Sadržaj
×

Datum izdavanja::

9.3.2021.

Verzija:

OS build 14393.4283

NOVO 9.3.21.
VAŽNO U sklopu podrške za Adobe Flash, KB4577586je sada dostupan kao opcionalna ispravka iz usluga Windows Update (WU) i Windows Server Update Services (WSUS). Instalacija KB4577586 će trajno ukloniti Adobe Flash Player sa Windows uređaja. Kada je instalirate, ne možete da deinstal imate KB4577586. Više detalja o planovima korporacije Microsoft možete da pročitate u članku Ažuriranje na Adobe Flash Player kraju podrške.

19.11.20.
Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu Windows 10 istorije ažuriranja verzije 1607. 

Istaknute stavke

 • Ispravke bezbednosti za Windows korisničkog interfejsa.

 • Ispravke radi poboljšanja bezbednosti Windows izvršava osnovne operacije.

 • Ispravke za poboljšanje bezbednosti prilikom korišćenja Microsoft kancelarija proizvoda.

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Podrazumevano isključi povezivanje tokena na Windows Internet (WinINet).

 • Rešava problem u usluzi Windows Management Instrumentation (WMI) koji izaziva curenje mnogo puta kada se bezbednosne postavke primene na dozvole WMI prostora za ime.

 • Rešava problem kada principal u pouzdanom MIT realmu ne nabavi tiket za uslugu Kerberos od Active Directory kontrolera domena (DC). To se dešava na uređajima koji su instalirali ispravke Windows koje sadrže zaštite CVE-2020-17049 i konfigurisane funkciju PerfromTicketSignature na 1 ili noviju. Ove ispravke su objavljene između 10. novembra 2020. i 8. decembra 2020. Pribavljanje tiketa takođe ne uspeva uz grešku "KRB_GENERIC_ERROR", ako pozivaoci prosleđuju PAC-less Tiket za dodelu tiketa (TGT) kao tiket za dokaze bez obezbeđivanja USER_NO_AUTH_DATA_REQUIRED zastavice.

 • Adresuje podizanje bezbednosne ranjivosti privilegija dokumentovane u izdanjima CVE-2021-1640 povezanim sa štampanjem zadataka prosleđenim portovima "FILE:". Nakon instaliranja Windows ispravki od 9. marta 2021. i novijih verzija, štampanja koji su u stanju na čekanju pre nego što ponovo pokrenete uslugu štampanja na čekanju ili ponovo pokrenete operativni sistem, ostaće u stanju greške. Ručno izbrišite na koje se to odštampa štampanje i ponovo ih podnosi u red za štampanje kada je usluga štampanja na čekanju na mreži. 

 • Rešava problem sa pouzdanošću u udaljenoj radnoj površini.

 • Rešava problem koji može da izazove grešku zaustavljanje 7E unfssvr.sysna serverima koji rade pod uslugom Network File System (NFS).

 • Rešava problem koji suvišno evidentiše DfsSvc događaj 14554 u evidenciji događaja sistema podrazumevano jednom na svakih sat vremena za svaki DFS Namespace (DFSN). Ova ispravka dodaje novi ključ registratora RootShareAcquireSuccesSEvent, da bi omogućila ili onemogućila događaj 14554.

  Keypath: HKEY_LOCAL_MACHINE/L"System\CurrentControlSet\Services\Dfs\Parameters"

  Podrazumevana vrednost = 0

  Ako rootShareAcquireSuccesSEvent nije 0 ili nije prisutan = Omogući evidenciju.

  Ako je RootShareAcquireSuccesSEvent 0 = Disable log.

  Svaki put kada promenite RootShareAcquireSuccesEvent, morate ponovo da pokrenete DFSN uslugu.

 • Rešava problem koji uzrokuje povećanje mrežnog saobraćaja tokom otkrivanja ispravki za Windows Ispravke. Do ovog problema dolazi na uređajima koji su konfigurisani da koriste ovlašćeni korisnički proxy kao metod za povratni metod ako otkrivanje ažuriranja sa sistemskim proxy serverom ne uspe ili ako ne postoji proxy.

 • Bezbednosne ispravke za kontrolu Windows shell, Windows korisničkog naloga (UAC), Windows Fundamentals, Windows Core Umrežavanje, Windows hibridno umrežavanje u oblaku, Windows kernel, Windows virtuelizaciju, Microsoft graphics Component, Internet Explorer, Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge i Windows medijume.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Više informacija o otklonjenim bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji "Vodič za bezbednosne ispravke".

Windows Poboljšanja ažuriranja

Microsoft je objavio ispravku direktno na sajtu Windows Update klijentu da biste poboljšali pouzdanost. Svi uređaji koji rade Windows 10 koji su konfigurisani da automatski primaju ispravke iz izdanja Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje Windows Ispravka za preduzeća. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaokrenite posao

Nakon instalacije ispravki objavljenih 9. marta 2021. ili 15. marta 2021, možete dobiti neočekivane rezultate prilikom štampanja iz nekih aplikacija. Problemi mogu da uključuju:

 • Elementi dokumenta mogu da se odštampaju u neprobojnim okvirima ili u boji ili nedostaju, uključujući bar kodove, QR kodove i grafičke elemente kao što su logotipi.

 • Moguće je da nedostaju redovi tabele. Možda će biti prisutni i drugi problemi sa poravnanjem ili oblikovanjem.

 • Štampanje iz nekih aplikacija ili nekih štampača može dovesti do prazne stranice ili oznake.

Ovaj problem je rešen u KB5001633.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju ispravku steka za servisiranje (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB5001078) će vam automatski biti u ponudi. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu. 

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod:Windows 10

Klasifikacija:bezbednosne ispravke

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 5000803za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×