27. novembar 2018. – KB4467684 (verzija OS 14393.2639)

Datum izdavanja::

Verzija:

27.11.2018.

Verzija OS 14393.2639

Prekid usluge za Windows 10 u verziji 1607 je nastupio 10. aprila 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Home ili Pro više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

VAŽNO: Izdanja Windows 10 Enterprise i Windows 10 Education će besplatno dobiti dodatnih šest meseci servisiranja. Uređaji na kanalu za dugoročno servisiranje (LTSC) će nastaviti da dobijaju ispravke do oktobra 2026. u skladu sa uslovima na stranici sa smernicama za životni ciklus. Uređaji koji koriste Ispravku za Windows 10 povodom godišnjice (v. 1607) i skup čipova Intel „Clovertrail“ će nastaviti da dobijaju ispravke do januara 2023. u skladu sa blogom Microsoft Community.

Prekid usluge za Windows Server 2016 Standard Edition sa opcijom instalacije Nano Server i Windows Server 2016 Datacenter Edition sa opcijom instalacije Nano Server je nastupio 9. oktobra 2018. Ova izdanja više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

Prekid usluge za Windows 10 Mobile u verziji 1607 je nastupio 8. oktobra 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Mobile i Windows 10 Mobile Enterprise više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Rešava problem zbog kog funkcija GetCalendarInfo vraća netačno ime ere prvog dana japanske ere. Više informacija potražite na lokaciji KB4469068 .

 • Rešeni su problemi sa promenama letnjeg računanja vremena za područje Rusije.

 • Rešeni su problemi sa promenama letnjeg računanja vremena za područje Maroka.

 • Rešen je problem koji omogućava da pokreti miša uneti dodirom premoste hvatače događaja miša niskog nivoa, koji su predviđeni za blokiranje unosa putem miša. Usled toga, prikazuju se neočekivane poruke WM_MOUSEMOVE.

 • Rešen je problem zbog kog se može automatski prikazati softverska tastatura kada dodirnete oblast koja se ne može uređivati u Universal Windows Platform (UWP) aplikaciji. Ovaj problem utiče na uređaje na kojima je instalirana Ispravka za Windows 10 povodom godišnjice i koji nemaju hardversku tastaturu.

 • Rešen je problem u istraživaču datoteka koji ponekad briše dozvole deljene nadređene fascikle prilikom brisanja deljene podređene fascikle. Da biste primenili ovo rešenje, Da biste primenili ovo rešenje, omogućite smernice grupe „User Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Network Sharing\spreči korisnike da dele datoteke sa profila“.

 • Rešen je problem zbog kog istraživač datoteka prestaje da radi prilikom odjavljivanja.

 • Rešava problem u biblioteci Universal CRT koji povremeno dovodi do toga da implementacija AMD64 specifična za FMOD daje netačan rezultat kada dobije vrlo velike upite. FMOD se često koristi za primenu operatora modula u JavaScript i Python implementacijama koje koriste Universal C Runtime.

 • Rešen je problem koji sprečava ActiveX kontrole u programu Internet Explorer na 64-bitnim sistemima. Ovo se dešava kada koristite funkciju „Kontrola aplikacija Windows zaštitnika“ i kreirate smernicu koja ActiveX kontrolama omogućava da se pokrenu u pregledaču Internet Explorer.

 • Rešen je problem koji sprečava pokretanje određenih aplikacija kada je funkcija „Kontrola aplikacija Windows zaštitnika“ (Device Guard) u režimu nadzora.

 • Rešen je problem koji usporava performanse servera ili prouzrokuje prestanak odazivanja servera zbog velikog broja pravila Windows zaštitnog zida. Da biste omogućili promene, dodajte novi ključ registratora DeleteUserAppContainersOnLogoff (DWORD) u okviru HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy pomoću alatke Regedit i podesite ga na 1.

 • Rešen je problem zbog kog mrežna povezanost ne uspeva prilikom otkaza 802.1x potvrde identiteta.

 • Rešen je problem sa vremenom razrešenja MAC adrese mrežnog prolaza indikatora statusa mrežne veze (NCSI), zbog čega internet veza otkazuje.

 • Rešen je problem zbog kog ne uspeva čišćenje određenih registracija klase Windows Management Instrumentation (WMI) kada se koriste Hyper-V cmdlet komande koje sadrže zavisne elemente klase root\interop. Ovaj problem može da izazove otkaz zadataka upravljanja virtuelnom mašinom (pomoću PowerShell ljuske ili korisničkog interfejsa). Osim toga, virtuelne mašine možda nije moguće kreirati ili izmeniti. Na primer, ako pokrenete komandu Set-VMFirmware za izmenu redosleda pokretanja, to možda neće uspeti uz grešku ObjectNotFound.

 • Rešen je problem sa tehnologijom Just Enough Administration (JEA). Privremeni nalog sa ovlašćenjem bezbednosnog identifikatora (SID) S-1-5-94-xxx ostaje u okviru smernice bezbednosti servera pod pravom korisnika Prijavljivanje u svojstvu usluge. Usled toga dolazi do povećanja baze podataka lokalnog bezbednosnog autoriteta (LSA), što može da utiče na učinak kontrolera domena.

 • Rešen je problem koji piše u kompletu pozivanja memorije pomoću koda zaustavljanja 0xA u okruženjima replike skladišta.

 • Rešen je problem zbog kog instaliranje i aktiviranje klijenta za Windows Server 2019 i ključeva hosta za 1809 LTSC Key Management Service (KMS) (CSVLK) ne funkcioniše na očekivani način. Više informacija o prvobitnoj funkciji potražite u članku KB4347075.

 • Rešen je problem koji dovodi do otkaza promocija domena koji nisu osnovni uz grešku: „Operacija replikacije je naišla na grešku baze podataka“. Ovaj problem se javlja u šumama u okviru usluge Active Directory u kojima su omogućene opcionalne funkcije poput recikliranja u usluzi Active Directory.

 • Rešen je problem zbog kog Hyper-V serveri mogu da prestanu sa radom uz grešku 0x7F (UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP).

 • Rešava problem koji generiše grešku „C00002E2 (STATUS_DS_INTI_FAILURE)“ pri prvom ponovnom pokretanju nakon promocije novog kontrolera domena. Kontroleri domena koji su promovisani nakon instalacije ove ispravke više neće stvarati nepotrebne „api“ datoteke evidencije usluge Active Directory, kao što je api.chk. Umesto toga, kontroler domena će koristiti ispravan naziv baze zapisnika „edb“ tokom promocije kontrolera domena.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. Ovo ne utiče na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instalacije pregleda zbirne kvalitativne ispravke za avgust ili ispravke za .NET Framework od 11. septembra 2018, kreiranje instance za SqlConnection može da izbaci izuzetak. Više informacija o ovom problemu potražite u sledećem članku Microsoft baze znanja:

4470809 Izuzetak pri kreiranju instance za SqlConnection u softveru .NET 4.6 i novijim verzijama nakon instaliranja ispravki za .NET Framework iz avgusta i septembra 2018.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4480977.

Nakon instalacije ove ispravke korisnici možda neće moći da koriste traku za traženje u programu Windows Media Player kada reprodukuju određene datoteke. Ovaj problem ne utiče na normalno reprodukovanje.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4471321.

Kada se koriste funkcije povezane sa znakovima koje je definisao krajnji korisnik (EUDC), ceo sistem može da prestane da reaguje.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4471321.

Što se tiče hostova kojima upravlja System Center Virtual Machine Manager (SCVMM), SCVMM ne može da numeriše logičke prekidače primenjene na hostu i upravlja njima nakon instaliranja ispravke.

Osim toga, ako se ne pridržavate najboljih praksi, moguća je greška zaustavljanja u okviru vfpext.sys na hostovima.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4507459.

Nakon instaliranja ove ispravke na Windows Server 2016, trenutna pretraga u Microsoft Outlook klijentima neće uspeti uz grešku, „Outlook ne može da obavi pretragu“.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4487026.

Nakon instaliranja ispravke KB4467684, usluga klastera možda neće uspeti da se pokrene usled greške „2245 (NERR_PasswordTooShort)“ ako su smernice grupe „Minimalna dužina lozinke“ konfigurisane sa više od 14 znakova.

Podesite podrazumevane smernice „Minimalna dužina lozinke“ domena na 14 znakova ili manje od toga.

Microsoft radi na rešenju problema i obezbediće ispravku u predstojećem izdanju.

Nakon instaliranja ispravke KB4467691, Windows možda neće uspeti da se pokrene na određenim Lenovo i Fujitsu laptopovima koji imaju manje od 8 GB RAM memorije.

Ponovo pokrenite pogođeni uređaj koristeći Unified Extensible Firmware Interface (UEFI). Onemogućite bezbedno pokretanje sistema, a zatim ponovo pokrenite uređaj.

Ako je BitLocker omogućen na uređaju, možda ćete morati da pokrenete BitLocker oporavak nakon onemogućavanja bezbednog pokretanja.

Lenovo i Fujitsu su upoznati sa ovim problemom. Raspitajte se kod proizvođača originalne opreme da li je dostupna ispravka firmvera za vaš uređaj.

Preuzimanje ove ispravke

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem. Za više informacija pogledajte Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4465659) će biti automatski ponuđen. Zaseban paket za najnoviji SSU možete da preuzmete u Katalogu Microsoft Update.

Instaliranje ove ispravke

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, izaberite Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i Proveri da li postoje ispravke.

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4467684.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×