8. decembar 2020. – KB4592438 (OS 19041,685 i 19042,685)

Datum izdavanja::

Verzija:

8.12.2020.

2004-IT Build 19041,685 i 20H2-OS Build 19042,685

novi 12/8/20
VAŽAN
Adobe fleš Player će biti bez podrške 31. decembra 2020. Više informacija potražite u članku Adobe Flash kraj podrške 31. decembra 2020. Flash sadržaj će se blokirati pokretanjem u Flash Player-u počevši od 12. januara 2021. Više informacija potražite u članku Adobe Information Flash Player e-Ol stranica.

11/17/20
Informacije o terminologiji za Windows ažuriranje potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima ispravki za mesečnu vrednost. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicuoperativnog sistema Windows 10, verzija 2004 ažuriranu istoriju.

Napomenu Pratite @WindowsUpdate da biste saznali kada se novi sadržaj objavi na kontrolnoj tabli o informacijama o izdanju.

11/10/20
VAŽNA
zbog minimalnih operacija tokom praznika i predstojećeg zapadnog novog dana u zapadnoj novoj godini, ne postoji preliminarno izdanje (poznato kao "C" izdanje) meseca 2020. decembar. Uobičajeno mesečno servisiranje za B i C izdanja nastaviće se u januaru 2021.

Istaknute ispravke

 • Ispravke za poboljšanje bezbednosti pri korišćenju zastarelost Microsoft Edge.

 • Ispravke za poboljšanje bezbednosti prilikom korišćenja Microsoft Office proizvoda.

Poboljšanja i popravke

Ova bezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Ova verzija obuhvata sva poboljšanja od operativnog sistema Windows 10, verzija 2004.

 • Nema dodatnih dokumentovanih problema u ovom izdanju.

Napomenu Ovo izdanje sadrži i ispravke za Microsoft HoloLens (OS Build 19041,1131) objavljeno 8. decembra 2020. Microsoft će objaviti ispravku direktno za Windows Update klijent kako bi se poboljšala pouzdanost usluge Windows Update na Microsoft HoloLens uređajima koji se nisu ažurirali na ovu najnoviju verziju operativnog sistema.

Ova bezbednosna ispravka obuhvata poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Bezbednosne ispravke za zastarelost Microsoft Edge, Microsoft grafiku, Windows Media, Windows osnove i Windows virtuelizaciju.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Za više informacija o rešenim bezbednosnim ranjivosti, obratite pažnju na novu Veb lokaciju vodiča za bezbednosne ispravke .

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. To se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Sistemski i korisnički certifikati mogu da se izgube prilikom ažuriranja uređaja iz operativnog sistema Windows 10, verzije 1809 ili novije u noviju verziju operativnog sistema Windows 10. Uređaji će biti uticali samo ako su već instalirale bilo koju najnoviju kumulativnu ispravku (LCU) objavljenoj 16. septembar 2020 ili novijim verzijama, a zatim pređite na noviju verziju operativnog sistema Windows 10 iz medija ili instalacionog izvora koji nemaju LECU koji su objavljeni 13. oktobar 2020 ili novija verzija. Ovo se prvenstveno događa kada se upravljani uređaji ažuriraju pomoću zastarelih sastavljena kreveta ili medija pomoću alatke za upravljanje ispravkama kao što je Windows Server Update Services (WSUS) ili Microsoft upravljač za konfiguraciju krajnjih tačaka. To može da se dogodi i kada koristite zastareli medijum medij ili ISO slike koji nemaju integrisanu najnoviju ispravku.

Napomenu Uređaji pomoću usluge Windows Update za preduzeća ili koji se direktno povezuju sa Windows ažuriranjem nisu uticali na ispravke. Bilo koji konekram koji se povezuje sa uslugom Windows Update trebalo bi uvek da prima najnovije verzije ažuriranja funkcija, uključujući najnoviju LCU, bez dodatnih koraka.

Ako ste već naijeli na ovaj problem na uređaju, možete da ga ublažite unutar prozora za deinstaliranje tako što ćete se vratiti na prethodnu verziju operativnog sistema Windows koristeći uputstva ovde. Prozor za deinstaliranje može da bude 10 ili 30 dana u zavisnosti od konfiguracije okruženja i verzije u koju ažurirate. Onda ćete morati da ažurirate na noviju verziju operativnog sistema Windows 10 kada se problem reši u okruženju. Napomenu U okviru prozora za deinstaliranje možete da povećate broj dana koji morate da vratite na prethodnu verziju operativnog sistema Windows 10 pomoću usluge DISM – set-osuninstall. Ova promena mora da bude pre nego što je istekao podrazumevani prozor za deinstaliranje. Više informacija potražite u članku instalacije komandi komande za uklanjanje operativnog sistema.

Radimo na rezoluciji i Obezbedićemo ažurirane bunde i osvježene medije narednih nedelja.

Pri korišćenju uređivača metoda unosa za Microsoft japanski (IME) za unos Kanji znakova u aplikaciju koja automatski dozvoljava unos furigana znakova, možda nećete dobiti ispravne furigana znake. Možda ćete morati ručno da unesete furigana znake.

Napomenu Aplikacije pogođene pomoću funkcije Immgetkompoztim () koje utiču na njih.

Radimo na rešenju problema i dostavićemo ispravku u predstojećem izdanju.

Mali broj uređaja koji su instalirali ovu ispravku izvestili su da kada se pokrene chkdsk/f, njihov sistem datoteka može da se ošteti, pa se uređaj možda neće pokrenuti. 

Ovaj problem je rešen i sada bi trebalo da se sprečava automatski na uređajima koji nisu upravljani. Obratite pažnju na to da može da potraje do 24 časa da bi se rezolucija proširena na nekontrolisane uređaje. Ponovno pokretanje uređaja može da pomogne da se rezolucija brzo primenjuje na uređaj. Za uređaje koji upravljaju preduzećima koji su instalirali ovu ispravku i koji su susreli sa ovim ispravnošću, on može da se reši instaliranjem i konfigurisanjem specijalnih smernica grupe. Da biste saznali više o korišćenju smernica grupe, pogledajte članak Pregled smernica grupe.

 

Da biste ublažili ovaj problem na uređajima koji su već suočeni sa ovim problemom i ne mogu da se počnu, koristite sledeće korake:

 1. Uređaj bi trebalo da se automatski pokrene u konzoli za oporavak kada nije uspeo da se pokrene nekoliko puta.

 2. Izaberite stavku Napredne opcije.

 3. Izaberite stavku Komandna linija sa liste radnje.

 4. kada se Komanda "komandna linija " Otvori, otkucajte: chkdsk/f

 5. omogući Chkdsk da bi dovršio skeniranje, to može potrajati malo. Kada se dovrši, otkucajte: izađite iz

 6. uređaj bi sada trebalo da počne na očekivani način. Ako se ponovo pokrene u konzoli Recovery Console, izaberite stavku Izađi i nastavi do operativnog sistema Windows 10.

belešci nakon dovršenja ovih koraka, uređaj će možda automatski ponovo pokrenuti Chkdsk na ponovnim pokretanjem. Trebalo bi da počne kako se očekuje kada se dovrši.

Uputstvo za preuzimanje ove ispravke

Pre instaliranja ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa instaliranjem najnovije kumulativne ispravke i primenom Microsoft bezbednosnih popravki. Opšte informacije o SSU ispravkama potražite u članku Servisne stek ispravke i Servisne stek ispravke (SSU): Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4593175) će vam automatski biti ponuđeno. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update.

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nema. Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa uslugom WSUS ako konfigurišete Proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 10, verzija 1903 i novije verzije

Klasifikacija: Bezbednosne ispravke

 

Informacije o datoteci

Da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 4592438

Napomenu Neke datoteke pogrešno imaju "nije primenljivo" u koloni "CSV datoteka" u koloni "verzija datoteke". To može dovesti do lažnih pozitivnih ili lažnih negativnih grešaka prilikom korišćenja nekih alatki trećih strana za prepoznavanje skeniranja radi provere valjanosti verzije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×