Sadržaj
×

Datum izdavanja::

27.9.2021.

Verzija:

OS build 20348.261

Poboljšanja i ispravke

Ova ispravka koja nije bezbednosna uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju: 

 • Rešava problem koji može sprečiti korisnike da otvore aplikacije na telefonu koje su zakačene na traku zadataka. Do ovog problema dolazi kada se one ažuriraju na trenutnu verziju programa Windows 10 a zatim koriste Vaš telefon aplikaciju.

 • Rešava problem koji menja trenutni jezik UI uređaja. To se dešava tokom scenarija instalacije jezičkog paketa za računare bez nadzora (OOBE).

 • Rešava problem koji sprečava korisnike da prate neuspešne aktivacije distribuiranog Component Object Model (DCOM).  

 • Rešava problem sa čvrstim kodovima fontova koji se koriste u PowerShell datoteci prečice. Ovaj problem uzrokuje da fontovi japanskog, kineskog i korejskog jezika budu nečitljivi. Ova ispravka rešava ovaj problem sa fontom za nove korisnike na računaru. Za postojeće korisnike koristite datoteku na lokaciji C:\Users\Default\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Windows PowerShell\Windows PowerShell.lnk da biste otvorili PowerShell. Alternativno, kreirajte prečicu za PowerShell.lnk na radnoj površini i koristite je da biste otvorili PowerShell.

 • Rešava problem sa prisibnim poništavanje uređaja kada se smernice grupe ažuriraju. Uređaj je zbog toga prestao da se odaziva.

 • Pruža administratorima opciju da poništi podrazumevanu vrednost zumiranja za HTML dijaloge u Microsoft Edge Internet Explorer režimu.

 • Rešava problem sa preusmeravanja liste sajtova režima preduzeća iz programa Internet Explorer 11 Microsoft Edge. U određenim okolnostima, preusmeravanje otvara lokaciju na više kartica u programu Microsoft Edge.

 • Rešava problem sa svojstvomGet uJScript9.dll.

 • Rešava problem sa programski dodatak Microsoft Outlook koji vas sprečava da pružite unos kada izaberete stavku Odgovori.

 • Rešava problem koji može dozvati da uređaj prestane da radi tokom pokreta unosa dodirom. Do ovog problema dolazi ako tokom pokreta ponesete više prstiju u kontakt sa tablom osetljivom na dodir ili ekranom.

 • Rešava problem koji izaziva curenja memorije ulsass.exe kada bafer pTokenPrivileges nije objavljen.

 • Rešava problem sa ažuriranje primarnog tokena za osvežavanje (PRT) koji se javlja ako se VPN korisnici prijave pomoću usluge Windows Hello for Business kada je VPN veza van mreže. Korisnici dobijaju neočekivane odzive za potvrdu identiteta za resurse na mreži koji su konfigurisani za učestalost korisničkog prijavljivanje (SIF) u Azure Active Directory-Conditional Access.

 • Rešava problem sa curelom u e-pošti (NPP) koja ne dolazi iz oznake UxSF. Do ovog curenja dolazi kadalsass.exe da obradi asihrone pozive dobavljača podrške za bezbednost (SSPI).

 • Rešava problem koji sprečava učitavanje xhunter1.sys za upravljački program. Kao rezultat toga, neke igre ne mogu da se pokreću kada omogućite Hypervisor-Protected integritet koda (HVCI).

 • Rešava problem koji uzrokuje prestaje Windows rad ako primenite smernice za integritet koda bez pravila korisničkog režima.

 • Rešava problem koji može sprečiti korisnike da se prijave u kontroler domena pomoću režima vraćanja Usluga direktorijuma (DSRM) preko udaljene radne površine ili hiper-V poboljšane sesije.

 • Rešava nestabilnost uređivača režima unosa (IME) u scenariju RemoteApp. Morate da instalirate ovu ispravku na server udaljene radne površine i klijenta udaljene radne površine.

 • Rešava problem curenja memorije na stranici u ključevima registratora za ID virtuelne radne površine do explorer.exe.

 • Rešava problem koji izaziva prestajeLogonUI.exe rad jer direktna manipulacija ne može da počne.

 • Rešava problem koji sprečava ažuriranje Cluster-Aware (CAU) da ažurira klaster ako se klaster pokreće u mešovitom režimu pošto ste prethodno pokušali da ažurirate klaster.

 • Poboljšava Windows uslugu migracije skladišta servera dodavanjem podrške za migraciju Windows servera koji se konfiguriše korišćenjem tipa datoteke Azure File Syncu oblaku koji rešava više problema i poboljšava pouzdanost. Dodatne informacije potražite u temi Pregled usluge migracije skladišta.

 • Rešava problem koji sprečava pristup datotekama koje se dele u bloku poruka servera (SMB) kada omogućite Access-Based nabrajanje (ABE).

 • Primenjuje postavku smernica grupe za sledeću vrednost registratora:

  Lokacija registratora: HKLM\Software\Policies\Microsoft\Windows NT\Printers\PointAndPrint

  Ime vrednosti: RestrictDriverInstallationToAdministrators

  Podaci o vrednosti: 1

  Dodatne informacije potražite u temi KB5005652.

 • Dodaje mogućnost konfigurisanja tačke ili tačke (.) Razgraničene IP adrese naizmeničnu sa potpuno kvalifikovanim imenima hosta u sledećim postavkama smernica grupe:

 • Rešava poznati problem koji može sprečiti uređaje da preuzmu i instaliraju upravljačke programe štampača kada uređaji pokušaju da se povežu sa mrežnim štampačem po prvi put. Ovaj problem smo primetili na uređajima koji pristupe štampačima pomoću servera za štampanje koji koristi HTTP veze.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Windows 10 ažuriranje steka za servisiranje - 20348.260

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranje, što je komponenta koja instalira Windows ispravkama. Ažuriranja steka (SSU) obezbeđuju da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranje kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Ova ispravka steka za servisiranje poboljšava kvalitet, uključujući sledeće:

 • Rešava problem koji može da spreči instaliranje ispravke CVE-2020-0689 i generiše grešku TRUST_E_NOSIGNATURE u datoteci Windows cbs.log.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada instalirate KB5005575, instalacija štampača koji koriste Internet Printing Protocol (IPP) možda neće biti uspešno dovršena. Na uređaje koji su se povezali i instalirali štampač pre instalacije ispravke KB5005575 ne utiče operacije štampanja na taj štampač će uspeti kao i obično.

NapomišiteIPP se ne koristi često na uređajima koji su dizajnirani za kućnu upotrebu. Okruženja štampanja na koja ovaj problem utiče češće se mogu naći u preduzećima i organizacijama.

Ovaj problem je rešen u KB5006745.

Nakon instaliranja ove ispravke na serveru za štampanje, svojstva štampanja definisana na tom serveru možda neće biti ispravno obezbeđena klijentima. Imajte napom da je ovaj problem specifičan za servere za štampanje i ne utiče na standardno mrežno štampanje. Ovaj problem neće uzrokovati neuspešne operacije štampanja, međutim, prilagođene postavke definisane na serveru – na primer, duplex postavke štampanja – neće se primeniti automatski, a klijenti će štampati samo sa podrazumevanim postavkama.

Do ovog problema dolazi zbog neispravne zgrade datoteke sa podacima koja sadrži svojstva štampača. Klijenti koji dobiju ovu datoteku sa podacima neće moći da koriste sadržaj datoteke, već će umesto toga nastaviti sa podrazumevanim postavkama štampanja. Ne to utiče na klijente koji su prethodno primili paket postavki pre instalacije ispravke KB5005619. To ne utiče na servere koji koriste podrazumevane postavke štampanja i nemaju prilagođene postavke koje treba obezbediti klijentima.

NapomišiteMetode povezivanja štampača opisane u ovom problemu ne koriste se često uređaji dizajnirani za kućnu upotrebu. Okruženja štampanja na koja ovaj problem utiče češće se mogu naći u preduzećima i organizacijama.

Ovaj problem je rešen u KB5006745.

Kada instalirate ovu ispravku, prilikom povezivanja sa uređajima na nepouzdanom domenu pomoću udaljene radne površine, veze možda neće uspeti da potvrde identitet prilikom korišćenja potvrde identiteta pametne kartice. Možda ćete dobiti odziv: "Vaši akreditivi ne rade. Akreditivi koji su korišćeni za povezivanje sa imenom [ime uređaja] ne rade. Unesite nove akredile". i "Pokušaj prijavljivanja nije uspeo" crvenom crvenom linijom.

Ovaj problem je rešen pomoću funkcije "Povratna informacija o poznatim problemima" (KIR). Imajte na umu da rešenje može da proteže i do 24 časa da se rešenje automatski prenese na lične uređaje koji nisu kontrolisani i na poslovne uređaje koji nisu kontrolisani. Ponovno pokretanje uređaja Windows pomoći da se rezolucija brže primeni na uređaj. Za uređaje koje upravlja preduzeće koji imaju instaliranu ispravku na koju ovo utiče i na koje je naišlo na ovaj problem, on se može rešiti instaliranjem i konfigurisanjem specijalnih smernica grupe povezanih u nastavku. NapomišiteUređaji treba ponovo da se pokrenu nakon konfigurisanja specijalnih smernica grupe. Za pomoć pogledajte kako se koriste smernice grupe za primenu povratne informacije o poznatom problemu. Opšte informacije o korišćenju smernica grupe potražite u temi Pregled smernica grupe.

Instalacione datoteke smernica grupe:

Važno Proverite da li koristite ispravne smernice grupe za svoju verziju programa Windows.

Možete da dobijete odziv za administrativne akredicije svaki put kada pokušate da štampate u okruženjima u kojima su server za štampanje i klijent za štampanje u različitim vremenskim zonama.

Napomišite Ugrožena okruženja opisana u ovom problemu ne koriste se često uređaji dizajnirani za kućnu upotrebu. Okruženja štampanja na koja ovaj problem utiče češće se mogu naći u preduzećima i organizacijama.

Ovaj problem je rešen u KB5006745.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft sada kombinuje najnoviju steku servisiranje (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Preduslov:

Morate da instalirate KB5005039, od 10. avgusta 2021, pre nego što instalirate LCU.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Idite na Postavke > Ažuriranje & bezbednosne > Windows Ažuriraj. U oblasti Opcionalne dostupne ispravke pronaći ćete vezu za preuzimanje i instaliranje ispravke.

Windows Update for Business

Ne

Nijedno. Ove promene će biti uključene u sledeću bezbednosnu ispravku za ovaj kanal.

Katalog usluge Microsoft Update

Ne

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Ovu ispravku možete ručno da uvezete u WSUS. Uputstva možete da vidite u Microsoft Update katalogu.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU kada instalirate kombinovani SSU i LCU paket, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete pomoću ove komande: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Ažuriranjewusa.exeinstalacioni program (wusa.exe) sa prekidača /deinstalac na kombinovanom paketu neće raditi zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku5005619.

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranje, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 20348.260. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×