3. maj 2019 – KB4495667 (verzija OS 17763.475)

Datum izdavanja::

Verzija:

3.5.2019.

Verzija OS 17763.475

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Dozvoljava da ugrađeni administratorski nalog pokrene konfigurisanje sistema Microsoft Office nakon preuzimanja instalacionog programa u pregledaču Microsoft Edge.

 • Rešava problem koji dovodi do neuspeha automatizacije pregledača Internet Explorer u određenim slučajevima.

 • Rešavanje problema koji sprečava prilagođene URI šeme za rukovaoce protokola aplikacije da pokrenu odgovarajuću aplikaciju za lokalni intranet i pouzdane sajtove u programu Internet Explorer.

 • Rešavanje problema koji sprečava otvaranje određenih aplikacija kada je podešeno preusmeravanje fascikli na mrežnu putanju za fasciklu Roaming AppData.

 • Rešava problem u datoteci Gdi32full.dll usled kog aplikacija prestaje da se odaziva.

 • Rešava problem zbog kog korisnički interfejs prestaje da se odaziva nekoliko sekundi kada pomerate prozore dok je otvoreno više podređenih prozora.

 • Rešava problem koji može da izazove prestanak rada ekrana osetljivog na dodir nakon ponovnog pokretanja.

 • Omogućava podršku za znakove nove japanske ere na tastaturi na ekranu osetljivom na dodir. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Rešava problem koji zaustavlja rad datoteke ShellExperienceHost.exe kada se datum početka japanske ere ne pada prvog dana u mesecu. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Rešava problem koji sprečava CALDATETIME strukturu da koristi više od četiri japanske ere. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Ažuriran je NLS registrator da bi podržao novu japansku eru. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Rešen je problem zbog kog DateTimePicker netačno prikazuje datum u japanskom formatu datuma. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Rešen je problem sa kontrolom postavki datuma i vremena koja kešira stare ere i sprečava da se ova kontrola osveži kad vreme pređe u novu japansku eru. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Ažurirani su fontovi da bi podržali novu japansku eru. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Rešen je problem koji sprečava da uređivač metoda unosa (IME) podrži novi znak za japansku eru. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da kontrolni okvir za informacije o satu i kalendaru prikazuje dan u nedelji koji je pogrešno povezan sa određenim datumom u mesecu nove japanske ere. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Dodaje alternativne fontove za fontove nove japanske ere. Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Omogućava podržavanje znakova za novu japansku eru u funkciji pretvaranja teksta u govor (TTS). Više informacija potražite u ispravci KB4469068.

 • Dozvoljava da postojeći uređaji kojima upravlja Upravljač konfiguracije budu upisani u Microsoft Intune pomoću ko-upravljanja bez ikakve interakcije korisnika. Ne zahteva da aktivan korisnik bude prijavljen i neće biti odziva za Multi Factor Authentication (MFA). Ova ispravka takođe dozvoljava upisivanje koupravljanog upravljanja mobilnim uređajima (MDM) za korišćenje akreditiva uređaja koji se dobiju prilikom omogućavanja uređaja radi pridruživanja hibridnom Azure Active Directory (AADJ).

 • Poboljšava pristup detaljnom rešavanju problema i evidenciji dijagnostike sa upravljanih uređaja, kao što su kompanijski računari, prilikom korišćenja usluge upravljanja u oblaku za računar. Usluge upravljanja u oblaku za računar obuhvataju Microsoft Intune ili druge davaoce usluge upravljanja mobilnim uređajima (MDM) za Windows.

 • Rešava problem koji može da dozvoli korisniku da nastavi sa prijavljivanjem na nalog pomoću pametne kartice nakon onemogućavanja naloga.

 • Rešava problem koji sprečava pristupanje resursima preduzeća kada se koriste akreditivi za Kerberos sa funkcijom Windows Hello za posao (WHfB). Zbog njega korisnici dobijaju više upita za dostavljanje akreditiva.

 • Rešava problem zbog kog PostScript štampač povremeno koristi pogrešan font.

 • Rešava problem usled kog aplikacije Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) klijenta prestaju da se odazivaju najmanje 30 sekundi kada se zahteva veći broj LDAP upita putem više veza. Do ovog dolazi zbog stanja trke u wldap32.dll. Ovu ispravku morate da instalirate na LDAP klijent koji poziva wldap32.dll.

 • Rešava problem zbog kog korisnik prenosivog profila gubi prilagođene postavke Start menija nakon nadogradnje operativnog sistema (OS). Nakon instaliranja ove ispravke, administratori moraju da omoguće postavku UseProfilePathMinorExtensionVersion registratora opisanu u ispravci KB4493782za prenosive korisničke profile (RUP). Ovaj ključ vam omogućava da kreirate novi RUP za nadograđeni operativni sistem i sprečava gubitak prilagođenog Start menija. RUP se mora čuvati lokalno i morate ponovo da pokrenete uređaj da biste omogućili ovu funkciju.

 • Rešava problem koji dovodi do neuspelih zahteva za povezivanje sa primenjenim host serverima sesije udaljene radne površine (RDSH) . Ovaj problem se javlja zbog mrtve petlje u brokeru veze.

 • Rešava problem koji može da spreči da interfejs ažuriranja klastera ponovo pokrene čvorove kada se ponište akreditivi klastera. Interfejs ažuriranja klastera mora ponovo da pokrene čvorove nakon instaliranja ispravke. Greška je sledeća:

„Neuspešno ponovno pokretanje "NODENAME": (ClusterUpdateException) Nije uspelo ponovno pokretanje "NODENAME": (Win32Exception) Korisničko ime ili lozinka nisu tačni.“

 • Rešava postepeno curenje memorije u LSASS.exe na sistemima koji imaju omogućeno keširano prijavljivanje. Ovaj problem se uglavnom javlja na serverima koji obrađuju mnogo interaktivnih zahteva za prijavljivanje, kao što su veb serveri.

 • Rešava problem koji može da dovede do toga da upit protokola Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) da netačne rezultate. To se dešava ako uslov filtera sadrži atribut koji ima sintaksu vrste velikog celog broja i filter koristi pravilo LDAP_MATCHING_RULE_BIT_AND. Na primer, jednostavan filter, kao što je „msExchRoleAssignmentFlags:1.2.840.113556.1.4.803:=51539607552“ može da ne da rezultat onda kad bi trebalo.

 • Rešava problem koji sprečava Print pokretanje aplikacija toka posla za scenario „Point and Print“.

 • Rešava problem koji može da sprečava da Universal Windows Platform (UWP) aplikacije primaju unos putem tastature kada nit korisničkog interfejsa postane preopterećena. Do ovog problema dolazi kada UWP aplikacija ima ugrađenu WebView kontrolu.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. To se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instaliranja ove ispravke može doći do problema sa korišćenjem okruženja izvršavanja pre pokretanja sistema (PXE) za pokretanje uređaja sa servera Windows usluga daljinske primene (WDS) konfigurisanog da koristi dodatak za promenljivi vremenski okvir. Ovo će možda dovesti do prevremenog prekida veze sa WDS serverom prilikom preuzimanja slike. Ovaj problem ne utiče na klijente ili uređaje koje ne koristite dodatak za promenljivi vremenski okvir.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4503327.

Određene radnje, poput preimenovanja, koje obavljate na datotekama ili fasciklama koje se nalaze na Deljenom volumenu klastera (CSV) možda neće uspeti zbog greške „STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)“. To se događa kada obavljate operaciju na čvoru vlasnika CSV-a iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od navedenog:

 • Obavite operaciju iz procesa koji ima administratorske privilegije.

 • Obavite operaciju iz čvora koji nema vlasništvo nad CSV-om.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Microsoft i ArcaBit su ustanovili problem na uređajima sa instaliranim antivirusnim softverom kompanije ArcaBit koji može dovesti do toga da sistem prestane da se odaziva prilikom ponovnog pokretanja nakon instalacije ove ispravke.

Ovaj problem je rešen. Arcabit je potvrdio da se taj problem ne odnosi na Windows 10, verziju 1809.

Zona prenosa između primarnog i sekundarnog DNS servera preko protokola Transmission Control Protocol (TCP) možda neće uspeti nakon instaliranja ove ispravke.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4494441.

Prilikom pokušaja štampanja iz pregledača Microsoft Edge ili drugih aplikacija platforme Universal Windows Platform (UWP) možda ćete primiti poruku o grešci „Štampač je naišao na neočekivani problem sa konfiguracijom. 0x80070007e“.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4501371.

Nakon instalacije ažuriranja KB4493509, na uređajima koji imaju instalirane neke azijske jezičke pakete može se prikazati poruka o grešci „0x800f0982 - PSFX_E_MATCHING_COMPONENT_NOT_FOUND“.

 1. Deinstalirajte i ponovno instalirajte sve nedavno dodate jezičke pakete. Uputstva potražite u odeljku „Upravljanje postavkama jezika unosa i jezika prikaza u sistemu Windows 10“.

 2. Izaberite stavku Proveri da li postoje ispravke i instalirajte kumulativnu ispravku za april 2019. Uputstva potražite u odeljku „Ažuriranje sistema Windows 10“.

Napomena Ako ponovo instaliranje jezičkog paketa ne umanji problem, uspostaviti početne vrednosti računara na sledeći način:

 1. Idite na aplikaciju Postavke > Oporavak.

 2. Izaberite Prvi koraci ispod opcije oporavka Uspostavi početne vrednosti ovog računara.

 3. Izaberite Zadrži moje datoteke.

Microsoft radi na rešenju problema i dostaviće ispravku u predstojećem izdanju.

Prilikom korišćenja fontova MS UI Gothic ili MS PGothic, tekst, raspored ili veličina ćelije mogu postati uži ili širi od očekivanog u programu Microsoft Excel. Na primer, raspored i veličina ćelija u Microsoft Excel listovima mogu da se promene prilikom korišćenja fonta MS UI Gothic.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4494441.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem. Za više informacija pogledajte članak Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4493510) će biti automatski ponuđen. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u katalogu Microsoft Update.

Instaliranje ove ispravke

Da biste preuzeli i instalirali ovu ispravku, izaberite stavke Postavke > Ažuriranje i bezbednost > Windows Update i izaberite Proveri da li postoje ispravke.

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datoteci

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4495667

Hvala vam što ste posetili stranicu istorije ažuriranja za Windows 10, verziju 1809. Više o tome kako da najbolje koristite ove stranice potražite u objavi na blogu.

Da bismo poboljšali informacije na stranicama istorije i srodnim KB ispravkama i da bi bile korisnije korisnicima, napravili smo anonimnu anketu u kojoj možete da delite komentare i povratne informacije. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×