Sadržaj
×

Datum izdavanja::

26.10.2021.

Verzija:

OS build 20348.320

Poboljšanja i ispravke

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju: 

 • Rešava regresiju koja može dovesti do zaustavljanja 0x38 kod nekih konfiguracija računara koje koriste tekst koji nije ASCII u registratoru.

 • Rešava problem sa raščlanjivanje formata vremena u događajima kada su milisesuke isključene.

 • Rešava problem kada korišćenje aplikacije V s vremena na vreme uzrokuje pojavljivanje crnih ekrana prilikom prijavljivanje na stranici sa akreditivima.

 • Rešava probleme sa instalacijom i upravljanjem za Mopria štampače usavršenim sa protokolom Internet Printing Protocol (IPP).

 • Rešava poznati problem koji sprečava da internet server za štampanje ispravno pakuje izmenjena svojstva štampača pre slanja paketa klijentu.

 • Rešava problem koji sprečava rad Software-Defined Umrežavanja (SDN) virtuelnih mašina kada konfigurišete Generic Routing Encapsulation (GRE) ograničenje VPN propusnog grupa.

 • Rešava problem koji vas sprečava da omogućavate BitLocker na tanko obezbeđenoj virtuelnoj mašini (VM). Greška je "Uređaj priložen sistemu ne funkcioniše", a sistemska evidencija je "STATUS_UNSUCCESSFUL".

 • Rešava problem u integritetu koda koji može da izazove curenje memorije.

 • Rešava problem koji uzrokuje prelaženje Windows u BitLocker oporavak nakon ažuriranja servisiranje.

 • Poboljšava Microsoft zaštitnik za mogućnost krajnje tačke da identifikuje i presretne ransomver i napredne napade.

 • Rešava nestabilnost režima uređivača metoda unosa (IME) u scenariju RemoteApp. Morate da instalirate ovu ispravku na server udaljene radne površine i klijenta udaljene radne površine.

 • Rešava problem koji uključuje taster Caps Lock kada prozor RemoteApp dobije fokus unosa.

 • Rešava problem koji može da uzrokuje pojavljivanje stavki koje izbrišete sa radne površine na radnoj površini iako više ne postoje.

 • Rešava problem u "odsutnosti" (OOBE) koji može da Windows AutoPilot obezbeđivanje ne uspe.

 • Rešava problem zbog kojih prozor istraživača datoteka može da izgubi fokus kada mapirate mrežnu disk jedinicu.

 • Rešava problem koji ponekad čini da zaključani ekran izgleda crno ako podesite projekciju slajdova.

 • Rešava problem u režimu Sef koji sprečava korisnike da se prijave ako je omogućeno veb prijavljivanje.

 • Rešava problem sa pouzdanošću u LogonUI.exe, koji utiče na prikaz teksta o statusu mreže na ekranu sa akreditivima.

 • Rešava problem sa curenjem memorije ulsass.exe kontrolera domena u osnovnom domenu šume do kojih dolazi kada imate više šuma i više domena u svakoj šumi. Funkcija SID-Name ima memoriju o curenju kada je zahtev iz drugog domena u šumi i pređe granice šume.

 • Smanjuje Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) obavezu za CPU korišćenje.

 • Rešava problem zbog kojih zahtevi direktorijuma upita servera za blokiranje poruka (SMB) nisu uspeli kada je veličina bafera velika.

 • Rešava problem sa funkcijom "Virtuelna mašina (VM) balansiranje opterećenja", što zanemaruje domen greške lokacije.

 • Pruža mogućnost ažuriranja usluge Cluster-Aware (CAU) da pokrenete jednovremeno i samostalno pokretanje na klasteru tako što će pokrenuti program Invoke-CauRun direktno na bilo kom nodusteru klastera.

 • Rešava poznati problem koji može da spreči uspešnu instalaciju štampača pomoću Internet Printing Protocol (IPP).

 • Rešava poznati problem koji može da zatraži administrativne akreditive svaki put kada pokušate da odštampate. To se dešava u okruženjima u kojima su server za štampanje i klijent za štampanje u različitim vremenskim zonama.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Windows 10 servisne stek ispravke - 20348.314

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranje, što je komponenta koja instalira Windows ispravkama. Ažuriranja steka (SSU) obezbeđuju da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranje kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada instalirate ovu ispravku, prilikom povezivanja sa uređajima na nepouzdanom domenu pomoću udaljene radne površine, veze možda neće uspeti da potvrde identitet prilikom korišćenja potvrde identiteta pametne kartice. Možda ćete dobiti odziv: "Vaši akreditivi ne rade. Akreditivi koji su korišćeni za povezivanje sa imenom [ime uređaja] ne rade. Unesite nove akredile". i "Pokušaj prijavljivanja nije uspeo" crvenom crvenom linijom.

Ovaj problem je rešen pomoću funkcije "Povratna informacija o poznatim problemima" (KIR). Imajte na umu da rešenje može da proteže i do 24 časa da se rešenje automatski prenese na lične uređaje koji nisu kontrolisani i na poslovne uređaje koji nisu kontrolisani. Ponovno pokretanje uređaja Windows može pomoći da se rezolucija brže primeni na uređaj. Za uređaje koje upravlja preduzeće koji imaju instaliranu ispravku na koju ovo utiče i na koje je naišlo na ovaj problem, on se može rešiti instaliranjem i konfigurisanjem specijalnih smernica grupe povezanih u nastavku. NapomišiteUređaji treba ponovo da se pokrenu nakon konfigurisanja specijalnih smernica grupe. Za pomoć pogledajte kako se koriste smernice grupe za primenu povratne informacije o poznatom problemu. Opšte informacije o korišćenju smernica grupe potražite u temi Pregled smernica grupe.

Instalacione datoteke smernica grupe:

Važno Proverite da li koristite ispravne smernice grupe za svoju verziju usluge Windows.

Kada instalirate ovu ispravku, Windows za štampanje mogu naići na sledeće greške prilikom povezivanja sa udaljenim štampačem deljenim na Windows za štampanje:

 • 0x000006e4 (RPC_S_CANNOT_SUPPORT)

 • 0x0000007c (ERROR_INVALID_LEVEL)

 • 0x00000709 (ERROR_INVALID_PRINTER_NAME)

Napomišite Problemi sa vezom štampača opisani u ovom problemu specifični su za štampanje servera i ne mogu se često posmatrati na uređajima koji su dizajnirani za kućnu upotrebu. Štampanje okruženja na koje ovaj problem utiče češće se nalazi u preduzećima i organizacijama.

Ovaj problem je rešen u KB5007254.

Nakon instaliranja ove ili novijih ispravki, Microsoft zaštitnik za krajnju tačku možda neće uspeti da se pokrene ili radi na uređajima sa Windows Server Core instalacijom. 

Napomena Ovaj problem ne utiče na Microsoft zaštitnik za krajnju tačku u operativnom sistemu Windows 10.

Radimo na rešenju i obezbedićemo ažuriranje u predstojećem izdanju. 

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju steku servisiranje (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Preduslov:

Morate da instalirate KB5005039, od 10. avgusta 2021, pre nego što instalirate LCU.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje & bezbednost > Windows Ažuriraj. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update for Business

Ne

Nijedno. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Katalog usluge Microsoft Update

Ne

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva možete da vidite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU kada instalirate kombinovani SSU i LCU paket, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete pomoću ove komande: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Ažuriranjewusa.exeinstalacioni program (wusa.exe) sa prekidača /deinstalac na kombinovanom paketu neće raditi zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku5006745.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranje, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 20348.314. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×