Dodavanje ili promena usluga istraživanja

Koristeći stavku Opcije istraživanja, možete prilagoditi opcije svojim potrebama za istraživanje, na primer uključiti ili isključiti priručnike ili lokacije za istraživanje. Možete aktivirati usluge za pretraživanje, dodavati nove usluge i uklanjati druge osobe sa računara. Takođe možete uključiti roditeljski nadzor koji pomaže pri zaštiti dece od pronalaženja potencijalno uvredljivog ili uznemirujućeg materijala.

Savet: Ako koristite Word za Microsoft 365 možda ćete želeti da pogledate sličan ime, ali mnogo snažniju funkciju istraћivaиa. Možete više da naučite na papiru u programu Word

1. korak: Pronalaženje funkcije „Istraživanje“

Izaberite stavke Pregled > Istraživanje.

Za Outlook karticu redigovanje pojavljuje se samo u inspektoru poruka, tako da prvo treba da započnete novu poruku.

2. korak: Pronalaženje opcija istraživanja

Pri dnu okna zadatka „Istraživanje“ kliknite na vezu Opcije istraživanja.

Snimak ekrana okna zadatka „Istraživanje“ sa vezom sa opcijama istraživanja pri dnu istaknutog okna

3. korak: Podešavanje željenih opcija istraživanja

Snimak ekrana polja „Opcije istraživanja“

Uradite sledeće:

 • Da biste aktivirali ili uklonili usluge istraživanja, potvrdite ili opozovite izbor u željenim poljima za potvrdu, a zatim kliknite na dugme U redu.

 • Da biste dodali usluge istraživanja, kliknite na dugme Dodavanje usluga, izaberite ili otkucajte internet adresu za željenu uslugu u polju Adresa, a zatim kliknite na dugme Dodaj. Usluga je automatski omogućena za pretraživanje i pojaviće se na listi Potraži sledeći put kada otvorite okno zadatka Istraživanje.

Snimak ekrana polja „Dodavanje usluga“, koje je deo „Opcija istraživanja“

 • Da biste dodali prevod sa jezika/na jezike koji se geografski nalaze u Evropi i na Bliskom istoku, otkucajte ili kopirajte i nalepite sledeći URL u polje Adresa, a zatim kliknite na dugme Dodaj:

  http://www.microsofttranslator.com/officetrans/register.asmx?lg=eu

  Da biste dodali prevod sa jezika/na jezike koji se geografski nalaze u Aziji, otkucajte ili kopirajte i nalepite sledeći URL u polje Adresa, a zatim kliknite na dugme Dodaj:

  http://www.microsofttranslator.com/officetrans/register.asmx?lg=as

  Saznajte više o jezicima koje podržava Microsoft Translator

 • Da biste dodali Microsoft SharePoint Portal Server lokaciju, otkucajte ili kopirajte i nalepite sledeći URL u polje Adresa, a zatim kliknite na dugme Dodaj:

  http://your root directory/_vti_bin/search.asmx

 • Da biste dodali dobavljača usluga i sve njegove usluge istraživanja, kliknite na dugme Ažuriraj/ukloni, izaberite dobavljača kojeg želite da uklonite, kliknite na dugmad Ukloni > Zatvori.

 • Da biste uključili roditeljski nadzor, izaberite stavku Roditeljski nadzor, izaberite željene opcije i kliknite na dugme Zatvori.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×