Sadržaj
×

8. jun 2021. – KB5003635 (regrada OS 18363.1621)

Datum izdavanja::

8.6.2021.

Verzija:

OS build 18363.1621

11.05.21.
REMINDER Windows 10, verzija 1909 je do kraja usluge 11. maja 2021. za uređaje koji koriste izdanja Home, Pro, Pro for Workstation, Nano Container i Server SAC. Ti uređaji posle 11. maja 2021. više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitetne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da primate bezbednosne i kvalitetne ispravke, Microsoft preporučuje da ažurirate na najnoviju verziju sistema Windows 10.

Nastavićemo da radimo na servisiranju sledećih izdanja: Enterprise, Education i IoT Enterprise.

13.04.21.
PODSETNIK
Microsoft je uklonio Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge za računare koji je van podrške u martu 2021. U izdanju od 13. aprila 2021. instalirali smo novi Microsoft Edge. Više informacija potražite u Microsoft Edge Nova Microsoft Edge zameniti Zastarela verzija pregledača Microsoft Edgeu izdanju za Windows 10 za april.

19.11.20.
Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu Windows 10, verzija 1909 istorije ažuriranja.

NapomišitePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavljuje na tabli sa informacijama o izdanju.

Napomišite Ovo izdanje takođe sadrži ispravke za Microsoft HoloLens (izdanje operativnog operativnog tima 18363.1116) objavljene 8. juna 2021. Microsoft će objaviti ispravku direktno na Windows klijenta za ažuriranje kako bi poboljšao pouzdanost Windows ažuriranja na Microsoft HoloLens koji nisu ažurirani na ovu najnoviju izdanje operativnog sistema.

Istaknute stavke

 • Ispravke radi poboljšanja bezbednosti Windows izvršava osnovne operacije.

 • Ispravke radi Windows OLE (compound documents) bezbednosti.

 • Ispravke za verifikaciju korisničkih imena i lozinki.

 • Ispravke za skladištenje datoteka i upravljanje njima.

 • Ispravke koje poboljšavaju bezbednost kada koristite ulazne uređaje kao što su miš, tastatura ili olovka.

 • Ažurira problem koji može da vas spreči da se prijavite u neke Microsoft 365 klijentske aplikacije na radnoj površini nakon instaliranja ispravke od 11. maja 2021. ili novije i ponovnog pokretanja uređaja.

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Rešava problem sa nedoslednim isključivanjem tokom ažuriranja Windows koje oštećuje materijal Windows Management Instrumentation (WMI). Kao rezultat toga, napredni instalacioni program za kontrolisani objekat (MOF) ne uspeva.

 • Rešava problem koji može da vas spreči da se prijavite u neke Microsoft 365 klijentski aplikacijama radne površine nakon instaliranja ispravke od 11. maja 2021. ili novije i ponovnog pokretanja uređaja. Možda ćete dobiti i grešku 80080300 ili "Naišli smo na problem. Ponovo senči..." kada pokušate da potvrdite identitet ili se prijavite na Teams.

 • Bezbednosne ispravke za Microsoft Scripting Engine, platformu za aplikacije Windows i frameworke, Windows ulaznu i sastavnu platformu, Windows Upravljanje, Windows infrastrukturu u oblaku, Windows potvrdu identiteta, Windows fundamentale, Windows virtuelizaciju, Windows kernel, Windows HTML platformu i Windows skladište i datoteke.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Više informacija o otklonjenim bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji "Vodič za bezbednosne ispravke".

Windows Poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaokrenite posao

Nakon instaliranja ove ili novije ispravke, aplikacije koje pristupaju evidencijama događaja na udaljenim uređajima možda neće moći da se povežu. Do ovog problema može doći ako lokalni ili udaljeni računar još uvek nije instalirao ispravke objavljene 8. juna 2021. ili novije. Aplikacije ugrožene koriste određene zatamnjene A API-je za evidentiranje događaja. Možete dobiti grešku prilikom pokušaja povezivanja, na primer:

 • greška 5: Pristup je odbijen 

 • greška 1764: Zahtevana operacija nije podržana.

 • System.InvalidOperationException,
  Microsoft.PowerShell.Commands.GetEventLogCommand

 • Windows nije naveo kôd greške.

Napomišite To ne utiče na prikazivač događaja i druge aplikacije koje koriste trenutne ne zatamnjene APU-je za pristup evidencijama događaja.

Ovo se očekuje zbog bezbednosnih otežanih promena u vezi sa praćenjem događaja za Windows (ETW) za CVE-2021-31958. Ovaj problem je rešen ako su lokalni i udaljeni uređaji instalirali ispravke objavljene 8. juna 2021. ili novije.

Kada instalirate ovu ispravku ili noviju, dugme vesti i interesovanja na Windows traci zadataka možda ima mutnog teksta na određenim konfiguracijama prikaza.

Ovaj problem je rešen u KB5003698.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Preduslov:

Morate da instalirate ispravku steka servisnog paketa (SSU)(KB5001406)od 13. aprila 2021. ili najnoviju SSU (KB5003710) pre instaliranja najnovije kumulativne ispravke (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite uslugu Windows Update, najnoviji SSU će vam biti automatski u ponudi. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj.

Windows Ispravka za preduzeća

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod:Windows 10, verzija 1903 i novije verzije

Klasifikacija:bezbednosne ispravke

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 5003635. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×