Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

25.4.2022.

Verzija:

Verzija OS 22000.652

NOVO 11.5.2022.

OBAVEŠTENJE O ISTEKU

UVOZNIT Od 11.5.2022. ovaj KB više nije dostupan iz usluga Windows Update, Microsoft Update kataloga ili drugih kanala izdanja.  Preporučujemo da ažurirate uređaje na najnoviju bezbednosnu ispravku kvaliteta. 

Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Za pregled informacija o Windows 11 (originalno izdanje) pogledajte njegovu stranicu istorije ažuriranja.

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na kontrolnoj tabli Windows izdanja ispravnosti.

Ističe

 • Novosti problem koji može da izazove delimično odsecanje titlova video zapisa.

 • Novosti problem koji neispravno poravnava video podnaslove.

 • Prikazuje temperaturu iznad ikone vremenske prognoze na traci zadataka ako je traka zadataka poravnata sa leve strane. 

 • Novosti problem koji vas sprečava da koristite dugmad za umanjivanje, uvećavanje i zatvaranje u uvećanom prozoru aplikacije.   

Poboljšanja

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Novi! Dodaje poboljšanja za servisiranje komponente bezbednog pokretanja Windows.

 • Rešava problem zbog kog usluga AppX Deployment Service (AppXSvc) prestaje da radi kada instalirate određene MSIX aplikacije.

 • Rešava stanje trke do kojeg dolazi ranije tokom procesa pokretanja koji može da izazove grešku zaustavljanja.

 • Poboljšava Autopilot klijent za obradu ažuriranih mogućnosti modula pouzdane platforme (TPM) koje podržavaju scenarije samopromene i pripreme.

 • Menja vremensko ograničenje za Azure Active Directory (Azure AD) registraciju sa 60 minuta na 90 minuta za hibridne Autopilot scenarije pridružene Azure AD pridružene usluzi. Ovo se takođe rešava sa stanjem trke koji izaziva izuzetak tokom isteka vremena.

 • Rešava problem zbog kog određeni terminali u tačkama prodaje iskuse povremena kašnjenja pri pokretanju operativnog sistema tokom ponovnog pokretanja od najviše 40 minuta.

 • Rešava problem sa curenjem memorije koji Windows sisteme koji koriste 24 časa svakog dana u sedmici.

 • Rešava problem koji utiče na Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) opciju 119 (Opcija pretrage domena) tako što sprečava korišćenje liste pretrage DNS sufiksa specifične za vezu.

 • Rešava problem koji utiče na atribut "Title" u microsoft Ege IE režimu.

 • Rešava problem zbog kog smernice za upravljanje mobilnim uređajima (MDM) nisu dozvoljene u izdanjima Windows Enterprise koja su nadograđena na Enterprise pomoću prava na Azure AD pridružene pretplati.

 • Rešava problem zbog kog su titlovi video zapisa delimično odsečeni.

 • Rešava problem koji neispravno poravnava video titlove.

 • Rešava problem koji dovodi do neuspeha Kerberos potvrde identiteta, a greška je "0xc0030009 (RPC_NT_NULL_REF_POINTER)". Do toga dolazi kada klijentski računar pokuša da koristi Remote Desktop Protocol (RDP) za povezivanje sa drugim računarom dok je daljinska zaštita akreditiva omogućena.

 • Rešava problem koji Windows bitLocker oporavak nakon ažuriranja usluge.

 • Rešava problem koji sprečava preuzimanje certifikata ključa za podršku (EK) sa TPM uređaja.

 • Rešava problem koji možda ne uspe da kopira bezbednosni deo Smernice grupe na računar.

 • Rešava problem koji sprečava kreiranje instance Microsoft RDP kontrole klijenta, verzije 11 i novije, u dijalogu Microsoft Foundation Class (MFC).

 • Prikazuje temperaturu iznad ikone vremenske prognoze na traci zadataka ako je traka zadataka poravnata sa leve strane.

 • Rešava problem koji vas sprečava da koristite dugmad za umanjivanje, uvećavanje i zatvaranje u uvećanom prozoru aplikacije. Do ovog problema dolazi zato što centar za obaveštenja zadržava fokus unosa.

 • Rešava problem do kojeg može doći kada koristite Netdom.exe ili proširenje konzole Active Directory domeni i poverenja za listu ili izmenu sufiksa imena. Ove procedure možda neće uspeti. Poruka o grešci je: "Nema dovoljno sistemskih resursa da bi se dovršila zahtevana usluga". Do ovog problema dolazi nakon instaliranja bezbednosne ispravke iz januara 2022. na emulator primarnog kontrolera domena (PDCe).

 • Rešava problem zbog kog primarni kontroler domena (PDC) osnovnog domena generiše događaje upozorenja i greške u evidenciji sistema. Do ovog problema dolazi kada PDC neispravno pokuša da skenira odlazne pouzdanosti.

 • Rešava problem do kojeg dolazi kada mapirate mrežni disk sa serverom Message Block verzije 1 (SMBv1) deljenja. Nakon ponovnog pokretanja operativnog sistema, ne možete da pristupite toj mrežnoj disk jedinici.

 • Rešava problem koji utiče na SMB vezu sa više objekata i može da generiše grešku 13A ili C2.

 • Rešava problem koji oštećuje grupu kada metod čišćenja Client-Side keširanja (CSC) ne izbriše resurs koji je kreiran.

 • Rešava problem koji može da dovede do toga da se server zaključa zato što grupa koja nije stranica raste i koristi svu memoriju. Nakon ponovnog pokretanja, isti problem se ponovo javlja kada pokušate da popravite oštećenje.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Windows 11 stek servisiranja - 22000.652

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke. 

Poznati problemi u ovoj ispravki

Odnosi se na

Simptom

Zaobilazno rešenje

IT administratori

Nakon instaliranja ispravki za Windows objavljenih 11. januara 2022. ili novijih verzija na pogođenu verziju operativnog sistema Windows, diskovi za oporavak (CD ili DVD) kreirani pomoću aplikacije Pravljenje rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje (Windows 7) na kontrolnoj tabli možda neće moći da se pokrenu.

Ovaj problem ne utiče na diskove za oporavak koji su kreirani pomoću aplikacije Pravljenje rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje (Windows 7) na uređajima na kojima su instalirane ispravke za operativni sistem Windows objavljene pre 11. januara 2022. i trebalo bi da se pokrenu na očekivani način.

Napomena Ovaj problem trenutno ne utiče na aplikacije nezavisnog proizvođača za rezervne kopije i oporavak

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5014019.

IT administratori

Kada instalirate ovu ispravku, neke .NET Framework 3.5 aplikacije možda imaju problema ili neće moći da se otvore. Ugrožene aplikacije koriste određene opcionalne komponente u programu .NET Framework 3.5, kao što su Windows Communication Foundation (WCF) i komponente Windows toka posla (WWF).

Ovaj problem možete ublažati tako što ćete ponovo omogućiti .NET Framework 3.5 i Windows Communication Foundation u Windows Funkcije. Uputstva potražite u članku Omogućavanje .NET Framework 3.5 u programu Kontrolna tabla. Napredni korisnici ili IT administratori mogu to da rade programski pomoću komandne linije sa punim privilegijama ( pokreni kao administrator) i izvršavaju sledeće komande:

dism /online /enable-feature /featurename:netfx3 /all
dism /online /enable-feature /featurename:WCF-HTTP-Activation
dism /online /enable-feature /featurename:WCF-NonHTTP-Activation

IT administratori

Uređaji koji počinju Sef režimu mogu prikazati trepereći ekran. Na komponente koje se oslanjaju explorer.exe, kao što su Istraživač datoteka, "Start" meni i traka zadataka, mogu da utiču i izgledaju kao da su stabilne.

Uređaji sa ovim problemom mogu da evidentuju sistemsku grešku u Windows evidenciji događaja, sa izvorom "Winlogon" i sledeći opis: "Shell je neočekivano prestao i explorer.exe ponovo pokrenut".

Ovaj problem je rešen u KB5013943.

Svi korisnici

Kada instalirate ovu ispravku, Windows uređaji koji koriste određene GPU jedinice mogu dovesti do neočekivanog zatvaranja aplikacija ili povremenih problema koji utiču na neke aplikacije koje koriste Direct3D 9. Možda ćete dobiti i grešku u evidenciji događaja u Windows evidencijama/aplikacijama, neispravni modul je d3d9on12.dll, a kôd izuzetka je 0xc0000094.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5014019. Ako ne možete da instalirate ispravku KB5014019, pogledajte uputstva u nastavku.

Ovaj problem je rešen pomoću funkcije „Vraćanje poznatog problema“ (KIR). Imajte na umu da će možda biti potrebno do 24 časa da se KIR automatski prenese na uređaje potrošača i nekontrolisane uređaje za preduzeća. Ponovno pokretanje računara Windows može pomoći da se KIR primeni na uređaj brže. Za uređaje kojima upravlja preduzeće, uređaji koji su instalirali pogođeno ažuriranje i naišli na ovaj problem mogu ga rešiti instaliranjem i konfigurisanjem posebnih smernica grupe navedenih u nastavku. Informacije o primeni i konfigurisanju ovih specijalnih smernica grupe potražite u članku Kako koristiti smernice grupe za primenu vraćanja poznatih problema.

Preuzimanje smernica grupe sa nazivom smernica grupe:

Važno Morate da instalirate i konfigurišete Smernice grupe da biste rešili ovaj problem. Pomoć potražite u članku Kako koristiti smernice grupe za primenu vraćanja poznatih problema.

Kako da preuzmete ovu ispravku 

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update ili Microsoft Update

Ne

Idite na Postavke > Ažuriranje & bezbednosne > Windows Update. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update za preduzeća

Ne

Niko. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Microsoft Update katalog

Ne

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows usluga ažuriranja servera (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva potražite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5012643

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 22000.652

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×