Access izveštava da su baze podataka u "nedoslednoj državi"

Poslednji put ažurirano: 2020.

Važno: 

 • Prikupi smo dodatne podatke o uzrocima za ovaj problem, koji nastaje zbog obrazaca upotrebe mašine Access baze podataka sa umreženom datotekama koje ne izazivaju probleme sa starijim verzijama operativnog sistema Windows, ali više ne rade ispravno. U operativnom sistemu Windows 10 konkretno, ovaj problem je prvi put zabeležen kada koristite verziju 1803.

 • 9.jul, 2020 Update: nismo u mogućnosti da u potpunosti usmerimo popravku zbog novih problema koji se javljaju samo kada je fiks prisutan.  Nastavljamo da radimo na problemu.

 • 29 novembra, 2019 ažuriranje:Ispravka se ponovo testira. Najefektnije će se koristiti kada se koristi u okruženju koje ravnomerno koriste trenutne verzije sistema Office 365 i ne mogu u potpunosti da rešavaju sve probleme.  Čak i kada se ova ispravka potpuno rasporedi, mi ćemo nastaviti da istražujemo dalje potencijalne probleme i možda ćemo promeniti druge verzije programa Access sa promenama.  Iako smo identifikovali primarni uzrok novih problema koji počinju sa Windows ispravkama, i dalje ne možemo pouzdano da vidimo problem u kontrolisanom okruženju, tako da osiguramo da ne postoje dodatni problemi.  Ako prijavite problem korporaciji Microsoft, prijavite koliko možete informacija o okolnostima pod kojima vidite greške.

 • 1 jul, 2019 Update: testiramo ovaj problem, ali smo otkrili probleme koji se trenutno pišu. Radimo na rešavanju ovih problema, a zatim ćemo se uključiti u daljnja testiranja. 

 • 4. april, 2019 Update: sada testiramo ispravku za ovaj problem i daće vam dalja ažuriranja kada potvrdimo da to rešava problem.

 • Zbog složenosti ovog problema i potrebe da se osigura da ne uvodimo dodatne probleme, proces izdavanja za ovo pitanje će obuhvatiti više vremena nego tipično rešenje. Nastavite da pratite ovu stranicu radi daljih ažuriranja.

PROBLEM

Prilikom otvaranja baze podataka možda ćete videti sledeću poruku o grešci:

„Microsoft Access je otkrio da se ova baza podataka nalazi u neusaglašenom stanju i pokušaće da vrati bazu podataka“.

Ako koristite DAO da biste otvorili bazu podataka iz programa Visual Basic kôd, možda ćete videti grešku 3343 "neprepoznat format baze podataka".

To se može desiti kada je baza podataka uskladištena u deljenom mrežnom resursu i kada više korisnika istovremeno koristi bazu podataka.

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Inženjerski tim je svestan problema i radi popravci. U međuvremenu, onemogućite iznajmljivanje na računaru gde se deljena baza podataka skladišti kao zaobilaženje.

Baza podataka
u jednoj datoteci Promena za iznajmljivanje se pravi na računaru na kojem je uskladištena baza podataka.

Razdeli bazu podataka
Kada koristite scenarij podeljene baze podataka , gde svaki korisnik ima svoju kopiju izložene baze podataka uskladištene na klijentskom računaru i deljenoj pozadini baze podataka na serveru datoteka, promena samo treba da se napravi na računaru koji će biti host pozadini baze podataka, nije bilo promena za klijentsku mašinu svakog korisnika.

Da biste uradili sledeće:

 1. Kliknite na Windows StartPritisnite taster Windows , a zatim otkucajte Komanda. Kliknite desnim tasterom miša na stavku Komandna linija i odaberite stavku Pokreni kao administrator

 2. Kopirajte i nalepite sledeće komande u prozor komandne linije:

  REG ADD HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\lanmanserver\parameters /v DisableLeasing /t REG_DWORD /d 1 /f

  NET STOP SERVER

  NET START SERVER

 3. Zatvorite prozor komandne linije.

Još resursa

Ikona – stručnjaci (mozak, zupčanik)

Pitajte stručnjake

Povežite se sa stručnjacima, razgovarajte o najnovijim vestima, ispravkama i najboljim praksama i čitajte naš blog.

Microsoft Tech zajednica

Ikona Zajednica

Pronalaženje pomoći u zajednici

Postavite pitanje i dobijte rešenja od agenata za podršku, MVP-ova, inženjera i drugih korisnika sistema Office.

Office Forum na sajtu Answers

Ikona – zahtev funkcije (sijalica, ideja)

Predložite novu funkciju

Volimo da čitamo vaše predloge i povratne informacije! Podelite svoje razmišljanje sa nama. Slušamo vas.

UserVoice za Office

Takođe pogledajte

Popravke ili privremena rešenja za nedavne probleme u programu Access

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×