Deljenje datoteka grupe u programu Outlook

Microsoft 365 grupa jednostavno olakšava deljenje datoteka putem namenjene biblioteke, a to je primarno mesto za skladištenje svih datoteka grupe.

Kada kreirate datoteku ili fasciklu u biblioteci grupe, svi članovi grupe će moći da joj pristupe. Kada dodate nove članove u grupu, uključujući goste (spoljni korisnici), oni će takođe moći da pristupe datotekama. Članovi grupe podrazumevano imaju pristup za prikaz ili uređivanje datoteka, dok svi ostali u organizaciji imaju pristup za prikaz.

Priložite deljenu datoteku e-poruci

 1. Započnite razgovoriz grupe.

 2. Izaberite stavku Priloži datoteku.

 3. Izaberite izvor datoteke. Opcije uključujete nedavne datoteke, Veb lokacije i ovaj računar. Veb lokacije uključujete jednu disk jedinicu, SharePoint lokacije, grupe i druge izvore.

  • Ako se odlučite za Veb lokaciju, izaberite stavku Priloži kao kopija ili Deljenje kao OneDrive karika. Prilaganje kao kopije daje svakom primaocu sopstvenu kopiju datoteke za redigovanje. Deljenje usluge OneDrive omogućava članovima grupe da vide najnovije promene i koautorstvo u realnom vremenu

  • Ako izaberete datoteku sa računara, ona je priložena kao kopija.

Priložite deljenu datoteku e-poruci

 1. Započnite razgovoriz grupe.

 2. Na dnu okna za razgovor izaberite Dugme "Prilaganje" u prikazu razgovora "grupe".

 3. Izaberite izvor datoteke. Opcije uključujete OneDrive, grupišete datoteke, računar i druge izvore.

  • Ako izaberete stavku OneDrive, izaberite stavku Priloži kao kopija ili deli kao OneDrive. Prilaganje kao kopije daje svakom primaocu sopstvenu kopiju datoteke za redigovanje. Deljenje usluge OneDrive omogućava članovima grupe da vide najnovije promene i koautorstvo u realnom vremenu

  • Ako izaberete grupu kao izvor, izaberite datoteku koju želite da priložite.

  • Ako izaberete stavku računar kao izvor, izaberite stavku Priloži kao kopiranje ili otpremanje u datoteke grupe. Otpremanje u grupisanje datoteka omogućava članovima grupe da vide najnovije promene i koautorstvo u realnom vremenu. Prilaganje kao kopije daje svakom primaocu sopstvenu kopiju datoteke za redigovanje.

  • Ako odaberete drugi izvor, prijavite se u taj izvor i uradite upite.

Deljenje datoteka grupe sa gostima

Možete da delite datoteke sa grupama sa gostima tako što ćete priložiti datoteku uskladištenu u biblioteci grupe. Pogledajte članak pristup gostu u Microsoft 365 grupama za informacije.

Ako, kada delite datoteke sa grupama gostiju, videćete poruku koja vas obaveštava da su prilozi za goste blokirani, da vaš gost neće moći da otvori deljene datoteke dok vaš stanar ne Omogući deljenje datoteka za goste.

Objavljivanje datoteka u biblioteci grupe

Svaki put kada knjižite datoteku u biblioteku dokumenata grupe, ona će biti dostupna svim članovima grupe. Samo ga prevucite sa računara u biblioteku grupe. Više informacija potražite u članku otpremanje datoteka u biblioteku .

Ako je datoteka koju želite da delite već u vašoj biblioteci dokumenata, možete da je zadržite tamo gde je i pozovete je na nju.

Takođe pogledajte

Saznajte više o Microsoft 365 grupama

Kreiraj grupu u usluzi Outlook

Pridruživanje grupi

Dodavanje i uklanjanje članova grupe

Napuštanje grupe

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×