9march, 2021 – KB5000851 (ispravka samo za bezbednost)

Datum izdavanja::

Verzija:

9.3.2021.

Samo bezbednost

Važno: Proverite da   li ste instalirali neophodne ispravke navedene u članku Kako da dobijete ovo ažuriranje pre nego što instalirate ovu ispravku. 

Važno: Informacije o različitim tipovima Windows ispravki, na primer kritičnim, bezbednosnim, upravljačkim programom, servisnim paketima i tako dalje potražite u sledećem članku. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicuWindows 7 SP1 i windows Server 2008 R2 SP1.

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene su: 

 • Rešava problem po kojem neizvorni uređaj koji se nalazi u istom domenu ne prima Kerberos karticu usluge iz aktivnog direktorijuma. Do ovog problema dolazi čak i ako su instalirane ispravke za Windows koje sadrže cve-2020-17049 zaštite objavljene između 10 novembra i 8 decembra 2020 i konfigurisane Perfromticketket na 1 ili veću. Kupovina karata ne uspeva sa KRB_GENERIC_ERROR da li pozivaoci prosleđuju karticu za potvrdu karata koja se daje bez donje karte (TGT) kao karticu za dokaze bez USER_NO_AUTH_DATA_REQUIRED zastavice za korisnika u kontrolama korisničkog naloga.

 • Bezbednosne ispravke za Windows osnove, Windows Shell, Windows UAC, Windows hibridni oblak umrežavanja i Windows Media.

Za više informacija o rešenim bezbednosnim ranjivosti, pogledajte novu Veb lokaciju vodiča za bezbednost .

Poznati problemi u ovoj ispravci

Zimo

Privremeno rešenje

Nakon instaliranja ove ispravke i ponovnog pokretanja uređaja, možda ćete dobiti grešku "nije moguće konfigurisati Windows ispravke. Vraćanje promena. Nemojte da isključite računar "i ispravka može da se prikaže kao da nije uspela u istoriji ažuriranja.

To se očekuje u sledećim okolnostima:

 • Ako instalirate ovu ispravku na uređaju koji radi pod operativnim sistemom koje nije podržano za ESU. Za kompletnu listu izdanja koja su podržana, pogledajte KB4497181.

 • Ako nemate instaliran i aktiviran ključ programskog dodatka za ESU MAK.

Ako ste kupili ESU ključ i nailazite na ovaj problem, proverite da li ste zatvorili sve preduslove i da li je ključ aktiviran. Informacije o aktivaciji potražite u ovom blogu . Za informacije o preduslove pogledajte odeljak "kako da dobijete ovu ispravku" u ovom članku.

Neke operacije, kao što je preimenovanje, koje obavljate na datotekama ili fasciklama koje se nalaze na deljenoj jačini klastera (csv) možda neće uspeti, "STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)". Do toga dolazi kada obavljate operaciju na čvoru vlasnika CSV iz procesa koji nema privilegiju administratora.

Uradite nešto od sledećeg:

 • Obavite operaciju iz procesa koji ima privilegiju administratora.

 • Izvrљite operaciju iz čvora koja nema CSV vlasništvo.

Microsoft radi na rezoluciji i obezbediće ispravku u narednom izdanju.

Kada instalirate ispravke koje su objavljene 9 marta, 2021, možda ćete dobiti neočekivane rezultate prilikom štampanja iz nekih aplikacija. Problemi mogu da uključe:

 • Elementi dokumenta mogu da se štampaju kao neprozirna crna/boja polja ili nedostaju, uključujući bar kodove, QR kodove i grafičke elemente, kao što je logotipi.

 • Linije tabele možda nedostaju. Možda će biti prisutne i druga poravnavanja ili problemi sa oblikovanjem.

 • Štampanje iz nekih aplikacija ili na neke štampače može da dovede do prazne stranice ili nalepnice.

Ovaj problem se rešava u KB5001639.

Kako da dobijete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

VAŽNO Klijenti koji su kupili proširenu bezbednosnu ispravku (ESU) za lokalne verzije ovih operativnih sistema moraju da slede procedure u KB4522133 da bi nastavili da primaju bezbednosne ispravke nakon završetka proširene podrške. Proširena podrška se završava na sledeći način:

 • Za Windows 7 servisni paket 1 i Windows Server 2008 R2 servisni paket 1, produžena podrška završava se 2020 14.

 • Za Windows ugrađeni standard 7, produžena podrška završava se 2020 13.

Više informacija o ESU i izdanjima podržavaju potražite u članku KB4497181.

Cedu Za Windows ugrađeni standard 7, Windows Management Instrumentation (WMI) mora biti omogućen da bi se preuzimale ispravke iz usluge Windows Update ili Windows Server Update Services.

Preduslovi

Morate da instalirate ispravke navedene ispod i ponovo da pokrenete uređaj pre nego što instalirate najnoviju zbirnu vrednost. Instaliranje ovih ispravki poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja i ublažava potencijalne probleme prilikom instaliranja zbirne vrednosti i primene Microsoft bezbednosnih ispravki.

 1. 2019 ispravka steka za12. Da biste dobili samostalni paket za ove SSU, potražite ga u katalogu Microsoft Update Catalog. Ova ispravka je neophodna za instaliranje ispravki koje su potpisane samo SHA-2 potpise.

 2. Najnovija SHA-2 ispravka (KB4474419) objavljena 2019 10. Ako koristite Windows Update, najnovija SHA-2 ispravka će vam automatski biti ponuđena. Ova ispravka je neophodna za instaliranje ispravki koje su potpisane samo SHA-2 potpise. Više informacija o SHA-2 ispravkama potražite u članku 2019 za Sha-2 zahtevi za potpisivanje kodom za Windows i WSUS.

 3. Za Windows Thin PC, morate da imate 11 avgust, 2020 SSU (KB4570673) ili novije ssu instalacije da biste se uverili da nastavite da koristite proširene bezbednosne ispravke počevši od 2020 13.

 4. Da biste dobili ovu bezbednosnu ispravku, morate ponovo da instalirate "proširive ispravke ispravki (ESU) licenciranja za licenciranje" (KB4538483) ili "Ispravka za proširene bezbednosne ispravke (ESU) za pripremu licenciranja" (KB4575903) čak i ako ste prethodno instalirali ESU taster. ESU pripremni paket za licenciranje će vam biti ponuđen sa usluge WSUS. Da biste dobili samostalni paket za edalu za pripremu za licenciranje, potražite ga u katalogu Microsoft Update Catalog.

Nakon instaliranja gorenavedenih stavki, Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju SSU (KB4592510). Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU će vam automatski ponuditi ako ste ESU klijent. Da biste dobili samostalni paket za najnovije SSU, potražite ga u katalogu Microsoft Update Catalog. Za opšte informacije o slamu, pogledajte članak servisiranje ispravki steka i servisno ažuriranje STEKA (ssu): najčešća pitanja.

PODSETIM Ako koristite ispravke samo za bezbednost, moraćete da instalirate sve ispravke samo za prethodne bezbednosti i najnoviju kumulativnu ispravku za Internet Explorer (KB5000800).

Instaliranje ove ispravke

Kanal za otpust

Naj

Sledeći stepenik

Windows Update i Microsoft Update

ne

Pogledajte preostale opcije.

Microsoft Update katalog

Daa

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na Veb lokaciju Microsoft Update Catalog .

Windows Server Update Services (WSUS)

Daa

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa programom WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 7 servisni paket 1, windows Server 2008 R2 servisni paket 1, Windows ugrađeni standard 7 servisni paket 1, Windows Thin ubaиen 7, Windows Thin

Klasifikacija: bezbednosne ispravke

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku 5000851.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×