni operativni sistem i identičan skup sistemskih datoteka. Kao rezultat toga, nove funkcije u sistemu Windows 10 u verziji 1909 su bile uključene u nedavnu mesečnu kvalitativnu ispravku za Windows 10 u verziji 1903 (objavljeno 8. oktobra 2019), ali su trenutno u neaktivnom stanju. Ove nove funkcije ostaće uspavane dok ne budu uključene pomoću paketaza programski dodatak, koji predstavlja malo, brzog za instaliranje "master prekidača" koji jednostavno aktivira Windows 10, verziju 1909 funkcije.

Kako bi se videla ova promena, napomene uz izdanje sistema Windows 10 u verziji 1903 i Windows 10 u verziji 1909 će deliti stranicu istorije ažuriranja. Svaka stranica izdanja će sadržati listu rešenih problema za verzije 1903 i 1909. Imajte na umu da će verzija 1909 uvek sadržati ispravke za 1903; verzija 1903, međutim, neće sadržati ispravke za 1909. Na ovoj stranici će vam biti navedeni brojevi podverzija za verzije 1909 i 1903, tako da će podršci biti lakše da vam pomogne ako naiđete na probleme.

Za dodatne informacije o paketu za omogućavanje i načinu preuzimanja funkcionalne ispravke pogledajte blog Mogućnosti isporuke za sistem Windows 10 u verziji 1909.

Više informacija o različitim tipovima ispravki za Windows, kao što su kritične ispravke, bezbednosne ispravke, ispravke upravljačkih programa, servisni paketi itd. potražite u sledećem članku.

Napomenu Pratite @WindowsUpdate da biste saznali kada se novi sadržaj objavi na kontrolnoj tabli o informacijama o izdanju.

Istaknute ispravke

 • Predstavljamo sastanak sada na traci zadataka operativnog sistema Windows 10

  Početkom ove godine, upoznali smo se sada u programu Skype. Upoznajte se sada olakšava povezivanje sa bilo kim u koliko mala klikova za besplatno i svaki poziv može da traje do 24 časa. Danas, radujemo se što ćemo podeliti ove mogućnosti u operativnom sistemu Windows 10 tako što ćemo dovesti do sada pravo na traku zadataka. U narednim nedeljamamožete lako da podesite video poziv i ostvarite prijatelje i porodicu u trenutku tako što ćete kliknuti na ikonu ' upoznajte se sada ' na sistemskoj traci poslova na traci zadataka. Nije potrebno upisuju ni uspone ili preuzimanja.

 • Ažurira problem koji može da spreči Microsoft Xbox Game korisnika da reprodukuje određene utakmice koje ispunjavaju uslove za reprodukovanje.

 • Ažurira problem pouzdanost koji uzrokuje konstantno bljeskenje ekrana.

 • Ažurira problem koji uzrokuje nestanak USB porta za štampač nakon ponovnog pokretanja kada se uređaj za štampač isključi.

Poboljšanja i popravke

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Ova verzija sadrži sva poboljšanja iz sistema Windows 10 u verziji 1903.

 • Nema dodatnih dokumentovanih problema u ovom izdanju.

Ova nebezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem pomoću željenih postavki smernica grupe za konfigurisanje matične stranice u programu Internet Explorer.

 • Dozvoljava administratorima da koriste smernice grupe za omogućavanje čuvanja ciljeva kao korisnika u programu Microsoft Edge IE režim.

 • Rešava problem sa nepouzdanim navigacijama URL-a iz programa Internet Explorer 11 tako što ćete ih otvoriti u aplikaciji Microsoft Defender aplikacije pomoću usluge Microsoft Defender.

 • Rešava problem do kojeg dolazi kada koristite pun programski paket alatki za programere u usluzi Microsoft Edge za daljinsku otklanjanje grešaka na Windows 10 uređaju.

 • Rešava problem koji prikazuje crni ekran za virtuelne radne površine u operativnom sistemu Windows (WVD) kada korisnici pokušaju da se prijave.

 • Rešava problem koji može da spreči Microsoft Xbox Game korisnika da reprodukuje određene utakmice koje ispunjavaju uslove za reprodukovanje.

 • Rešava problem koji ne prikazuje ništa na ekranu još pet minuta ili više tokom sesije udaljenog Desktop protokola (RDP).

 • Odnosi se na problem sa pouzdanošću koji dovodi do toga da ekran neprestano bljeca.

 • Rešavanje problema sa dinamičkom razmenom podataka (DDE) koji dovodi do curenja memorije kada se više klijenata poveže sa istim serverom.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da aplikacija privremeno prekine da reagira, što uzrokuje dodatne operacije za z-porudžbine koje utiču na prozor. najviše vlasništvo prozora.

 • Rešava problem koji možda uzrokuje da DDE aplikacije prekinu rad.

 • Rešava problem koji se pojavljuje kad se prvi put prijavite u nalog ili otključate postojeću aplikaciju pomoću usluga udaljene radne površine (RDS). Ako unesete netačnu lozinku, trenutno se raspored tastera na tastaturi neočekivano promeni u podrazumevani raspored tastera na tastaturi. Ova promena rasporeda tastera na tastaturi može da izazove dodatne pokušaje prijavljivanja u neuspeh ili potencijalni klijent za logure konta u domenima koji imaju nisku prag zatvaranja raиuna.

 • Rešava problem sa objektima smernica grupe za čišćenja (GPO). Kada nadogradite operativni sistem, kada konfigurišete BIOS, on neće uspeti da ukloni nekorišćene korisničke profile.

 • Rešava problem koji prikazuje pogrešnu učestalost PROCESORA za određene procesore.

 • Rešava problem pri radu koji se pojavljuje kada PowerShell pročita registar kako bi proverio da li je ScriptBlockLogging ključ registratora u registru.

 • Rešava problem koji slučajno promeni vremenski pomak formata vremena koji je dao Command WMIC. exeOS it, dajte lokalno datetim/VALUE.

 • Rešava problem koji sprečava korišćenje virtuelizacije Microsoft korisničkog iskustva (UE-V) od dodeljivanja potpisa Microsoft Outlook.

 • Rešava problem koji sprečava hibridne Azure Active Directory priključenih uređaja pomoću ažuriranja informacija o portalu kada se ime uređaja ili promena verzije operativnog sistema Windows promeni.

 • Rešava problem koji uzrokuje prestanak rada operativnog sistema Windows i generiљe greške 0x17. Do ovog problema dolazi kada je omogućena zaštita uređaja za Windows Defender i ako se pogonski program učitavanje sa zaglavljem 4K Microsoft Portable izvršni (p).

 • Dodaje dobavljač novog Microsoft praćenja događaja za Windows (ETW) dobavljač pod nazivom "Microsoft-antimalver-UacScan". Ovaj dobavljač ETV izveštava o detaljima konteksta za svaki korisnički nalog za kontrolu korisnika (UAC) u manifestu ETW provajdera.

 • Problem sa adresama koji uzrokuje nestanak USB porta za štampač nakon ponovnog pokretanja kada se uređaj za štampač isključi.

 • Rešava problem koji uzrokuje prestanak greške 0xD1 u sistemu msiscsi. sys. Do ovog problema dolazi kada premestite određene nizove iz jednog čvora klastera u drugi.

 • Rešava problem koji sprečava ispravke u usluzi Windows Update i Microsoft skladištu da se povežu sa pojedinostima preko virtuelnih privatnih mreža (VPN) za preuzimanja.

 • Dodaje funkcionalnost koja prikazuje pregled funkcija i mogućnosti koje su uključene u ispravku kada se za uređaj nudi nova ispravka. Na stranici sa Windows ažuriranjem (Start > postavkama > Ažurirajte & bezbednost > Windows Update), postoji opcija "Pogledajte šta je u ovoj ispravci".

 • Dodaje podršku za sigurnosni Layer Layer (TLS) 1,1 i 1,2 protokola kada se povezujete sa sistemom SQL Server koristeći dobavljače podataka u Microsoft Data Access komponentama (

 • MDAC). 

 • Rešava problem sa sistemom SQL Server koji može da dovede do problema sa performansama ako podesite povezan dobavljač servera za učitavanje neprocesa.

 • Rešava problem koji može da omanje performanse operativnog sistema Windows i spreči da se LanmanServer usluga ne pokrene kad program nezavisnih proizvođača koristi prilagođene sistemske kontrole sistema datoteka LanmanServer (FSCTL).

 • Rešava problem sa duplikom pomoću koje uzrokuje duge termine za višetrajne datoteke (ReFS datoteka), deljene volumene (CSV).

 • Rešava problem koji može da spreči ispravno funkcionisanje nekih aplikacija. Do toga dolazi kada ih objavite kao udaljene lokalno aplikacije (RAIL) aplikacijama pomoću RDS-a i promenite pristaniste za prozor na koju se nalazi traka .

 • Rešava problem sa stalkom u upravljačkim programima protokol za kontrolu prenosa/protokola (TCPIP) koji uzrokuje da operativni sistem prestaje sa radom ili da ne prestaje da se odaziva.

 • Rešava problem koji uzrokuje da usluga usmeravanja i udaljenog pristupa (RRAS) ne odgovara za nove veze. Međutim, RRAS nastaviće da radi za postojeće veze.

 • Rešava problem koji uzrokuje da RRAS administratorska konzola Microsoft Management (MMC) prestaje da se odaziva kada obavljate administrativne zadatke ili prilikom pokretanja.

 • Poboljšava uslugu migracije skladišta za Windows Server na sledeći način:

  • Dodavanje validacije zaliha.

  • Poboljšavanje performansi ponovnog prenosa.

  • Rešavanje više problema, uključujući probleme sa pouzdanošću.

  • Verifikacija da su izvorne mašine instalirale aktuelnu ispravku.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. To se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Pri ažuriranju u operativnom sistemu Windows 10, verziji 1903 ili Windows 10, verzijom 1909 iz bilo koje prethodne verzije operativnog sistema Windows 10, možete da primite dijalog izveštaja o kompatibilnosti sa programom "Šta zahteva vašu pažnju" na vrhu i grešci, "nastavak instalacije operativnog sistema Windows ukloniće neke opcionalne funkcije. Možda ćete morati da ih dodate u postavke nakon dovršetka instalacije. " Ova opomena za kompatibilnost možete da primite kada se lokalni Sistemski nalozi blokiraju u zaštitnom zidu zaštitnog zida kako bi pristupali Internetu preko HTTP protokola. Ovo je izazvano pomoću dinamičke ispravke za podešavanje operativnog sistema Windows 10 (DU) koje ne mogu da preuzmu neophodni paketi.

Ovaj problem se rešava u KB4579919.

sistemski i korisničke certifikate mogu da se izgube prilikom ažuriranja uređaja iz operativnog sistema Windows 10, verzije 1809 ili novije u noviju verziju operativnog sistema Windows 10. Uređaji će biti uticali samo Ako su već instalirali bilo koju najnoviju kumulativnu ispravku (lCU) objavljenoj 16. septembra 2020 ili novijim verzijama, a zatim nastavite da biste ažurirali noviju verziju operativnog sistema Windows 10 sa medija ili instalacionog izvora koji nemaju lecu koji su objavljeni 13. oktobra 2020 ili noviji integrisani. Ovase prvenstveno događa kada se upravljani uređaji ažuriraju korišćenjem zastarelih razara ili medija pomoću alatke za upravljanje ispravkama kao što je Windows Server Update Services (WSUS) ili administrator Microsoft krajnjih tačka konfigurisanja. ovo može da se desi i kada koristite zastareli medijum medij ili ISO slike koji nemaju integrisanu najnoviju ispravku.

beležakauređaja pomoću usluge Windows Update za preduzeća ili koji se direktno povezuju sa uslugom windows Updatenije uticao na njih. Bilo koji uređaj koji se povezuje sa uslugom Windows Update bi uvek trebalo da prima najnovije verzije ispravke za funkciju, uključujući najnoviju lecu, bez dodatnih koraka.

 IAko ste već susreli ovaj problem na uređaju, možete da ga ublažite kroz prozor za deinstaliranje tako što ćete seing vratiti na prethodnu verziju operativnog sistema Windows koristeći uputstva ovde. Deinstaliranje prozora u zavisnosti od konfiguracije okruženja i verzije koju ažurirate u ćete morati da ažurirate na noviju verziju operativnog sistema Windows 10 kada se problem reši u okruženju. obratite pažnju u okviru prozora za deinstaliranje ymožete da povećate broj dana koji morate da vratite na prethodnu verziju operativnog sistema Windows 10 pomoću usluge dism /set-osuninstall . morate da izvršite ovu promenu pre podrazumevanog deinstaliranja prozora je istekao. za više informacija potražite u članku Deinstalacija komandi za komande operativnog sistema.

 

Radimo na rezoluciji i Obezbedićemo ažurirane bunde i osvježene medije narednih nedelja.

Uputstvo za preuzimanje ove ispravke

Pre instaliranja ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem. Opšte informacije o SSU ispravkama potražite u članku Servisne stek ispravke i Servisne stek ispravke (SSU): Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4577670) će vam automatski biti ponuđeno. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update.

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update ili Microsoft Update

Da

Idite na postavke > ažurirajte & bezbednost > Windows Update. U raspoloživim dostupnom programu opcionalne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete da uvezete u WSUS ručno. Pogledajte Katalog Microsoft Update za uputstva.

 

Informacije o datoteci

Da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 4580386

Napomenu Neke datoteke pogrešno imaju "nije primenljivo" u koloni "CSV datoteka" u koloni "verzija datoteke". To može dovesti do lažnih pozitivnih ili lažnih negativnih grešaka prilikom korišćenja nekih alatki trećih strana za prepoznavanje skeniranja radi provere valjanosti verzije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×